Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Łuszczyca na twarzy i uszach.
Autor Wiadomość
AcidDrinker 

Wysłany: Czw Sie 23, 2012 11:09 pm   Łuszczyca na twarzy i uszach.

Witam. Mam do Was pytanie, czy ktokolwiek może mi polecić jakiś specyfik na twarz i dokładnie miejsce za uszami? Oczywiście nie chcę sterydu, już mi przepisali jeden, travocort bodajże - działać działa, ale na dwa dni :D Tak to używałem protopicu, ale no cóż, przestał działać z czasem, a i po nim jeżeli nie stosowałem to też wracało później. Na ciele radze sobię medidermem oraz balsamem z kartofla, plamki ładnie bieleją te słabsze, a te mocniejsze (grubsze) jaśnieją także, lecz wolniej. To jak, pomożecie? :(

basia44 

Wysłany: Czw Sie 23, 2012 11:49 pm   

witam
http://forum.luszczyce.pl...zi-t460-30.html
tu masz wątek co ja stosowałam na twarz z dobrym i szybkim skutkiem:grin:

AcidDrinker 

Wysłany: Pią Sie 24, 2012 12:20 am   

Okej okej, dziękuje Ci za odpowiedź. A przy okazji (nie chce zakładać nowego tematu) znacie może radę na skórę głowy? Nie mam czerwonych plam, tylko moja skóra jest SUCHA, i to masakrycznie, sypie się po prostu. Na początku miałem czerwone plamy, a teraz skóra jest normalna, tyle, że sucha. Z nawliżaniem ciężko, ponieważ mam dłuugie włosy, i cholera, ciężko tak troszkę! Jakiś szampon nawilżający, albo coś? Stosuje selsun i właśnie od wczoraj Mediket Ictamo.

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Nie Sie 26, 2012 12:34 pm   

Cerkożel jest podobno dobry. Z szamponami ciężko - też mam długie włosy i łuszczycę na głowie więc znam Twój ból. Obawiam się jednak, że sam szampon nie pomoże :( . Trzeba niestety smarować czymś do skóry głowy, na noc super się sprawdza maść ochronna z witaminą A.

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

Nie obrzucaj nikogo błotem, bo możesz nie trafić a sam się upaprzesz.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Sie 26, 2012 2:41 pm   

mnie sie sprawdza dobrze maseczka drozdzowa - ostatnio tez stosuje olejek arganowy - jest roznica - nie wiem jednak na ile duza bo stosuje niestety niesystematycznie (wcieram w skore glowy na godzine przed kapiela)

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Nie Sie 26, 2012 4:52 pm   

chciałam powiedzieć, że mi na przykład maska drożdżowa strasznie wysusza skórę głowy. Może spróbuj szamponu PIX - dziegciowy - a potem posmaruj maścią witaminową na noc.

Problemy miały rany od broni palnej, siecznej i nie żyły. Trochę problemów zakopano w stodole.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Nie Sie 26, 2012 6:06 pm   

ja dodaje do niej olej rycynowy...

AcidDrinker 

Wysłany: Nie Sie 26, 2012 7:41 pm   

Dzięki za odpowiedzi. Z drożdżami próbowałem, ale jeden dzień, bo męczy mnie ten zapach nie wiedzieć dlaczego ;x Właściwie spróbuje z witaminą A, tylko nie wiem czy mi nie będzie to kolidowało z tonikiem Garniera (neril) :hmm:

kasiaz 

Wysłany: Pon Sie 27, 2012 8:09 am   

"Emolium na suchą skórę głowy" w aptekach - syn stosuje - tez ma troche długie włosy i jest OK. Jedyny minus to cena i małe opakowanie

mario@12663 

Wysłany: Wto Sie 28, 2012 12:13 pm   

a ja polecam szampon z mineralami z morza martwego

Viximenne 
Mama z Ł.

Wysłany: Sro Sie 29, 2012 9:17 am   

Tygrysko... Ja dodaję oliwę z oliwek i mimo wszystko wysusza, więc nie jest to dobra dla mnie maska ;) . Wszelkie DOBRE szampony z morza martwego są DROGIE. Jak ktoś znajdzie tani, to nawet bym tego nie używała, bo to pic na wodę fotomontaż że tak powiem ;) . Spróbować oczywiście można jak najbardziej i całkiem możliwe, że jest to również skuteczne ( mi nie pomogły).
U mnie super się sprawdza zwykły gliss kurr 19 :) w każdym rosmanie jest i większości drogerii, supermarketów et cetera.

tygryska 
tygryska

Wysłany: Sro Sie 29, 2012 5:19 pm   

widac taka twoja uroda vixi ;)

ola12 

Wysłany: Sro Paź 03, 2012 1:17 pm   

Viximenne ma rację. Jednym z lepszych preparatów na łuszczycę jest Cerkożel. Moja koleżanka go stosuje i jest bardzo zadowolona z efektów. :] Co do maści z witaminą A, może ona jedynie trochę natłuścić skórę, dlatego najlepiej jest ją stosować na noc.

basia44 

Wysłany: Sro Paź 03, 2012 2:37 pm   

ola12 napisał/a:
Viximenne ma rację. Jednym z lepszych preparatów na łuszczycę jest Cerkożel. Moja koleżanka go stosuje i jest bardzo zadowolona z efektów. :] Co do maści z witaminą A, może ona jedynie trochę natłuścić skórę, dlatego najlepiej jest ją stosować na noc.

Nie zgodzę się z tobą dla uczulonych na mocznik to jedyna maść jaka naprawdę działa
i nie natłuszcza tylko troszeczkę bo likwiduje łuskę i też leczy trzeba ją jednak odpowiednio stosować
cerkogelu niestety nie mogę ale nie mówię że zły bo dużo osób sobie chwali jak i salicylowych co wtedy wiec byś poleciła??????

Ewelka32 

Wysłany: Nie Paź 21, 2012 11:03 pm   

http://luszczyca.info/viewtopic.php?p=43939#43939
Zaglądnijcie proszę do nas i poradźcie
Będziemy wdzięczne:)

Odpowiedz do tematu