ja dowiedziałam się, że mam na głwoie łuszczycę 2 tygodnie temu, a myslałam, że to łupież... ale jak Nizoral nie dawał rady to poszłam do lekarza. Dostałam oczywiście steryd - maśc Cutivate. Smarowałam się przez tydzień i prawie wszytsko zeszło... przestałam się smarować i po 2 dnich mam to samo na głowie. Czytam Was tu już jakiś czas i mam parę pytań:
1. rozumiem, że te wszytski sterydy moge sobie podarować?
2. maść Cocis, która polecają niektórzy na forum, jest w aptece internetowej, ale na receptę. Da się kupić bez recepty? czy ja coś mylę?
3. papka z drożdży, olejku rycynowego i cytryny - czy te drożdże trzeba jakoś rozpuścić, czy po prostu zmieszać te składniki?
4. co jeszcze polecacie do walki z łuszczycą na skórze głowy? kupiłam też kapsułki z olejkiem z wiesiołka...
5. ponoć nadwaga niesprzyja łuszczycy - mam troche do zrzucenia, min.6kg - stosujecie jakieś diety?
na razie chyba tyle, staram się dużo czytać, ale chyba większy męlik mi się robi w głowie od tego
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 7:10 pm
Aga
odp:
1sterydy sa dla ludzi,czasami trzeba je stosowac ale staramy sie uciekac przed nimi ile sie da
2.z cocoisem sprawa jest zagmatwana:czesc już wycofała sie ze sprzedazy,czesc sprzedaje na recepte czesc bez-musisz spróbowac-szybko bo niedługo bedzie całkowity zakaz sprzedazy
3.zmieszac składniki,wpisz w wyszukiwarke "papka drożdzowa'wyskoczy dokładny przepis
4.spokojnie poczytaj,spokojnie stosuj nie wszystko na raz
5.nie widze zależnosci miedzy wagą a łuszczycą,znam otyłych i chudych chorujacych...diety rózne,czasem głodówki....cuda wianki
6.spokojnie to tylko łuszczyca
Powodzenia i....do roboty....walcz
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
dziękuje szater wiem, że to tylko łuszczyca, ale to moje początki, stąd ten nerw ja osobiście nie jestem przekonana do żadnych sterydów, stąd mój opór przed nimi... jesli teraz wyskoczyło wszytsko na nowo tylko w 2 dni po zaprzestaniu smarowania , to jakoś nie wierzę w ich skuteczność....
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 8:13 pm
Aga wejdź tu... http://luszczyca.info/viewforum.php?f=18, tam Was w tej Łodzi jest tak wielka, silna i doświadczona grupa, że nie ma takiej możliwości, żebyś z tą @ sobie nie poradziła. Łódź, to tu najsilniejsze miasto jest, tylko czegoś skrzyknąć się nie mogą
dziękuję Heniu - już byłam ale tam widzę raczej cisza...
gosc [Usunięty]
Wysłany: Pon Mar 21, 2011 8:41 pm
A bo Tygryska siem uczy dziś; Dośka dziś siem leczy w Łodzi właśnie- u Kaszuby; Iwonka przychodzi tu ciemnom nocom; a Ewa bywa... tylko. Ale złapiesz ich, nie ma bata
ja jeszcze do czerwca mam nauke
aga ja z wlasnego doswiadczenia polecam papke z drozdzy - bardzo ladnie trzyma pania ł w ryzach (no dobra troche mam nadal we wlosach ale malo )
waga moim zdaniem raczej nie znaczy wiele (osoby ma sie rozumiec), za to trzymaj sie z dala od wszelkich konserwantow - tzn. np. wszystkie zupki chinskie precz
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
tygrysku - tą papke z drożdży zastosuje na pewno, ale w weekend. Zakupiłam juz olej rycynowy i trochę zbiło mnie z tropu, że to na przeczyszczenie na razie smaruje sobie głowę olejkiem arganowym, zamierzam wypróbować jeszcze olejek z jojoby, ale to później.
konserwantów staram się nie jadac, zupek chińskich nie tykam wcale. Od około miesiąca nie kupuje nawet wedliny, tylko piekę mięska sama - to bunt po nieprzespanej nocy z powodu wymiotów mojego syna, który na kolację jadł wędline i to mu chyba tak zaszkodziło... w ogóle staram się być eko, choć wiem, że nie wszytsko złoto, co sie świeci
przykro mi ale nie - dosia bedzie cos wiecej na pewno wiedziala
ja omijam lekarzy od wielu wielu lat... (no dobra wiem ze nie powinnam ale akurat pani ł mnie dreczy nie tak mocno wiec moge sobie na to pozwolic)
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Aga jak chcesz to dam ci namiary na pr.Kaszube w Biegańskim na Kniaziewicza ja się juz tam leczę ładne lata jak coś to pytaj śmiało chetnie ci pomogę wszystko będzie dobrze nie martw się ja będę w Łodzi chyba 8 kwietnia jak chcesz to możemy sie spotkać i pogadać przy kawce pozdrowionka
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum