Witam.dwa lata walki z łuszczycą poszły jak na razie w zapomnienie,rózne specyfiki nie pomagały, ale po zastosowaniu mydła z Aleppo jak narazie spokuj,na początek kupiłam mydło70 proc po poprawie zeszłam na 40 -procentowe,teraz jest ok ,ale używam mydła raz na tydzień ,tak profilaktycznie !
a gdzie można kupic takie prawdziwe ? bo szukałam troche w internecie i jest tego troche dużo, ale znalazłam tez opinie że nie wszystkie dostepne mydła aleppo to prawdziwe aleppo
dzieki
Chyba zamówię sobie takie mydło. Słyszałem, że teraz w prawie każdym żelu są jakieś wysuszające i uczulające składniki. A czy szampon z tej serii, np. ALEPIA Szampon Alep z Aleppo 40% Laurie 250ml, też warto zamawiać? Trochę drogi, ale co zrobić.
Ja zakupiłam na allegro dwa takie mydełka 60%. Jeżeli chodzi o łuszczycę nie ma żadnej poprawy, ale jeżeli chodzi o nawilżenie skóry to naprawdę super sprawa. Do zapachu trzeba się przyzwyczaić. Mimo że nie pomogły i tak je jeszcze kupię w celu nawilżenia skóry, nie potrzebowałam żadnych balsamów. Teraz próbuję olej arganowy i zobaczymy
_________________ Beata
"Zycie nie daje nam tego, czego chcemy, tylko to, co dla nas ma."
Wiek: 66 Dołączył: 12 Maj 2010 Posty: 188 Skąd: Podbeskidzie
Wysłany: Nie Lis 04, 2012 7:43 pm
witajcie Beato ja przywiozłem z Maroka olej arganowy i jakiś czas smarowałem się nim ale bardzo źle na mnie działał wszystkie zmiany były bardzo czerwone i bardzo skóra piekła i swędzila .ja stosuje teraz mydło siarkowe i polecam spróbujcie.miłego wieczoru.
Witam. Ja także mam takie objawy, ale mam cichą nadzieję, że miną. Ja smaruję się około 3 tygodni. Na razie żadnej poprawy, tylko łuska ładnie schodzi i zostają czerwone bolące i swędzące plamy. Jak radzicie próbować dalej???
_________________ Beata
"Zycie nie daje nam tego, czego chcemy, tylko to, co dla nas ma."
Ja smaruje się olejem arganowym na całym ciele i faktycznie też nie widzę konkretnej poprawy, ale ogólnie fajnie natłuszcza skórę i jest całkiem wydajny. Chyba z niego zrezygnuję w najbliższym czasie.
U mojej znajomej są problemy z trądzikiem. Dermatolog polecił jej właśnie mydło z aleppo.
Musisz trochę o tym mydle poczytać i przekonsultować to ze swoim lekarzem.
W Google możesz sobie wpisać:
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum