Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
BETASOL
Autor Wiadomość
PD 
Przemek

Wysłany: Nie Mar 06, 2011 7:44 pm   BETASOL

Cytat:
Betasol - Płyn Moczopędny 90g Herbapol Pruszków

Środek moczopędny stosowany pomocniczo w stanach zapalnych dróg moczowych, leczenie wspomagające w różnych postaciach łuszczycy. Preparat działa moczopędne, odtruwająco, żółciotwórczo, napotnie, przeciwdziała wysiękom oraz zapobiega nadmiernej łamliwości naczyń włosowatych.

cena ok 9zł

Przeczytałem i zakupiłem "Betasol" - kończe 3 butelkę.
Na razie nie widzę żadnych zmian ale trzeba troszkę poczekać.Piję 3x dziennie w miare dokładnie (przed pracą,po pracy,przed snem)
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Wcześnie stosowałem DERMOVATE przez 1,5roku i nikomu nie polecam stosować tego gów**.Świetnie działa ale kolejny wysyp to jest masakra poza tym roznosi sie to bardziej.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------
Do tego używam maści nagietkowej zrobionej przez moją mamę (nagietek w smalcu).
natłuszcam też 3 x dziennie.
Codziennie wieczorem (3 tydzień) myje włosy "ZDRÓJ - SZAMPON LECZNICZY" a potem używam na skórę głowy "Keep Clear-Dotleniająca kuracja do skóry głowy" z Avon-u. Takie sobie ale może mi się tylko wydaje.
Codzinnie zarzywam też Omega3,tran w kapsułkach,magnez B6,witaminę c - co jeszcze polecacie.

Zamówilem sobie jeszcze CITROCAP (wyciag z pestek grejfruita) czytałem ze pomaga razem z olejem (tylko jaki najlepszy ??? jakiś lniany może)

Moje Pytanie brzmi czy coś robię nie tak,może powinienem coś dokupić lub z czegoś zrezygnować.Czytając różne fora zrobiłem sobie listę leków/specyfików co by

można jeszcze spróbować.jak ktoś ma jakieś opinie to zapraszam do wypowiedzi.

1. cocois
2. cygnolina
3. Daivonex-to samo co Sorel lub Sorel Plus
4. Bratek polny w tabletkach
5. pomada z salicylem i olejkiem rycynowym
6. homeopatyczne krople R65
7. squamax
8. Lorindem i Laticort
9. sok z łopianu (Succus Brandanae)
10. maslo karite
11. vichy aqualia thermal
12. DUCRAY Ketyrol S - szampon
13. mieszanka olei: rycynowego, salicylowego i rzepakowego.
14. olejek rycynowy drożdże sok z cytryny pomieszac razem nalorzyc na glowe
15. Cerkosol - oliwka do włosów
16. uczep trójlistny AFRA
17. OEAPAROL ( olej z nasian wiesiołka )
18. ACIDUM FOLICUM ( kwas foliowy)
19. 5% oliwka salicylowa
20. masc ichtiolowa
21. Polytar AF
22. mydło dziegciowe

sorki za brak POLSKICH ZNAKÓW oraz ewentualne błędy

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Mar 06, 2011 11:39 pm   

Przemek mam nadzieję, że: nie wszystko na raz i plan stosowania tego, też masz rozpisany :hmm:
O niektórych medykamentach nie słyszałam. Ale pamiętaj, najpierw plan; nie na łeb na szyję.
Z tym Betasolem nie przesadź, pij dużo płynów> żebyś się nie odwodnił. Podejdź do tej kuracji z rozwagą. Pozdrawiam :smile:

PD 
Przemek

Wysłany: Pon Mar 07, 2011 7:26 pm   

Spokojnie nie wszystko naraz :)
Mam plan że jak jedno nie pomoże to następne spróbuje ale muszę wiedzieć co dobre a czego się wystrzegać.Pije 3 x dziennie ten Betasol po jednej łyżeczce do herbaty.strachu raczej nie ma.dziękuje za wasze odpowiedzi i czekam na kolejne

szater 

Wysłany: Wto Mar 08, 2011 8:23 am   

....Betasol ...pamietam dawno,dawno temu kazano wszystkim łuszczykom pic....efektów nie pamietam...daj sobie spokój juz dosc tego w siebie wlałes...
Mam mało czasu wiec krótko:
3.Sorel -juz nie jest produkowany-tylko Sorel Plus
6.stosowanie wyklucza,wiekszosc innych srodków,homeopatia wymaga specjalnych warunków:bez soli,przypraw,miety-nawet pasta jest wazna,mydló tylko szare ...i tak w nieskonczonosc...
8.DAJ SOBIE SPOKÓJ :evil:
10.dobre ale drogie ,mozna znalesc tansze i równie dobre
13.do czego ta mieszanka:do smarowania czy picia? :wow:
18.cały czas powinienes łykac
20.to nie jest ta masc na wrzody,dostepna w aptece...to specjalnie robiona masc.

Te reszte spokojnie jak chcesz to stosuj tylko z głowa i nie na raz....

PD 
Przemek

Wysłany: Wto Mar 08, 2011 5:07 pm   

Dzięki za informacje. Dziwne Szater bo czytałem gdzieś o Betasol-u i ludzie dobrze o tym pisali. Kończę 3-cią butelkę ale wypiłem je w niecały miesiąc wiec kuracja nie trwa jakoś strasznie długo.zobaczymy może się przemogę i kupie kolejną partie.

Czekam teraz na Citrocap, olej już kupiłem i będę próbował.
Ostatnio ściągłem sobie fajne e-booki.
Tombak Michal - Uleczyc nieuleczalne
Nie Daj Sie Zjesc Grzybom Candida
Poradnik dla chorego na łuszczycę

Jak ktoś będzie chętny to pisać wrzucę gdzieś i pośle linka.

13. tak mam zamiar pić

Może ktoś się wypowie na temat mydła dziegciowego czy ktoś się odważył :)

taka ciekwastka : zadzwoniłem do apteki z pytaniem w jakiej cenie oliwka salicylowa to babka powiedziała mi ze nie ma czegoś takiego :)

szater 

Wysłany: Wto Mar 08, 2011 9:07 pm   

...na Michała który jest moim przewodnikiem musisz brac poprawke...uwielbiam go i czytam po pare razy jego rady ale musisz spokojnie do wszystkiego podejsc...nie we wszystkim ma racje.... :hmm:

robo 

Wysłany: Wto Mar 22, 2011 9:59 pm   

BETASOL - eh, ile to latek temu sie go piło !? Nie pamietam czy skutek picia owego specyfiku wychodził mi na dobre czy tez nie :???: Jeszcze wtedy nie miałem takiej wrednej choroby i złaziła po beleczym,nawet po NIVEA... :mrgreen:
Ciekawe skad to trzasneliscie ?

Ted 
Ted

Wysłany: Czw Cze 23, 2011 11:38 pm   

robo napisał/a:
BETASOL - eh, ile to latek temu sie go piło !? Nie pamietam czy skutek picia owego specyfiku wychodził mi na dobre czy tez nie :???: Jeszcze wtedy nie miałem takiej wrednej choroby i złaziła po beleczym,nawet po NIVEA... :mrgreen:
Ciekawe skad to trzasneliscie ?

BETASOL działa moczopędnie jeżeli tak jak tabletki Furosemidum na odwodnienie to trzeba zażywać POTAS. Należy o tym pamiętać. :drink:

Odpowiedz do tematu