Ktoś używał? W ogóle jest sens? Maść dostępna w aptece bez recepty do leczenia skaleczeń. Używam trzeci dzień ( przyznam szczerze, że zaczęłam z racji braku JAKIEGOKOLWIEK innego tłustego środka - nie miałam w domu kompletnie nic, nawet olej do smażenia wyszedł... ) i przyznam też, że całkiem niezłe to to. Łuski znikają, zmiany przygasły. Obawiam się jedynie, że może to się okazać czymś na zasadzie sterydu. Jak odstawię, będzie gorzej. Ktoś ma doświadczenia w związku z tym specyfikiem?
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
NEOMYCYNĘ (5,000 mg) - antybiotyk aminoglikozydowy, o aktywności głównie wobec bakterii Gram (-), w tym wobec pałeczek z rodzaju Proteus, a także gronkowców. Nie działa na beztlenowce. Mechanizm działania polega na zaburzaniu syntezy białka.
POLIMYKSYNĘ B (0,833 mg) - antybiotyk polipeptydowy. Wykazuje ona aktywność w stosunku do bakterii GRAM (-), szczególnie wobec Pseudomonas aeruginosa, Enterobacter aerogenes, Escherichia coli, Haemophilus influenzae, Salmonella, Shigella.
BACYTRACYNĘ (10,000mg) - antybiotyk polipeptydowy o działąniu bakteriobójczym. Jest ona skuteczna w zakażeniach wywołanych zwłaszcza przez bakterie Gram (+), w tym przez gronkowce, paciorkowce, Clostridium
WAZELINĘ BIAŁĄ - o działaniu łagodzącym i ułatwiającym gojenie się ran.
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
Na łuszczyce go nie stosowałam ale przy różnych skaleczeniach tak czasem przesmaruje nim zmiany jak zadrapie. Świetnie oczyszcza rany po urazach i szybko goi nie zostawiając śladów sprawdzone wielokrotnie.
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum