Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca - starcie
Autor Wiadomość
Bonek 

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 11:53 am   Łuszczyca - starcie

Witam, jestem nowy na forum i jeżeli pomyliłem działy to proszę o przeniesienie.

Długo po prostu czytałem forum, ale teraz postanowiłem napisać ten post, ponieważ to cholerstwo nie daje mi żyć. Przez forum przewinęło się pełno sposobów, rad nie które racjonalne, a nie które przeciwnie. Ciężko się zorientować czego spróbować co zastosować przy takiej gamie tematów.

Sam ciepie na ta chorobę, już od wielu lat. Nie pamiętam kiedy to się zaczęło, ale pamiętam jak o malutkiej skorupki za uchem. Na obecna chwile mam cała głowę, cały pas czoła (który niestety jest najgorszy bo widoczny), za uchem i co gorsze w uszach, jedna duża plamę na jednej brwi. Dodatkowo na plecach mam dwie plamy jedna mniejsza drugą większa.

Lekarze przepisywali mi jedynie Cutivate krem i maść robiona i tak przez lata tego stosowałem bez większych sukcesów. Teraz niestety mam straszny stan łuszczycy wszystko rozognione, bolesne i twarde. Co mnie dziwi że zawsze okres wakacyjny to był okres spokoju z ta choroba.

Może jakoś mi pomożecie, bo niestety ja już z głupiałem przez ta chorobe. Nie wiadomo jak to leczyć i co ważniejsze od czego to cholerstwo jest.

Pozdrawiam
Bonek

Pawel 
Administrator

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 12:30 pm   

Witaj na forum
ja przetestowalem kilkadziesiat metod i w moim przypadku tylko jedna jest skuteczna - uvb. Naswietlanie w gabinecie (kilkanascie zabiegów) lub wypad nad morze na 2 tygodnie, efekt jest taki ze zmiany znikają zupelnie na okres do 3 miesiecy, na twarzy pomoze elocom, efekty nawet w ciagu 1 dnia, ale to jest mocna masc sterydowa i jak przestaniesz smarowac łuszczyca znowu wróci czasem nawet z duzo wiekszą siłą

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 12:49 pm   

Zaznaczam na wstępie....nie mam ł. na skórze głowy :grin: Ale moim zdaniem żeby podjąć jakiekolwiek leczenie trzeba zlikwidować łuskę....na tym forum furorę robi maseczka z drożdży,cytryny i olejku na to worek foliowy,ręcznik i tak ze 2 godz.Potem szmpon Polytar brązowy i Tysia radzi....olejek rycynowy.Usilnie Tu z łuszczycą głowy walczy Paweł...on propaguje Cocois i jak pisze ma ogromne sukcesy.
Skontaktuj się z nim albo poczekaj na jego wizytę na forum.Pozdrawiam :smile:

szater 

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 1:13 pm   

Z tego co piszesz wyglada ze nastapila radykalna zmiana w twoim organizmie.Musisz poszukac stany zapalnego,sprobowac oczyscic watrobe,skontrolowac zeby,gardlo.Duze prawdopodobieństwo takiego stanu rzeczy to odbicie posterydowe.Tyle czasu stosowałes te masc że dziwi tylko tyle skotkow ubocznych.Do sprawy podejdz spokojniepoczytaj o kapielach-one zawsze pomagaja,poprobuj ziół:uczep,ostropest.Faktycznie na głowe najlepsza jest papka drozdzowa-sama tez nie mam z wlosami problemu jednak ludziska chwala.
jezeli moge cos proponowac to nie pakuj sie w nowe sterydy bo sytuacja moze poprawic sie na troszke jednak..odbicie bedzie gorsze od tego wyjsciowego.Powodzenia :mrgreen:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 1:35 pm   

witaj Bonek - oprocz tych rad co powyzej to ja nadal radze na pyszczek: kup krem bielendy (wiem wiem dla pań jest) kawior i trufle ale na noc koniecznie (tak jest napisane na kremie ;) ) i smaruj pyszczek ale tak... hm.. posmaruj, poczekaj 15-20 minut i umyj porzadnie (luska bedzie zlazila) potem znow posmaruj dosc gruba warstwa i zostaw na noc (to sie ladnie wchlania)
na mnie pomaga a mialam problem z czolem powazny - glupio sie ludziom pokazac ;)

Aliss 
;**

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 2:52 pm   

tygrysko to może lepszy i tańszy sposób niż mój.. :brawo:
bo ja na czoło używam zawsze Elidel, maść droga bo ok.100zł, ale działa szybko i na długo :)
Następnym razem spróbuję Twojego rozwiązania :)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 3:00 pm   

bonek moze sprobowac obydwu rozwiazan ;) ale fakt moje sporo tansze jest ;)

popatrzylam po necie i mozna kupic elidel w cenie niecale 80 zlotych... moze warto pokopac dokladniej?

Bonek 

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 3:34 pm   

Dziękuje za tak szybka i liczebną odpowiedź.

Cytat:
Witaj na forum
ja przetestowalem kilkadziesiat metod i w moim przypadku tylko jedna jest skuteczna - uvb. Naswietlanie w gabinecie (kilkanascie zabiegów) lub wypad nad morze na 2 tygodnie, efekt jest taki ze zmiany znikają zupelnie na okres do 3 miesiecy, na twarzy pomoze elocom, efekty nawet w ciagu 1 dnia, ale to jest mocna masc sterydowa i jak przestaniesz smarowac łuszczyca znowu wróci czasem nawet z duzo wiekszą siłą

Niestety nie mam w okolicy żadnych gabinetów w których mógłbym spróbować UVB, a wypad nad morze to chyba każdemu się marzył , ale tez odpada.

Miła pani aptekarz sprzedała mi dzisiaj Elocom bez recepty, mam zamiar spróbować.

----------------------------------------------------------------------------------------

Cytat:
Zaznaczam na wstępie....nie mam ł. na skórze głowy :grin: Ale moim zdaniem żeby podjąć jakiekolwiek leczenie trzeba zlikwidować łuskę....na tym forum furorę robi maseczka z drożdży,cytryny i olejku na to worek foliowy,ręcznik i tak ze 2 godz.Potem szmpon Polytar brązowy i Tysia radzi....olejek rycynowy.Usilnie Tu z łuszczycą głowy walczy Paweł...on propaguje Cocois i jak pisze ma ogromne sukcesy.
Skontaktuj się z nim albo poczekaj na jego wizytę na forum.Pozdrawiam :smile:

Jakiś czas temu, robiłem regularnie ten sposób z drożdżami, nie było efektów. Za jakiś czas znowu spróbowałem ale kupiłem dodatkowo właśnie szampon Polytar (ktory swoją drogą, za dużo kosztuje). Ale tak jak wcześniej, łuska zeszła, ale zaraz wracała i tak w kołko. Tutaj brakowało mi po wszystkim żeby czymś posmarować, załagodzić skórę i ją 'uspokoić'.
Poczekam na wypowiedź Pawła albo kogoś innego na temat Cocois.

----------------------------------------------------------------------------------------

@szater
Znasz jakieś sposoby żeby oczyści organizm z całego tego syfu.

Cytat:
witaj Bonek - oprocz tych rad co powyzej to ja nadal radze na pyszczek: kup krem bielendy (wiem wiem dla pań jest) kawior i trufle ale na noc koniecznie (tak jest napisane na kremie ;) ) i smaruj pyszczek ale tak... hm.. posmaruj, poczekaj 15-20 minut i umyj porzadnie (luska bedzie zlazila) potem znow posmaruj dosc gruba warstwa i zostaw na noc (to sie ladnie wchlania)
na mnie pomaga a mialam problem z czolem powazny - glupio sie ludziom pokazac ;)

Ciężko dostępny jest ten krem bielendy ? To jest ten http://www.domzdrowia.pl/...-dzien-35-.html ?

Pytanie do ciebie, udało ci się 'wyleczyć' czoło ? Również ten sam problem mam.

@Aliss jednak za drogo dla mnie :)

Pawel 
Administrator

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 4:01 pm   

Ile zapłaciłes za elocom? szybka w działaniu jest również maść curatoderm, kiedyś kosztowała 80zł za małą tubkę, efekty dobre ale krótkotrwałe. Z niesterydowych (ale nie na twarz i głowe) skuteczna jest cygnolina, wypala szybko zmiany - skóra jest gładka ale z widocznymi ciemnymi plamami po wypaleniu.

Bonek 

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 4:15 pm   

10zł za 15g (1mg/g)

80zł za mała tubke to niestety nie dla mnie, za drogo po prostu.

Cygnolina? Daje jakiś dłuższy efekt ? Bo na plecach ciemne plamy to nie problem

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Wrz 16, 2010 9:22 pm   

Bonek jeżeli zdecydujesz się na cygnolinę to masz ją tu rozpisaną na czynniki pierwsze i wszelkie wsparcie jest w zasięgu ręki.
Co do efektów....zaczęłam przyjaźń z cygnoliną ok. roku temu....na dziś całkowicie pozbyłam się ł. z nóg,ramion,brzucha i pleców.Zniknęła po pierwszym spotkaniu.
Walczę.... z ł. umiejscowioną na... łokciach i pośladkach....niewielkie zmiany ale są.... z tendencją do odnawiania.Te traktuję cygnoliną po raz 3.
Przyjaźń z cygnoliną wymaga czasu,systematyczności i cierpliwości...u mnie to przeciętnie ok. 2 do 3 miesięcy.

Cygnolina to tylko walka z zewnętrznymi oznakami ł. żeby jej dopiec troszkę mocniej.....odkwaszanko,oczyszczanko,dieta,kąpiele ziołowe....tak to wyglądało u mnie.
Na dziś trzymam ją na smyczy,co będzie jutro...nie wiem :wink: Ukłony :smile:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pią Wrz 17, 2010 3:46 pm   

bonek nie - ten co pokazales jest na dzien
ja mowie o tym
http://bielenda.pl/kawior...ly-krem-ma-noc/
nie wiem czemu ale na mnie dziala ;)

Paweł 

Wysłany: Pon Wrz 20, 2010 2:30 pm   

Czołem Bonek,

Już jestem także kilka słów o Cocoisie ode mnie :D

Ogólnie to stosowałem go przez okres ok 3 miesięcy. Rezultat był taki, że prawie wszystko z głowy zaleczyłem (a miałem zajęte ok 90% głowy) - nie zaleczyłem wszystkiego, bo w wakacje zabrakło systematyczności, ale dokończyłem dzieło rok później, jak znów się przyłożyłem ;)

Cocois stosowałem codziennie. Najlepiej na minimum 2 godziny. Starałem się trzymać jak najdłużej. Przed snem zmywałem maść jakimś szamponem leczniczym - szamponów to różnych używam ;) I na koniec nawilżałem skórę głowy Emolium do skóry głowy - dobrze nawilża i wygodnie się rozprowadza oraz co ważne nie sprawia, że włosy są mocno tłuste. I tak codziennie :)

Cocois możesz stosować od razu na łuskę, bo ma w składzie kwas salicylowy, który złuszcza martwy naskórek.

Na mnie działa rewelacyjnie. Teraz to tylko generalnie profilaktycznie nawilżam głowę i staram się, aby skóra była w dobrym stanie.

Aaa i lek ten jest bez recepty - choć ostatnio na forum ktoś mówił, że w aptece mówili, że na receptę jest (znów coś kombinują na naszą niekorzyść) - jednak w internecie można kupić bez problemu bez recepty.

apple522

Wysłany: Czw Sty 20, 2011 9:39 am   

buy wow power leveling
In which time you could be a whiper,buy wow power leveling who seen the before and furture?The World of Warcraft development team has started an interesting series of blog posts about the 'movers and shakers'buy wow power leveling in Azeroth and their collective metamorphosis since The Shattering that came with the Cataclysm update.buy wow power leveling The series starts with a look at Orc powerhouse, Thrall, and gives a retrospective look at the way Thrall used to look and the way he looks now.buy wow power leveling One of the most notable metamorphoses in Cataclysm is that of Thrall.buy wow power leveling Thrall He's worn many titles in his lifetime: slave, gladiator,cheap wow gold shaman, chieftain of the Frostwolf Clan,buy wow gold and, most recently, warchief of the Horde.cheap wow power leveling Now,cheap wow power leveling as the son of Durotan puts down the mantle of warchief and takes up the simple garb of a shaman once again,cheap wow gold, we take a look back at his journey and the events that shaped him into the orc he is today.buy wow gold

lori35 
lori35

Wysłany: Czw Sty 20, 2011 6:42 pm   

A tak apropo zebow.ostatnio zrobilam kanalowo zeba bo nawet nie wiedzialam ze cos tam sie z nim dzieje ale jak poszlam do dentysty to wyszlo szydlo z worka,teraz na sto procent jestem pewna ze od stanu zapalnego cholernie mnie swedzial lokiec z kolezanka luszczyca i zadne masci nie pomagaly.po wyleczeniu zeba swedzenie ustapilo e obrzek i luska cofnela sie.to dziala,i cieszy mnie jak cholera,buzka wszystkim :mrgreen:

Odpowiedz do tematu