Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
mój problem
Autor Wiadomość
aga74 

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 5:49 pm   mój problem

ja dowiedziałam się, że mam na głwoie łuszczycę 2 tygodnie temu, a myslałam, że to łupież... ale jak Nizoral nie dawał rady to poszłam do lekarza. Dostałam oczywiście steryd - maśc Cutivate. Smarowałam się przez tydzień i prawie wszytsko zeszło... przestałam się smarować i po 2 dnich mam to samo na głowie. Czytam Was tu już jakiś czas i mam parę pytań:
1. rozumiem, że te wszytski sterydy moge sobie podarować?
2. maść Cocis, która polecają niektórzy na forum, jest w aptece internetowej, ale na receptę. Da się kupić bez recepty? czy ja coś mylę? :)
3. papka z drożdży, olejku rycynowego i cytryny - czy te drożdże trzeba jakoś rozpuścić, czy po prostu zmieszać te składniki?
4. co jeszcze polecacie do walki z łuszczycą na skórze głowy? kupiłam też kapsułki z olejkiem z wiesiołka...
5. ponoć nadwaga niesprzyja łuszczycy - mam troche do zrzucenia, min.6kg - stosujecie jakieś diety?

na razie chyba tyle, staram się dużo czytać, ale chyba większy męlik mi się robi w głowie od tego ;)

szater 

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 7:10 pm   

Aga
odp:
1sterydy sa dla ludzi,czasami trzeba je stosowac ale staramy sie uciekac przed nimi ile sie da
2.z cocoisem sprawa jest zagmatwana:czesc już wycofała sie ze sprzedazy,czesc sprzedaje na recepte czesc bez-musisz spróbowac-szybko bo niedługo bedzie całkowity zakaz sprzedazy
3.zmieszac składniki,wpisz w wyszukiwarke "papka drożdzowa'wyskoczy dokładny przepis
4.spokojnie poczytaj,spokojnie stosuj nie wszystko na raz
5.nie widze zależnosci miedzy wagą a łuszczycą,znam otyłych i chudych chorujacych...diety rózne,czasem głodówki....cuda wianki
6.spokojnie to tylko łuszczyca :razz:
Powodzenia i....do roboty....walcz :mrgreen:

aga74 

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 7:43 pm   

dziękuje szater :) wiem, że to tylko łuszczyca, ale to moje początki, stąd ten nerw ;) ja osobiście nie jestem przekonana do żadnych sterydów, stąd mój opór przed nimi... jesli teraz wyskoczyło wszytsko na nowo tylko w 2 dni po zaprzestaniu smarowania , to jakoś nie wierzę w ich skuteczność....

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 8:13 pm   

Aga wejdź tu... http://luszczyca.info/viewforum.php?f=18, tam Was w tej Łodzi jest tak wielka, silna i doświadczona grupa, że nie ma takiej możliwości, żebyś z tą @ sobie nie poradziła. Łódź, to tu najsilniejsze miasto jest, tylko czegoś skrzyknąć się nie mogą :mrgreen:

aga74 

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 8:28 pm   

dziękuję Heniu - już byłam :) ale tam widzę raczej cisza... :)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 8:41 pm   

A bo Tygryska siem uczy dziś; Dośka dziś siem leczy w Łodzi właśnie- u Kaszuby; Iwonka przychodzi tu ciemnom nocom; a Ewa bywa... tylko. Ale złapiesz ich, nie ma bata :banan:

aga74 

Wysłany: Pon Mar 21, 2011 9:04 pm   

uuu, to nie wiedziałam, że tu taka silna łódzka frakcja :)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Mar 22, 2011 8:22 am   

ja jeszcze do czerwca mam nauke ;)
aga ja z wlasnego doswiadczenia polecam papke z drozdzy - bardzo ladnie trzyma pania ł w ryzach (no dobra troche mam nadal we wlosach ale malo ;) )
waga moim zdaniem raczej nie znaczy wiele (osoby ma sie rozumiec), za to trzymaj sie z dala od wszelkich konserwantow - tzn. np. wszystkie zupki chinskie precz ;)

aga74 

Wysłany: Wto Mar 22, 2011 12:13 pm   

tygrysku - tą papke z drożdży zastosuje na pewno, ale w weekend. Zakupiłam juz olej rycynowy i trochę zbiło mnie z tropu, że to na przeczyszczenie :mrgreen: na razie smaruje sobie głowę olejkiem arganowym, zamierzam wypróbować jeszcze olejek z jojoby, ale to później.

konserwantów staram się nie jadac, zupek chińskich nie tykam wcale. Od około miesiąca nie kupuje nawet wedliny, tylko piekę mięska sama - to bunt po nieprzespanej nocy z powodu wymiotów mojego syna, który na kolację jadł wędline i to mu chyba tak zaszkodziło... w ogóle staram się być eko, choć wiem, że nie wszytsko złoto, co sie świeci :wink:

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Mar 22, 2011 12:16 pm   

no to na pewno organizm ci sie odwdzieczy :) a olejek rycynowy jest wewnetrznie na przeczyszczenie ;)

aga74 

Wysłany: Wto Mar 22, 2011 12:39 pm   

tygrysku - a możesz polecić mi w Łodzi jakiegos lekarza, który nie będzie mnie leczył sterydami?

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Mar 22, 2011 12:50 pm   

przykro mi ale nie - dosia bedzie cos wiecej na pewno wiedziala
ja omijam lekarzy od wielu wielu lat... (no dobra wiem ze nie powinnam ;) ale akurat pani ł mnie dreczy nie tak mocno wiec moge sobie na to pozwolic)

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Wto Mar 22, 2011 6:47 pm   

Aga jak chcesz to dam ci namiary na pr.Kaszube w Biegańskim na Kniaziewicza ja się juz tam leczę ładne lata jak coś to pytaj śmiało chetnie ci pomogę wszystko będzie dobrze nie martw się :tuli: ja będę w Łodzi chyba 8 kwietnia jak chcesz to możemy sie spotkać i pogadać przy kawce pozdrowionka :tuli:

iwona-k-60 
iwona

Wysłany: Sro Mar 23, 2011 12:34 am   

ja tez chce,ja też :mrgreen:

dosia20011 
DOSIA20011

Wysłany: Sro Mar 23, 2011 8:00 am   

no to będzie nas 3 lub 4 albo i 5 :brawo:

Odpowiedz do tematu