Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
uporczywa łuszczyca na czole
Autor Wiadomość
skylarkowa 

Wysłany: Pon Paź 04, 2010 1:10 am   uporczywa łuszczyca na czole

Witam Was wszystkich :) mam pewien bardzo uporczywy problem. Po swojej przygodzie z ornitami, które pomogły mi tylko na 1 wysyp nadszedł czas na cygnolinę. Cygnolinka 0,2 w 3 tygodnie wyczyściła mi skórę do zera. I wszystko było by pięknie gdyby nie to, że przy linii włosów na czole oraz za uszami siedzi uparcie. Nie wiem już co robić, słyszałam, że cygnoliną absolutnie nie można smarować twarzy tak więc tego nie robię, stosowałam protopic 0,2% pomógł przy jednym wysypie, a teraz pomaga na 1-2 doby i łuszczyca zaraz wraca. Nie wiem już co robić wygląda to tragicznie, a sterydów wystrzegam się jak ognia. Czy zna ktoś z Was jakiś dobry sposób na usunięcie łuszczycy w tym miejscu? pozdrawiam. :)
ps. dodam jeszcze, że na zmianach nie ma łuszczącej sie skóry, są to tylko takie czerwone wypuklenia także jakiekolwiek tzw. zdzieranie skorupy nie jest tu konieczne ;)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Paź 04, 2010 9:24 am   

A jakbyś spróbowała tam zadziałać...dźegciami...Cocois..Exorex....myślę głośno.Powodzenia :grin:

Paweł 

Wysłany: Pon Paź 04, 2010 10:57 am   

Ja sobie z twarzy też Cocoisem usunąłem wszystko ;)

robo 

Wysłany: Wto Paź 05, 2010 10:01 pm   

...ja na paszcze wale Elocom ale po goleniu wyłazi ! i tak w koło macieju :P

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Wto Paź 05, 2010 10:30 pm   

Robciu a ty... to nie boisz się tego koła macieja...o ile wiem... to ten Twój Elokom.. to nie dość że steryd... to jego na buźkę... nu nu nu :roll: : .
Może popróbuj tego Cocoisa...zawsze to mniej ryzykujesz... niż z tym sterydem :hmm:

basia44 

Wysłany: Sro Paź 06, 2010 8:54 am   

A mnie z glowy zeszlo po piciu wyciagu z kasztanowca niczym nie smaruje tylko lekutko natluszczam wazelina z apteki a mialam niezla opaske na czole.

rysio 

Wysłany: Pon Lis 08, 2010 3:31 pm   

Pawel, jak stosowales Cocois? Ja sie rozgladam za tym w Kanadzie ale wyglada na to ze szybciej mi ktos go wysle z Polski.

Paweł 

Wysłany: Pią Lis 12, 2010 12:08 pm   

Przepraszam Ryśku, że tek późno odpisuję (nie miałem wcześniej czasu pobuszować na forum ;) ). Cocois stosowałem codziennie nakładając na minimum 2 godziny na zmiany - zarówno na ciele, jak i głowie. Tak sobie chodziłem po domu wieczorami ;) Po tym czasie prysznic, a następnie nawilżanie ciała (głowy też) - stosowałem do tego celu preparaty z serii Emolium.

rysio 

Wysłany: Pon Lis 15, 2010 4:30 pm   

Dzieki Pawel,
Moje plamy teraz ustapily i moge sie normalnie pokazac poza domem. Poczekam jeszcze pare dni i opisze swoj stan w "Twoja historja". Cocois sprowadze i bede trzymal na wszelki wypadek.

Pozdrawiam wszystkich

Odpowiedz do tematu