Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Terapia Gersona
Autor Wiadomość
Nimf 
Upadek Dziedzictwa Mojego Ciała

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 3:54 pm   Terapia Gersona

Obejrzyjcie i napiszcie co sądzicie :>

http://www.youtube.com/watch?v=tY-HsoJ0gr0

szater 

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 7:06 pm   

jezeli juz cie takie cos zainteresowało to moze bardziej przemówi do ciebie TOMBAK...napisał cudne ksiazki,proste w odbiorze,napisane zrozumiałym jezykiem....pamiętaj jednak że do wszystkiego trzeba podejsc z rozsadkiem....a ta lewatywe z kawy...to raczej sobie podaruj :mrgreen:

Nimf 

Wysłany: Pią Cze 10, 2011 8:32 pm   

No jak narazie jade na sokach i warzywach i owocach nad lewatywami sie zastanowie ;d
W sumie juz dawno mama zanim zachorowałem mówila ze to bardzo zdrowe ... a ja gównarzeria oczywiscie w smiech jak to człowiek sie zmienia :oops: :mrgreen: :wink:

Moniś 
Moniś

Wysłany: Czw Lip 07, 2011 4:31 pm   

Nimf czekamy na relacje z leczenia....

Pawel 
Administrator

Wysłany: Czw Lip 07, 2011 8:35 pm   

Słyszałem o tej terapii wiele lat temu i nawet miałem ochotę spróbować gdyby nie ta lewatywa z kawy, która jest fundamentem tej metody. W filmie jest wzmianka, że duże ilości soków bez tej lewatywy są szkodliwe. Dawno oglądałem ten film ale z tego co pamiętam były tam opisane przypadki ludzi, którzy byli nieuleczalnie chorzy na raka i tym sposobem szybko się wyleczyli. A może to bardziej efekt placebo? I chorzy zdrowieją dzięki temu, że wierzą że ta terapia im pomoże?

Takich cudownych metod jest wiele, choćby np BSM gdzie ludzie również opisywali cudowne uzdrowienia a innym nie pomagało wcale - jest temat na forum związany z tą metodą.

Widzę, że wyszła książka po polsku na temat terapii Gersona http://www.dobreksiazki.p...ora-gersona.htm w wolnej chwili moze przeczytam :)

Nimf 

Wysłany: Pią Lip 08, 2011 8:26 am   

Pawel, Wiesz jesli chodzi o lewatywy to mnie nic nie zatrzyma bo dla mnie bardziej brzydzący jest stan mojej skóry niz np lewatywa - przy czym nie szalałbym jeszcze nie byłem sam na sam z kawą i sprzętem w wc :D ze sprzetem moze i tak ale nie koniecznie takim :D

Ja pewnie spróbuje , lecz za jakiś czas ponieważ najpierw skończe tą metode i jeśli nie przyniesie skutku spróbuje gersona

Nimf 

Wysłany: Pią Lip 08, 2011 8:27 am   

Pawel, Wiesz jesli chodzi o lewatywy to mnie nic nie zatrzyma bo dla mnie bardziej brzydzący jest stan mojej skóry niz np lewatywa - przy czym nie szalałbym jeszcze nie byłem sam na sam z kawą i sprzętem w wc :D ze sprzetem moze i tak ale nie koniecznie takim :D

Ja pewnie spróbuje , lecz za jakiś czas ponieważ najpierw skończe tą metode i jeśli nie przyniesie skutku spróbuje gersona

szater 

Wysłany: Pią Lip 08, 2011 9:43 am   

Ja jak raz testuje namietnie Tombraka który tez zaleca lewatywy...powiem tak nie jest to w połowie tak proste jak sie wydaje :roll: wlac w siebie tyle płynu,potem go utrzymac....to naprawde sukces.Jak raz w lewatywie nie widze nic złego,stosowałam wode z cytryna na przemian z woda z czosnkiem.

Pawel 
Administrator

Wysłany: Pią Lip 08, 2011 1:28 pm   

Nie czytałem książek Tombaka, ale widziałem na wikipedii http://pl.wikipedia.org/wiki/Micha%C5%82_Tombak fragmenty jego teorii:
Cytat:

W swoich książkach Tombak prezentuje liczne, sprzeczne z medycyną i dietetyką twierdzenia:
    -w sokach własnoręcznie wyciśniętych „znajduje się bardzo wiele pierwiastków chemicznych, które są nieznane jeszcze nauce”

-nie trzeba jeść, by przeżyć – potrzebny do życia azot człowiek może czerpać z powietrza

i jest to dla mnie nauka w wydaniu zbyt niekonwencjonalnym :wink:

Przypominam jednak, że ten temat dotyczy terapii Gersona :hmm:

szater 

Wysłany: Pią Lip 08, 2011 9:18 pm   

Sorry Winnetou ale to wacpan wypisujesz bzdury o Tombaku ja opisuje jedna z metod terapii Gersona-lewatywe ...w troszke innej formie....a to chyba zgodne z tematem :razz:

Pawel 
Administrator

Wysłany: Pią Lip 08, 2011 9:30 pm   

Ja tylko cytuję wikipedię :arrow: podałem źródło cytatu :)

Nimf 

Wysłany: Wto Lut 28, 2012 8:31 pm   

Thx za porzdrowienia ;)

Odpowiedz do tematu