Środek moczopędny stosowany pomocniczo w stanach zapalnych dróg moczowych, leczenie wspomagające w różnych postaciach łuszczycy. Preparat działa moczopędne, odtruwająco, żółciotwórczo, napotnie, przeciwdziała wysiękom oraz zapobiega nadmiernej łamliwości naczyń włosowatych.
cena ok 9zł
Przeczytałem i zakupiłem "Betasol" - kończe 3 butelkę.
Na razie nie widzę żadnych zmian ale trzeba troszkę poczekać.Piję 3x dziennie w miare dokładnie (przed pracą,po pracy,przed snem)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Wcześnie stosowałem DERMOVATE przez 1,5roku i nikomu nie polecam stosować tego gów**.Świetnie działa ale kolejny wysyp to jest masakra poza tym roznosi sie to bardziej.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Do tego używam maści nagietkowej zrobionej przez moją mamę (nagietek w smalcu).
natłuszcam też 3 x dziennie.
Codziennie wieczorem (3 tydzień) myje włosy "ZDRÓJ - SZAMPON LECZNICZY" a potem używam na skórę głowy "Keep Clear-Dotleniająca kuracja do skóry głowy" z Avon-u. Takie sobie ale może mi się tylko wydaje.
Codzinnie zarzywam też Omega3,tran w kapsułkach,magnez B6,witaminę c - co jeszcze polecacie.
Zamówilem sobie jeszcze CITROCAP (wyciag z pestek grejfruita) czytałem ze pomaga razem z olejem (tylko jaki najlepszy ??? jakiś lniany może)
Moje Pytanie brzmi czy coś robię nie tak,może powinienem coś dokupić lub z czegoś zrezygnować.Czytając różne fora zrobiłem sobie listę leków/specyfików co by
można jeszcze spróbować.jak ktoś ma jakieś opinie to zapraszam do wypowiedzi.
1. cocois
2. cygnolina
3. Daivonex-to samo co Sorel lub Sorel Plus
4. Bratek polny w tabletkach
5. pomada z salicylem i olejkiem rycynowym
6. homeopatyczne krople R65
7. squamax
8. Lorindem i Laticort
9. sok z łopianu (Succus Brandanae)
10. maslo karite
11. vichy aqualia thermal
12. DUCRAY Ketyrol S - szampon
13. mieszanka olei: rycynowego, salicylowego i rzepakowego.
14. olejek rycynowy drożdże sok z cytryny pomieszac razem nalorzyc na glowe
15. Cerkosol - oliwka do włosów
16. uczep trójlistny AFRA
17. OEAPAROL ( olej z nasian wiesiołka )
18. ACIDUM FOLICUM ( kwas foliowy)
19. 5% oliwka salicylowa
20. masc ichtiolowa
21. Polytar AF
22. mydło dziegciowe
sorki za brak POLSKICH ZNAKÓW oraz ewentualne błędy
gosc [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 06, 2011 11:39 pm
Przemek mam nadzieję, że: nie wszystko na raz i plan stosowania tego, też masz rozpisany
O niektórych medykamentach nie słyszałam. Ale pamiętaj, najpierw plan; nie na łeb na szyję.
Z tym Betasolem nie przesadź, pij dużo płynów> żebyś się nie odwodnił. Podejdź do tej kuracji z rozwagą. Pozdrawiam
Spokojnie nie wszystko naraz
Mam plan że jak jedno nie pomoże to następne spróbuje ale muszę wiedzieć co dobre a czego się wystrzegać.Pije 3 x dziennie ten Betasol po jednej łyżeczce do herbaty.strachu raczej nie ma.dziękuje za wasze odpowiedzi i czekam na kolejne
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 8:23 am
....Betasol ...pamietam dawno,dawno temu kazano wszystkim łuszczykom pic....efektów nie pamietam...daj sobie spokój juz dosc tego w siebie wlałes...
Mam mało czasu wiec krótko:
3.Sorel -juz nie jest produkowany-tylko Sorel Plus
6.stosowanie wyklucza,wiekszosc innych srodków,homeopatia wymaga specjalnych warunków:bez soli,przypraw,miety-nawet pasta jest wazna,mydló tylko szare ...i tak w nieskonczonosc...
8.DAJ SOBIE SPOKÓJ
10.dobre ale drogie ,mozna znalesc tansze i równie dobre
13.do czego ta mieszanka:do smarowania czy picia?
18.cały czas powinienes łykac
20.to nie jest ta masc na wrzody,dostepna w aptece...to specjalnie robiona masc.
Te reszte spokojnie jak chcesz to stosuj tylko z głowa i nie na raz....
Dzięki za informacje. Dziwne Szater bo czytałem gdzieś o Betasol-u i ludzie dobrze o tym pisali. Kończę 3-cią butelkę ale wypiłem je w niecały miesiąc wiec kuracja nie trwa jakoś strasznie długo.zobaczymy może się przemogę i kupie kolejną partie.
Czekam teraz na Citrocap, olej już kupiłem i będę próbował.
Ostatnio ściągłem sobie fajne e-booki.
Tombak Michal - Uleczyc nieuleczalne Nie Daj Sie Zjesc Grzybom Candida Poradnik dla chorego na łuszczycę
Jak ktoś będzie chętny to pisać wrzucę gdzieś i pośle linka.
13. tak mam zamiar pić
Może ktoś się wypowie na temat mydła dziegciowego czy ktoś się odważył
taka ciekwastka : zadzwoniłem do apteki z pytaniem w jakiej cenie oliwka salicylowa to babka powiedziała mi ze nie ma czegoś takiego
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Wto Mar 08, 2011 9:07 pm
...na Michała który jest moim przewodnikiem musisz brac poprawke...uwielbiam go i czytam po pare razy jego rady ale musisz spokojnie do wszystkiego podejsc...nie we wszystkim ma racje....
BETASOL - eh, ile to latek temu sie go piło !? Nie pamietam czy skutek picia owego specyfiku wychodził mi na dobre czy tez nie Jeszcze wtedy nie miałem takiej wrednej choroby i złaziła po beleczym,nawet po NIVEA...
Ciekawe skad to trzasneliscie ?
BETASOL - eh, ile to latek temu sie go piło !? Nie pamietam czy skutek picia owego specyfiku wychodził mi na dobre czy tez nie Jeszcze wtedy nie miałem takiej wrednej choroby i złaziła po beleczym,nawet po NIVEA...
Ciekawe skad to trzasneliscie ?
BETASOL działa moczopędnie jeżeli tak jak tabletki Furosemidum na odwodnienie to trzeba zażywać POTAS. Należy o tym pamiętać.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum