Wysłany: Czw Sie 12, 2010 10:59 pm łuszczyca krostkowa
Ja mam pytanie w zwiazku z łuszczyca krostkowa. Czy taka łuszczyce leczymy tymi samymi lekami co wysiekowa i plackowata?
Ja mam taka sytucje ze po 3 tygodniowym pobycie na słoncu, regularnym smarowaniu masiami, nawilzaniu itp, czec łuszczycy plackowatej znikła, ale czesc przemieniła sie w kroistkowa, i nie wiem co robic? pewnie jest to tez zwiazane z tym ze brałam wczesniej przez okres ok 2 miesiecy silne leki przeciwbólowe i na krzepliwosc krwi.
Szukałam na forum jakis informacji na ten temat, ale niewiele tego.
Niektóre leki nie nadają się do leczenia łuszczycy krostkowej ze względu na swoje właściwości. Łuszczyca krostkowa to cięższa postać i leczenie jest cięższe. Niestety nie wiem, jakich leków nie powinno się używać w przypadku łuszczycy krostkowej. Mi się raz na piszczeli pod wpływem dziegci zmieniła łuszczyca zwykłą na krostkową. Na opakowaniu maści było napisane, że nie należy jej stosować na ł. krostkową, ale ja dalej smarowałem i w końcu pomogło - krostki ropne popękały i ujednoliciła się zmiana.
Pawełku,
ja własnie po Cocois-ie mam takie zmiany, nie wiem czy dakej tym smarowac.
na razie robie oklady z płatków owsiamych i szłwi, i kapie sie w słomie owsianej.
znalazłam strone o Exorex-ie, ale tam jest kilka produktów, który ty masz?
Możesz zwyczajnie potestować Cocoisu na jednaj ze zmian, czy też na jakimś małym obszarze i obserwować. Jak po miesiącu nie będzie widoczna żadna poprawa to pewnie znaczy, że maść ta nie działa na Ciebie.
Jeśli chodzi o Exorex to kupiłem sobie Exorex lotion.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum