Wysłany: Czw Sie 23, 2012 11:09 pm Łuszczyca na twarzy i uszach.
Witam. Mam do Was pytanie, czy ktokolwiek może mi polecić jakiś specyfik na twarz i dokładnie miejsce za uszami? Oczywiście nie chcę sterydu, już mi przepisali jeden, travocort bodajże - działać działa, ale na dwa dni Tak to używałem protopicu, ale no cóż, przestał działać z czasem, a i po nim jeżeli nie stosowałem to też wracało później. Na ciele radze sobię medidermem oraz balsamem z kartofla, plamki ładnie bieleją te słabsze, a te mocniejsze (grubsze) jaśnieją także, lecz wolniej. To jak, pomożecie?
Okej okej, dziękuje Ci za odpowiedź. A przy okazji (nie chce zakładać nowego tematu) znacie może radę na skórę głowy? Nie mam czerwonych plam, tylko moja skóra jest SUCHA, i to masakrycznie, sypie się po prostu. Na początku miałem czerwone plamy, a teraz skóra jest normalna, tyle, że sucha. Z nawliżaniem ciężko, ponieważ mam dłuugie włosy, i cholera, ciężko tak troszkę! Jakiś szampon nawilżający, albo coś? Stosuje selsun i właśnie od wczoraj Mediket Ictamo.
_________________ Potrzeba chwili daje mały wybór;
Nagi człowiek zamarznie na mrozie.
Cerkożel jest podobno dobry. Z szamponami ciężko - też mam długie włosy i łuszczycę na głowie więc znam Twój ból. Obawiam się jednak, że sam szampon nie pomoże . Trzeba niestety smarować czymś do skóry głowy, na noc super się sprawdza maść ochronna z witaminą A.
_________________ NIELEGALNY pasztet!
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.
mnie sie sprawdza dobrze maseczka drozdzowa - ostatnio tez stosuje olejek arganowy - jest roznica - nie wiem jednak na ile duza bo stosuje niestety niesystematycznie (wcieram w skore glowy na godzine przed kapiela)
_________________ kot tez czlowiek, tylko ma ogon, futerko i jest madrzejszy...
chciałam powiedzieć, że mi na przykład maska drożdżowa strasznie wysusza skórę głowy. Może spróbuj szamponu PIX - dziegciowy - a potem posmaruj maścią witaminową na noc.
Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.
Dzięki za odpowiedzi. Z drożdżami próbowałem, ale jeden dzień, bo męczy mnie ten zapach nie wiedzieć dlaczego ;x Właściwie spróbuje z witaminą A, tylko nie wiem czy mi nie będzie to kolidowało z tonikiem Garniera (neril)
_________________ Potrzeba chwili daje mały wybór;
Nagi człowiek zamarznie na mrozie.
Tygrysko... Ja dodaję oliwę z oliwek i mimo wszystko wysusza, więc nie jest to dobra dla mnie maska . Wszelkie DOBRE szampony z morza martwego są DROGIE. Jak ktoś znajdzie tani, to nawet bym tego nie używała, bo to pic na wodę fotomontaż że tak powiem . Spróbować oczywiście można jak najbardziej i całkiem możliwe, że jest to również skuteczne ( mi nie pomogły).
U mnie super się sprawdza zwykły gliss kurr 19 w każdym rosmanie jest i większości drogerii, supermarketów et cetera.
Viximenne ma rację. Jednym z lepszych preparatów na łuszczycę jest Cerkożel. Moja koleżanka go stosuje i jest bardzo zadowolona z efektów. Co do maści z witaminą A, może ona jedynie trochę natłuścić skórę, dlatego najlepiej jest ją stosować na noc.
Viximenne ma rację. Jednym z lepszych preparatów na łuszczycę jest Cerkożel. Moja koleżanka go stosuje i jest bardzo zadowolona z efektów. Co do maści z witaminą A, może ona jedynie trochę natłuścić skórę, dlatego najlepiej jest ją stosować na noc.
Nie zgodzę się z tobą dla uczulonych na mocznik to jedyna maść jaka naprawdę działa
i nie natłuszcza tylko troszeczkę bo likwiduje łuskę i też leczy trzeba ją jednak odpowiednio stosować
cerkogelu niestety nie mogę ale nie mówię że zły bo dużo osób sobie chwali jak i salicylowych co wtedy wiec byś poleciła??????
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum