Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
odpadająca skóra na twarzy, powiekach...
Autor Wiadomość
Deefo

Wysłany: Pią Maj 18, 2012 6:19 pm   odpadająca skóra na twarzy, powiekach...

Witam, mam 18 lat, jakoś w 2 gim zaczęła mnie swędzieć skóra w okolicach nosa no i niestety drapałem ciągle, po jakimś czasie zauważyłem że skóra mi po prostu odpadała jak drapałem a kiedy nie drapałem po prostu zbierała się w tych okolicach nosa i było widać że to "martwa" skóra widać było że jest biała nie trzymała sie twarzy strasznie to wyglądało. Jakiś czas później...może rok, pojawiła się łuszczyca pod nosem nad górną wargą tam już tego było mniej, jednak tam mam bardziej suchą skórę więc jakoś to zdrapie i potem tego nie widać przez kilka dni. Zaznaczę jeszcze że moja skóra w okolicach nosa jest dość tłusta i nie widać żeby ta skóra odpadała(dopiero po kilku dniach się tego trochę nazbiera to wtedy pozbywam się tej "warstwy"), łuszczyła się więc jakoś jeszcze nikt niczego nie zauważył. Teraz (jakieś 2 miesiące temu) skóra zaczęła mi się łuszczyć "obumierać" na powiekach...cale powieki mam czerwone najgorzej jest na lewej powiece i akurat tam najbardziej widać tę białą martwą skórę więc muszę jakoś to zdrapać ponieważ mnie swędzi i boję się że inni to zauważą. Najgorszy jest problem psychiczny, mam 18 lat a ani razu nie miałem dziewczyny, ciągle myślę o tym że jak już miałbym się z nią całować to ona wszystko to zauważy, i ta skóra nad górną wargą...fuj, właśnie najgorzej jest jak się patrzy z bliska, jak gadam z kumplami to tego nie zauważają na szczęście. Wpisałem ten temat tutaj ponieważ mam nadzieję że pomożecie mi znaleźć jakiś lek na tę chorobę. Powiem szczerze że nie wiem czy to jest łuszczyca chyba że to jakaś łagodna forma, bo wpisałem w google "łuszczyca" to normalnie szok, ludzie mają to na całym ciele i wgl. Mam nadzieję że mi pomożecie.

Pozdrawiam.

szater 

Wysłany: Pią Maj 18, 2012 8:59 pm   

Wydaje mi sie ze pierwszym krokiem powinna byc wizyta u specjalisty,zadne nasze rady czy porady tego nie zastapia.jest duze prawdopodobienstwo ze jest to jakis rodzaj grzybicy skóry,łuszczyca niestety ale nie pojawia sie tylko w jednym miejscu,zawsze gdzies są jej małe,pojedyncze plamki.Osobiscie uwazam ze jak najszybciej powinienes zgłosic sie do lekarza ,poprzez drapanie i zdzieranie prawdopodobnie powodujesz kolejne zakazenia wtórne.Tylko dermatolog moze udzielic ci odpowiedzi i prawidłowo poprowadzic leczenie. :hmm:

me.how 

Wysłany: Czw Cze 07, 2012 2:49 am   

nie musi to być łuszczyca, takie zmiany skórne mogą mieć też podłoże atopowe. leczenie polecam zacząć od diagnozy, idź to lekarza. mimo że starałeś się opisać to jak najdokładniej to takie zmiany trzeba zobaczyć jeszcze.

jak już będziesz wiedział co to, wróć na forum to postaramy się ewentualnie coś doradzić

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Czw Cze 07, 2012 9:11 am   

Dokładnie. Krok pierwszy to wizyta u lekarza. Jeśli Ci przeszkadza swędząca skóra to ją natłuszczaj, zrób sobie łagodny peeling żeby pozbyć się tej "odpadającej" skóry, najlepsza dla Ciebie byłaby wizyta u Kosmetyczki i zrobienie peelingu kawitacyjnego, który jest bezbolesny (kosmetyczka jeździ taką szpatułką po buzi i działa na nią ultra dźwiękami - odczucie takie jak przy głaskaniu :D ) i przy tym łagodny, no i nawilża skórę. Spróbuj się posuplementować, bo to na pewno nie zaszkodzi, jeśli nie przedobrzysz. Kup sobie witaminę A+E i łykaj wg przepisu na opakowaniu :) no i rzecz jasna BIEGIEM DO LEKARZA! :D

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

hejman

Wysłany: Sob Cze 30, 2012 11:20 am   

U mnie identyczne objawy były i lekarz początkowe kilka miesięcy myślał że to atopowe, dopiero później wpadł na łuszczycę i zapisał mi clobex, który coś pomógł. W ogóle daj znać co zdiagnozowali

Odpowiedz do tematu