Wysłany: Sob Gru 17, 2011 1:10 pm zmiana skórna na głowie
Witam,
Jakiś czas temu byłam u nowego fryzjera. Teraz wiem, że to był BŁĄD! Niestety "coś" przyniosłam na skórze. Myślałam, że jest to łupież i zastosowałam Nizoral. Niestety dalej swędzi i chyba się powiększa. W załączniku przesyłam zdjęcie tej zmiany skórnej (jest w kształcie kółka) a mam takich kółek więcej i wyczuwam, że jest na zakończeniu linii włosów. Proszę ekspertów o poradę co to takiego i jakie leki zastosować.
Pozdrawiam i pozwalam sobie oczekiwać na odpowiedź.
Ania..
P.S.
Cały czas czytam różne wypowiedzi i martwię się czy to nie jest jakiś rodzaj łuszczycy
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Gru 17, 2011 4:03 pm
Pozwole sobie odpowiedziec...na forum nie ma lekarzy wiec wszelkie porady sa tylko oparte na własnych doswiadczeniach.Nasze porady nie zastąpią wizyty u lekarza-dermatologa.Zdjecie jest bardzo słąbej jakosci...sorki ale nie bardzo moge wiarygodnie i "naocznie"stwierdzic co to jest....moze to być łuszczyca,może łupież różowaty...tych moze moze byc wiele.Zapewniam jednak z całą moca i posiadaną wiedzą ze jezeli cokolwiek ,skadkolwiek można przyniesc to na 100% nie łuszczyce i to nie od fryzjera,łuszczyca jest chorobą niezakazną w żaden mozliwy sposób.Proponuje koniecznie skontaktowac sie z lekarzem w celu postawienia diagnozy a jezeli okaże sie że to łuszczyca serdecznie zapraszamy do zapoznania sie w jak sposób walczymy .Pozdrawiam serdecznie
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Mimo, iż zdjęcie jest niewyraźne to mi to przypomina łuszczycę. Tak mniej więcej wygląda u mnie na głowie, gdy mam mało łuski. Ale oczywiście musisz iść do lekarza.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum