Wysłany: Czw Paź 07, 2010 7:55 am koty wedlug sapkowskiego
Cytat:
Pan Bóg, jak wiadomo, tworzył świat przez bodajże tydzień, a potem spojrzał na swoje dzieło i powiedział: „Ooo Jestem niekulturalny i wulgarny.!”. A później dodał: „A, mam jeszcze chwilę, teraz zrobię coś naprawdę ładnego. Coś mnie godnego, coś zaprawdę w boskim wymiarze. Coś takiego, co jest autentyczną kwintesencją piękna i nie ma wad”. I zrobił kota.
Źródło:... Sapkowski & Bereś, Historia i fantastyka.
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Ostatnio zmieniony przez tygryska Czw Paź 07, 2010 2:01 pm, w całości zmieniany 1 raz
gosc [Usunięty]
Wysłany: Czw Paź 07, 2010 7:39 pm
Kochane Kociaki.... tylko nam tu w... samozachwyt... nie wpadajcie .....z ideałami ciężko się gada
no i dlatego czasami cos narozrabiamy zeby nie bylo ze idealami jestesmy
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
gosc [Usunięty]
Wysłany: Czw Paź 07, 2010 7:48 pm
Właśnie w dzisiejszej prasie... znalazlam fajniutkie wieści...o Was... później zapodam... bo to dużo klikania czegoś
Udomowiony ok. 4 tys. lat temu ale człowiekowi towarzyszy dłużej...W ruinach Jerycha... odkryto kocie szczątki z ok.9500 lat p.n.e.
Łatwo przystosowują się do domowych warunków.Dużo śpią nawet 12-14 godz. na dobę,są towarzyskie,ale nie nachalne i niezbyt hałaśliwe.....miauczeniem o odpowiednim natężeniu potrafią zmobilizować właściciela do podania im jedzenia czy otwarcia okna.
Człek myśli... że to on tego swojego pupilka naucza... a to one trenują nas... jak chcą
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum