Wysłany: Czw Lut 23, 2012 10:13 pm leczenie - po prostu nie szkodzić skórze
Witam wszystkich
Miałem już dość próbowania nowych leków i kremów, od 4 miesięcy nie stosowałem nic.
Łuszczyca żyła swoim życiem i się rozrastała.
W między czasie przez przypadek dowiedziałem się, że w kosmetykach jest mnóstwo syfu - a nie tylko substancje mające pomagać nam, naszej skórze, itd.
Postanowiłem przestać używać kosmetyki, do mycia jedynie mydło szare lub inne naturalne.
Po 4-ech tygodniach ogniska łuszczycy na całym ciele bardzo zmalały.
Zwłaszcza na łokciach i głowie.
Moja rada, po prostu nie szkodzić sobie chemikaliami w kosmetykach.
A wiec normalne kosmetyki typu zele pod prysznic nam szkodza? A balsamy do ciala? Bo ja do tej pory uzywalam takich normalnych kosmetykow z marketu do mycia ciala..kurcze
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Lut 26, 2012 10:02 am
w sumie gdyby sie chciec przyczepic to....wszystko szkodzi bo nawet życ jest niezdrowo ,kto zyje ten umiera ....stosuje przerózne kosmetyki,droższe i tansze w zaleznosci od zasobów pienieznych....nigdy nie zauwazyłam aby cos mi szkodziło....
Acha już wspominałam w innym poscie o tych przedrukach z ksiazki zielarskiej i tam tez dokładnie był opis nieprawidlowosci stosowania masci i kremów,zrobionych w aptekach lub kupionych gotowcow...jezeli smaruje sie ciało i ono reaguje wysypka to wcale nie jest powiedziane ze to alergią tylko ze dana choroba,zanieczyszczenia wychodza na zwenatrz....
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum