Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
JESTEM WYLECZONY(zaleczony?)od 3 LAT bez powrotu choroby.
Autor Wiadomość
Tropicohot 
Tropicohot

Wysłany: Pon Lip 26, 2010 10:27 pm   JESTEM WYLECZONY(zaleczony?)od 3 LAT bez powrotu choroby.

Pomogło,dlatego polecam.
-rzuć palenie koniecznie
-przestań pić alkohol jakikolwiek
-przestań pić kawę
Zmień dietę
-unikaj smażonego
-unikaj mikrofali
-unikaj białego cukru
-unikaj ostrych przypraw oraz przypraw z zawartościa gutminianu sody
-unikaj mrozonek

Tropicohot 
Tropicohot

Wysłany: Pon Lip 26, 2010 11:25 pm   Re: JESTEM WYLECZONY(zaleczony?)od 3 LAT bez powrotu choroby

Tropicohot napisał/a:
Pomogło,dlatego polecam.
-rzuć palenie koniecznie
-przestań pić alkohol jakikolwiek
-przestań pić kawę
Zmień dietę
-unikaj smażonego
-unikaj mikrofali
-unikaj białego cukru
-unikaj ostrych przypraw oraz przypraw z zawartościa gutminianu sody
-unikaj mrozonek

-unikaj jedzenia atrapy czyli zupki knor ,mnium mnium oraz inne gówno wtym stylu.

Glutaminian sodu doprowadza do nieziemskiego swedzenia i rozwala układ nerwowy,który jest tylko tłuszczem.Osoby starsze ,które jadły całe zycie g.s. maja dzis powazne problemy ze wzrokiem(u.nerwowy)

http://tenzin_jangchub.republika.pl/index.html

polecam tego lekarza.
pamietaj łuszczyca i wiekszosc chorób skóry jest silnie powiazana z psychą,a konkretnie z negatywnymi emocjam.
powoli bede uzupełniał swoj wpis jak czas pozwoli, dlatego zapraszam .mam duzo cennych rad.choroba opusciła nie mam nadzieje bezpowrotnie.

w warszawie jest jeszcze dr.mroziewicz.medycyna chińska.jest naprawde dobra.pozdrawiam
Ostatnio zmieniony przez Tropicohot Pon Lip 26, 2010 11:51 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Tropicohot 
Tropicohot

Wysłany: Pon Lip 26, 2010 11:41 pm   OK.Pisze dalej

Mineło 20 min.i mam prawie 40 wejsc.
Bede naprawde szczesliwy pomagajac Wam.Wiec pozwole sobie jeszcze odrobinke napisac.

Nastepna rada.
Nalerzy chodzić spać do godz.21.wtedy to regeneruje sie krew oraz 3 głowne narządy czyli serce,żoładek oraz płuca.Płuca najważniejsze dla chorych na łuszczyce,ponieważ odpowiadaja za natlenianie krwi oraz radość,a wiekszosc chorych nałuszczyce to smutasy.
Kładac sie do 21 fundujesz sobie najlepszy i najdrozszy krem.Jezeli zaczniesz atywnosc o 5 to jest OK.

Walka z łuszczyca to zmiana
-stylu zycia
-codziennych nawyków
-diety przedewszystkim.
OK.zapraszam C.D.N.

szater 

Wysłany: Wto Lip 27, 2010 9:09 am   

Kolejny NIE-SMUTAS sie dopisuje :razz:
Wiele można o mnie powiedziec oraz o moich kolezankach(nawet tych z forum) ale nie to ze jestesmy smutasami :lol: :lol: :lol: -poczytaj wpisy
Chodzę spac bardzo wczesnie-mam swiadków na forum-chetnie potwierdzą
Papierosów nie palę,alkoholu nie pije,zupek chiskich nie jem,zresztą jak i innych ulepszaczy życia :razz:
Choruje prawie39lat i różnych cudów już byłam swiadkiem :wink:
Każdy z nas choruje inaczej tak ze nie ma jednej drogi zaleczania dla wszystkich :mrgreen:
Zdrowe rady zawsze w cenie i dobrze ze coraz wiecej ludzi chce zdrowo życ a co za tym idzie zdrowszym umrzec,nie nalezy robic z siebie śmietnika na wszystkie technologiczne odpady ale......choroby nie oszukasz,odejdzie jak będzie chciała-na odległość wzroku ,żeby cie nie stracic z pola widzenia i.....wróci jak i kiedy będzie chciała :mrgreen:
Pozdrowionka-MIŁEGO DNIA!!!

PS.Wątroba zaczyna odpoczywac od 18stej-to tak na marginesie-mozna już sie kłasc :wink:

circa.about 

Wysłany: Wto Lip 27, 2010 11:28 am   

Zgadzam się z Szater w całej rozciągłosci.
Po pierwszym wysypie piłam, paliłam, niezdrowo się odżywiałam, szlajałam się po knajpach, spałam po 4 godziny na dobę, stresowałam się studiami, a mimo to pani ł szybko zeszła i dała mi 16 lat wolności od swojej osoby.
A teraz, gdy mam 35 lat, trochę bardziej poukładane w głowie, lepiej się odżywiam, alkoholu nie piję (fajki tylko palę), chodzę wcześniej spać itp - i mimo to, wojuję z wysypem od ponad dwóch miesięcy i końca nie widać..

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Lip 27, 2010 12:56 pm   

To,że na naszą chorobę nie ma jednej recepty to pewnik,ale.....Tropicohot pisz,twój styl mnie "pasi" :mrgreen: :mrgreen: Co nie znaczy,że wszystko o czym piszesz,uda mi się zastosować :wink: ale czytać będę i mam nadzieję,że trafię na coś czego jeszcze nie wiem.Pozdrawiam :grin:

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Wto Lip 27, 2010 11:56 pm   

nie znam osoby chorej na p.ł. która byłaby smutasem.ani na forumach ani w realu.czasami zdarzają się deprechy,doły i jak tam zwał ale ogólnie to wesoły ludek. :lol: szkoda czasu na żale :lol: a odnośnie twoich rad to dobrze,że to Ci pomaga. mnie nie.mając 3 lata nie piłam,nie paliłam a w latach 60-tych jedzenie nie było tak ulepszane jak dziś a pomimo to trafiło mi się "to wyróżnienie" . przez prawie pół wieku próbowałam różne diety,maści,płyny, zioła , etcetera.... .i żeby było śmieszniej nie opuściła mnie nasza p.ł. na okres dłuższy niż 2 tyg.po pobycie w szpitalu.ale nawet jeśli jakaś metoda czy sposób życia pomogła jednej osobie chorej to uważam,że warto próbować :lol: pozdrawiam :lol:

Tropicohot 
Tropicohot

Wysłany: Sro Lip 28, 2010 6:46 am   C.D .Witam

Widze ze niektórzy zbyt osobiście odebrali info o smotasach:)
Napisałem wiekszość,a nie wszyscy.
Medycena chińska i tybetańska na której opiera sie medycyna akademicka tłumaczy ze choroby skóry maja silny zwiazek z emocjami.Równierz medycyna akademicka mowi o silnym zwiazku chorob skóry z emocjami.I tego TROPU należy sie trzymać:)

Tropicohot 
Tropicohot

Wysłany: Sro Lip 28, 2010 7:26 am   C.D.

Jeżeli chodzi o rzucanie używek to u mnie byłato "krótka piłka".
Poza paleniem nałogowym papierosów i piciem alkoholu mam dość duże doświadczenia z kokainą oraz haszyszem.W 2001-2005 mieszkałem w Kopenhadze i z powodu moich skłonnosci do uzywek musiałem sie z tamtad wyprowadzić NATYCHMIAST.Obecnie mieszkam W-wa jestem na szkole tv-filmowej(mam 40lat).Jeszcze 1 rok nauki.
Rozwijanie pasji to jedna z form terapii.Konkretna zmiana stylu życia to jest to.
Ps.Minimum 3 razy w tyg.bywam nasiłowni.Czasami trenuje Power Yoga -bardzo oczyszcza organizm ,daje dystans do negatywnych emocji.Moja głowna przeszkadzajaca emocja to GNIEW,który został juz ujarzmiony.Moge sie nim bawić czyli czuje ze mnie dopada ,ale niewybucham:)poczym mi odpuszcza.Z roku na rok jest go coraz mniej.
K....wa ciezka to praca z samym sobą ,ale warto.

Tropicohot 
Tropicohot

Wysłany: Sro Lip 28, 2010 7:42 am   C.D.

Dalej:)
Jeżeli chodzi o wątrobe to warto zrobić oczyszczanie.Ja zrobiłem miesieczną dietę bez jakiegokolwiek tłuszczu(nawet pochodzenia roslin.)przez 1mieś.Matko co z człowieka wychodzi to jest szok.Po tej diecie wyglad oraz miejsca zasypane znacznie sie poprawiaja.info na tem.diety wątrobowej znajdziecie w inter.napewno.Jest to ciezka ,ale skuteczna terapia.
Przypomniałem sobie o koledze(+łuszczyca) z pratacy,który oczyszczał watrobę u rosyjskiego homeopaty.Lekarz ten podawał mu przez 3 m-ce sladowe ilosci siarki i w ten sposób stumulował wątrobę do samooczyszczania.Pomogło
http://iwonajedruch.pl/pisanie/palagin1.pdf

Czasu brak.C.D.N.

szater 

Wysłany: Sro Lip 28, 2010 8:04 am   

Przy takim nagromadzeniu "radosci życia" w jednym ciele .....to sie dziwie że TYLKO łuszczyca sypała :shock: ...i tak cud jakowys nastąpił że nie odpadł......ani dekiel ....ani denko. :twisted: Cokolwiek bys zostawił... to organizm by zaraz podziekował ...tak ze sprawa jasna.Większosc z nas jeżeli już ma jakis nałóg....to jeden....najczęsciej fajeczki,które piorunujacego wpływu na panią ł i jej wysiwy ...nie mają..Co innego stres! ...o tak ten osobnik bardzo wpływa i rola jego znacząca.....natomiast nadal utrzymuje ...ze my wesoły i pogodny ludek..aby sie przekonac zapraszam na zlot organizowany w sierpniu..... :mrgreen:

PS Na oczyszczanie wątroby Heniutek ma super przepis.....zapodawaj kobieto :mrgreen:
Ostatnio zmieniony przez szater Sro Lip 28, 2010 1:23 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Tropicohot 
Tropicohot

Wysłany: Sro Lip 28, 2010 9:02 am   C.D.

Mały wróg DUŻY HONOR czyli rzuc faje i juz!Z faja wiaze sie ten cały live style czyli pierd....nie z innymi palaczami róznych historyjek szczególnie w pracy.Faja jest bardzo toksyczna ,dlatego trudno ja rzucic.

Ps.Polecam lekarzy
Dr.Tenzin
Dr.Mroziewicz
Dr.Pałagin
Dr.Romanowska i Romanowski mistrzowie w med.chinskiej bardzo skuteczni.
Wszyscy przyjmuja w Warszawie za sympoliczna 100pln.Dr.Tenzin wizyta chyba za friko płaci sie tylko za zioła.

Jak czas pozwoli napisze jeszcze fajne tipy na łuszczycę.
NICHILIŚCI Fuck off z wpisami.Sorry za szorstki jezyk.
Prosze o pozytywne myslenie.Wszystko jest mozliwe.
Pozdrawiam

Tropicohot 
Tropicohot

Wysłany: Sro Lip 28, 2010 9:09 am   

Jezeli chodzi o depreche to radosci w tej chorobie niema.
Depresja=Mega Smutek.
C.D.N. Zapraszam

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lip 28, 2010 9:50 am   

A to tak długo jeszcze możesz zapodawać prawdy objawione? Myślałam,że jednak wysilisz się...chociaż troszeczkę.... please :grin:

No i język to Ci jednak się skiepścił...szkoda :roll:

Tropicohot 
Tropicohot

Wysłany: Sro Lip 28, 2010 3:59 pm   

Jas 17 sorry jestem zawalony praca.Wiem ze masz oczekiwania:)
Jak przejze swoje notatki od lekarzy tj.Lama Tenzing,Dr.Mroziewicz to cos napisze jeszcze.
I tak to są ogólne informacje,ponieważ szczegóły dowiadujesz sie u lekarza.Kazdy przypadek jest inny i nie wszystkie metody sa dla kazdego.Wg.medycyny tybetańskiej diagnozuje sie z pulsu,oczu,jezyka oraz moczu przynajmniej jezeli chodzi o łuszczycę.
Naprawde bardzo polecam Dr.Tenzing to bliski uczeń Dalajlamy wiec O chosztaplerki i jakiegokolwiek oszustwa.Pozdrawiam.C.D.N.

Odpowiedz do tematu