Wysłany: Pon Lut 28, 2011 5:18 pm Naświetlania ZA I PRZECIW
Ponieważ dopiero jestem na początku drogi z łuszczyca u mojego męża mam pytanie.
Doktor od razu zaleciła naświetlanie.Jutro rano idziemy do szpitala ustalić terminy itp.
Proszę napiszcie mi ,co sądzicie o tym ,że od razu naświetlanie??
Jakie są skutki uboczne oprócz możliwego poparzenia??
Nie na każdego to działa??
Co radzicie ???
Proszę o szybkie odpowiedzi,bo jak siedzę i czytam to mam wrażenie ,że się cofam z wiadomościami na temat tego paskudztwa.
spokojnie..naswietlenia sa bardzo pomocne..lekarz podaje dawke (czas) naswietlen..jest ona poczatkowo bardzo mala..nie grozi poparzeniem..w miare ilosci naswietlen dawka bedzie zwiekszana..ja przed i po naswietlaniu dosc obficie smarowalem skore ciekla parafina..wowczas prawdopodobienstwo jej podraznienia bylo mniejsze..choc jak poczytasz troche to przekonasz sie z e praktycznie kazdy z nas mial inne zalecenia..kazdy lekarz leczy po swojemu..a na lampy niech maz idzie....byle nie przesadzal lekarz z czestotliwoascia cykli naswitleniowych bo kazdy inaczej odbiera...nie zapominaj ze promienie nie lądują tylko na skorze...przedostaja sie tez i w glab ciala...
_________________ luszczyca jest tylko choroba..jak wszystkie inne..i trzeba z nia nauczyc sie zyc
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum