zwiedziłam dziś 4 apteki i w każdej mówią, że wycofali :/ fakt pozostaje rodzinny, ale moge liczyć na max jedną receptę a tata na urlop do końca sierpnia wyjeżdża i lipa Myślalam, że będzie mógł sobie spokojnie kupować no ale nic musi znaleźć zastępstwo i natłuszczać inną.
Ja kupowałam robioną właśnie 120g za 19zł.. drogo strasznie, ale żaden lekarz nie chciał mi wypisać na receptę.. Teraz stosuję krem Mediderm, kosztuje 20zł, ale jest go 0,5kg. Fajnie się wchłania i moocno nawilża:)
Jesienny_Liść bo maść cholesterolowa sama jest droga, jeśli wypisywac receptę to tylko z jakimś dodatkiem(jakaś witamina) i wtedy kosztuje 7.5 za 100 gr (w tym roku zaszły zmiany i można wypisać max 100 gr maści/kremu, kiedyś można było nawet 200 g.) Natomiast maśc o która pytałam się w aptekach była pakowana w pudełka 120 g już gotowe do sprzedaży - producentem była firma Coel.
Tu jest. Może warto się dowiedzieć czy można indywidualnie kupić?
Jesienny, tak swoją drogą to dlaczego lekarz nie chciał Ci wypisać maści cholesterolowej? Myślę, że ta robiona jest nawet lepsza, bo z witaminami niż sama.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
Ponieważ nie można wypisać, tak twierdzi moja dermatolog;) tylko z hydrokortizonem-sterydem. Już mi ręce opadły i nie dałam rady dalej z tym walczyć:D Ale ja muszę zmienić dermatologa, to swoją drogą:)
Jak nie można, skoro mi dermatolog wypisuje bez sterydu. Niech ta Twoja dermatolog nie chrzani, tylko wypisze Ci normalną maść cholesterolową z witaminami i już.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
czyli sama proporcje dodała też mysle, że aż dziwne, bo po tych wszystkich protestach to myślałam, że będą się bać coś od siebie zrobić. Sporo witaminy A w składzie, ale to akurat dobrze
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum