Wysłany: Pon Lip 19, 2010 1:02 am łuszczyca paznokcia
Witam :)
Mam taki problem tzn. od 3 lat leczę paznokcia na grzybice. Mimo, że wyniki z laboratorium wykazały brak grzybów. Stosowałam przeróżne leki (np. Orungal) i nie było poprawy. Byłam już u kilku lekarzy i nikt nie jest w stanie powiedzieć, co jest z moim paznokciem ;( Objawy przypominają mi ŁUSZCZYCĘ. Czy mogę wykonać badanie laboratoryjne, które upewni mnie czy jestem chora na Łuszczycę ?? Nie mam zmian na skórze, jedynie jeden paznokieć u nogi jest zmieniony.
Serdecznie dziękuję za pomoc i pozdrawiam :)
Odnośnie paznokci to u mnie też zaczęło się od jednego paznokcia u nogi. I również byłem leczony na grzyba na początku. Brałem właśnie Orungal - ale to cholerstwo drogie było. Jednak wyniki badań również nie wykazały grzyba. Także najlepiej idź do lekarza. Po co masz wyrzucać kasę na leki, które nie są na to co masz.
Dzięki za odpowiedzi
A czy miał ktoś z Was robione badania w laboratorium aby upewnić się czy to jest łuszczyca?? Jeśli tak to jakie badania??
Do dermatologa chodzę od 3 lat zmieniałam juz 2 razy lekarza i każdy mówi, że to "wygląda na grzybice" i na nią mnie leczy. Co niestety nie wiele pomaga ;(
Też lekarze leczyli mnie lekami na grzybicę paznokcia Orungal. Wątroba poszła już w niepamięć a paznokcie jakie były takie są Więc wreszcie Dermatolodzy jednogłośnie doszli do wniosku, że Hurra Eureka to Łuszczyca paznokcia i tu zonk, bo na grzybice leki są i przynajmniej w większym stopniu można ją wyleczyć. A pani Ł. nie nie to pieruństwo zostaje długo na paznokciach
Mi niestety nikt z lekarzy dermatologów (od 3 lat jestem pod "opieka" lekarza dermatologa i kilka innych lekarzy tez juz oglądało mojego paznokcia) i nikt nie jest w stanie powiedzieć co jest z paznokciem. Sa podejrzenia o grzybice. I niestety na kolejnym paznokciu pojawiła mi sie plamka (biała, jakby odchodził paznokiec). Dlatego boje sie ze to jednak Łuszczyca. Wolalabym miec to zdiagnozowane dokładnie ale nie wiem jak to zrobić, czy badania, czy to tylko lekarz stwierdza, ze to jest Łuszczyca??
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum