Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca a badanie krwi i moczu
Autor Wiadomość
hipokrates

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 10:56 pm   Łuszczyca a badanie krwi i moczu

Witam mam takie pytanie bo mnie to ciekawi czy łuszczyca powinna wyjść w badaniu krwi oraz moczu ? czy jakiekolwiek anomalia w tych wynikach powinny świadczyć właśnie o Ł ? bo słyszałem iż również tak łuszczącza się skóra na łokciach może być objawem tarczycy , no ale P. dermatolog powiedziała Ł wypisała lek do tego na sterydach i do domu . No i co mi zalecacie bo od niej maści tej Elosalic nie chce używać bo jest na sterydach a słyszałem że po tym jeszcze gorsze jaja mogą być , jakiś z domowych sposobów ? może ?

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 11:18 pm   

witaj hipokrates - nie slyszalam zeby pani ł dawala jakies wyniki w badaniach krwi i moczu...
poczytaj o domowych metodach troche tego jest ;) moze cos ci sie z tego przyda
problemem z luszczyca jest fakt, ze niestety na kazdego z nas tak naprawde cos innego dziala
a sterydy jesli nie masz naprawde bardzo powaznych zmian... tez bym sobie darowala :)

hipokrates

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 11:30 pm   

ja mam na łokciach obu takie plamki od roku nie wiedziałem że to Ł bo nie mam żadnych plam gdzie indziej no ale Pani dermatolog zdarła łuske zaglądneła i powiedziała że to Ł , dała maść i do widzenia przyjdź pan za tydzień . Szkoda że nie mogę tu fotki wkleić to by ktoś ocenił stan tego ... ciekawe czy nie lepiej by było popier... dermatolog i udać się do lekarki co leczy ziołami ...

Pawel 
Administrator

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 11:39 pm   

możesz fotkę wkleić - dodaj jako załącznik przy pisaniu postu, jaką masc dostales?

[ Dodano: Wto Lis 22, 2011 11:40 pm ]
http://luszczyca.info/faq.php#50

hipokrates

Wysłany: Wto Lis 22, 2011 11:47 pm   

wkleje jutro , Elosalic a to na sterydach skoro nie mam tak dużych zmian to boje się jej stosować żeby nie było gorzej ... w ciągu roku w sumie piłem alko , paliłem , piłem kawe , solarium dosłownie wszystko i nic nie miałem ciągle tylko na łokciach . Jutro dam fotkę:)

[ Dodano: Sro Lis 23, 2011 11:46 am ]
a więc daje fotke łokcia . Fota nie za dobra ale ciężko zrobić dobrą tej części ciała:D
dodam iż jak nie smaruje tego czymś tłustym to wysycha i się łuszczy :P . Mam to tylko na łokciach tak jak pisałem pale . pije , żyje jak bez Ł i jest to nadal tylko na łokciach . Jakieś rady czym to smarować ? bo Elosalic to steryd . To czerwone zajmuję mi tak 2cm na 2 cm na jednym łokciu . Co prawda teraz bardziej o tym myślę odkąd dermatolog mi powiedziała że to Ł i jest to denerwujące sprawdzanie non stop ciała . Dodam iż na łokciach to jakby jest takie czerwony placek i takie punkty na nim które jak nie natłuszcze to się łuszczą , no i troszkę swędzi skóra obok tych wypieków :)

2.jpg
Plik ściągnięto 24324 raz(y) 104.8 KB

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 8:01 pm   

Swędzi, bo niczym nie leczysz, tych zmian. U mnie w tych miejscach sprawdza się cygnolina ale też dziegcie. Nie będziesz leczył, będą się rozrastały, tak u mnie przynajmniej to przebiega. Natłuszczanie tylko powoduje, że łuska mi mniej narasta. Leczyć to trzeba, bardziej interwencyjnie, uważam.

Co do tego oglądania siebie, to bez sensu, odpuść Sobie, i ciesz się, że nie sypie w innych miejscach :banan:

basia44 

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 8:19 pm   

Kiedy swędzi proponuje epikrem na łokcie idealny a do zaleczenia tak jak Henia pisze wypróbuj.
Ja ostatnio nie używałam żadnych maści tylko natłuszczanie wazeliną czy epikremem.
Testuje na kolanie czy potrzebuje czegoś konkretnego czy samo natłuszczanie wystarczy jak narazie widzę taki sam efekt ja przy maściach.

Gosiaczek68 

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 9:49 pm   

Ja małe zmiany(czytaj nowe), zaleczyłam maścią z witam A. Też dobrze sie sprawdza a przy tym natłuszcza. Ale popieram przedmówczynie leczenie konkretne potrzebne. :roll:

hipokrates

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 11:26 pm   

to co ja mam robić ? nie leczę elosalic bo czytałem na necie i niektórzy mieli większe problemy przez tą maść bo na sterdydach ... wiadomo jak natłuszczam czy moczę podczas kąpieli nie ma łusek ... ale jak skóra jest sucha to widzę iż to narasta i znów robią się łuski .... . Boję się stosować Elosalic zaleconą przez Dermatolog ... ale w końcu muszę do niej iść i co powiedzieć ? chciałbym też aby mi te plamy czerwone znikły ? Wiem iż 2 miesiące temu byłem na solar i żadnych wykwitów .Doradzcie coś ... bo depresja blisko . Pozdrawiam serdecznie .

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 11:47 pm   

Idziesz do lekarza, prosisz o receptki na 3 stężenia cygnoliny; 025%;0.5%;0,75%. Oraz maść siarkow-salicylową, chociaż ona u Ciebie, jak widzę, niekonieczna. I maść cholesterolową.
Ze trzy miechy smarowanaka, albo i nie, i po plamkach. Warte wypróbowania? jak myślisz?

Pawel 
Administrator

Wysłany: Sro Lis 23, 2011 11:58 pm   

hipokrates napisał/a:
Doradzcie coś ... bo depresja blisko

Depresja z powodu łokcia?
Józef Piłsudski napisał/a:
Czego krzyczysz... co noga? A tamtemu głowę urwało i nie krzyczy, a ty o takie głupstwo!

Wiele osób chorych na łuszczycę ma pokrytą zmianami znaczną powierzchnię ciała. Powiem tak: zacznij dbać o siebie, piszesz, że pijesz i palisz nie mówię abyś przestał bo to Twoje życie i wszystko jest dla ludzi ale z umiarem. Te zmiany na łokciach mogą ale nie muszą być symptomem, że coś jest nie tak. Zacznij prowadzić zdrowszy tryb życia, lepiej się odżywiaj - mniej śmieciowego jedzenia, zadbaj też o psychikę - więcej pozytywnych mysli, mniej stresu. Nie wiem czy to pomoże na Twój łokieć ale na pewno nie zaszkodzi :)

hipokrates

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 12:06 am   

No tak ... zobaczymy jak to będzie ... i tak zostaję z wami . aż mnie zapakują .... :D więc napewno będe pisał co i jak , dziękuję za odpisywanie !

basia44 

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 6:53 am   

Hipokrates............................jak masz tak małe zmiany spróbuj to przemywać wodą utlenioną i smarować maścią z wit A na przemian z wazeliną jeśli po tym nie będziesz miał żadnej poprawy wtedy masz czas na cygnoline lub inne rzeczy a cygnolina może przecież poczekać w lodówce na swoją kolej.

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 9:33 am   

Jak idę do swoich doktorów, tych od skory oczywiście, to bardzo w mowie potoczysta się robię. A kto mnie czytał, to wie, żaden problem u mnie.
A tak już serio i ostrym wzrokiem: idziesz chłopie do lekarza, i mówisz, że chcesz leczyć te swoje zmiany tym i tym. U mnie to zadziałało. I jakoś udaje mi się wyrwać, to co chcę. Może pospisuj składy tych leków i tym ja zaszachuj. Pokumaj, masz przecież główkę na karku :hmm:

Chociaż jak poszłam w tym roku, po receptę na cocois, to.... taki lek nie istnieje w mądrych księgach mojego dermatologa :mrgreen:

Ale fakt, warto wypróbować, wszystkie podpowiedzi, które tu padły. A nóż któraś i u Ciebie się sprawdzi. Powodzenia :tuli: I od nas Cię w nic nie zapakują, ponieważ i na tym polu, mamy ogromniaste doświadczenia :lol:

hipokrates

Wysłany: Czw Lis 24, 2011 12:10 pm   

Więc chciałbym wiedzieć jak już nie mam łusek bo zeszły po balsamie załóżmy to cczym smarować żeby zeszła czerwona skóra ? a wiadomym jest iż jak nie smaruję to łuski są . To mają zejść łuski tak żeby się już same nie robiły nowe ? czy jak ?
Ostatnio zmieniony przez hipokrates Czw Lis 24, 2011 9:07 pm, w całości zmieniany 1 raz  

Odpowiedz do tematu