Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Revitol Dermasis

Czy Revitol Dermasis działa?
Tak
0%
 0%  [ 0 ]
Nie
75%
 75%  [ 3 ]
Nie zauważyłem/am więkdzej poprawy
25%
 25%  [ 1 ]
Głosowań: 4
Wszystkich Głosów: 4

Autor Wiadomość
gsxxxx 

Wysłany: Pią Lut 01, 2013 8:44 pm   Revitol Dermasis

Stosował ktoś ten krem? Właśnie go znalazłem a chcę wiedzieć czy warto wydać to 150zł ;)

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Pią Lut 01, 2013 9:53 pm   

...
Ostatnio zmieniony przez JuliaP Sob Maj 11, 2013 2:45 pm, w całości zmieniany 1 raz  

basia44 

Wysłany: Pią Lut 01, 2013 10:06 pm   

Cytat:
Revitol Dermasis - w pełni naturalny i bezpieczny
Revitol Dermasis zawiera delikatnie nawilżające i zmiękczające olejki, a także składniki równoważące pH, aby pomóc skórze w procesie gojenia i czynienia jej gładką:
olejek palmowy: łatwo przenika przez skórę i tworzy cienką, ochronną warstwę,
octan witaminy E: silny przeciwutleniacz, który zwiększa nawilżenie zewnętrznej warstwy skóry i zapewnia ochronę przed promieniowaniem UV,
wyciąg z drzewa herbacianego (Melaleuca Alternifolia): ten olejek jest używany przez australijskich Aborygenów od setek lat w celach zachowania zdrowej skóry.

Chyba jednak nie o kwas tutaj chodzi a o te olejki tam zawarte :lol: :lol:
cena fakt nie zachęca :grin: :grin:

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 02, 2013 11:25 am   

http://www.revitol.pl/15,revitol-dermasis.html

Cytat:
"Składnik aktywny: Salycylic Acid 2%."

Nie wiem może chodzi o olejki, choć moim zdaniem chodzi tutaj o zupełnie coś innego :> ale nie będę pisać o tym na forum.

basia44 

Wysłany: Sob Lut 02, 2013 11:38 am   

JuliaP napisał/a:
http://www.revitol.pl/15,revitol-dermasis.html

Cytat:
"Składnik aktywny: Salycylic Acid 2%."

Nie wiem może chodzi o olejki, choć moim zdaniem chodzi tutaj o zupełnie coś innego :> ale nie będę pisać o tym na forum.

No jak też chemikiem nie jestem znając jednak działanie olejków na skórę :hmm: :hmm: w połączeniu w kwasem :hmm: :hmm:
Za to cena powala gdyby chodziło tylko o ten kwas :lol: :lol:

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Sob Lut 02, 2013 12:10 pm   

...
Ostatnio zmieniony przez JuliaP Sob Maj 11, 2013 2:45 pm, w całości zmieniany 1 raz  

gsxxxx 

Wysłany: Sob Lut 02, 2013 12:21 pm   

Kwas salicylowy stosowałem nie raz i fakt, działa ale zaczerwienienia zostają ;c
Miałem kiedyś Blue Cap i nie zauważyłem zmiany. Ale byłem głupi, posmarowałem kilka razy i nic. A teraz już po terminie leży w szafie.
Zastanawiam się nad tym Dermasis ale kurczę, nigdzie na forach nic nie piszą o tym ...
Jeśli możecie polecić coś, co na was dobrze działa to byłbym wdzięczny ;)
Najbardziej interesują mnie leki na skórę głowy, chciałoby się jakąś dziewczynę poznać a tu lipa, włosy mam jak Bieber, żeby nie było widać ...

basia44 

Wysłany: Sob Lut 02, 2013 12:52 pm   

No u mnie on działa odwrotnie więc łuska narasta jeszcze grubsza :grin: :grin:
Do złuszczania łuski stosuje maść ochronną z wit A
jeśli muszę użyć czegoś leczniczego to exorex
jeśli chodzi o głowę
dobrze też działają wszelkie maseczki
jak żółtko +olejek rycynowy, bądź jakikolwiek
czy opisywana tu na forum maseczka z drożdży
więcej zachodu jak przy sterydach ale bez skutków ubocznych
jak i wcieranie w skórę głowy octu jabłkowego ten stosuje się sam
Cytat:
Dermatolodzy utrzymują, że ma właściwości przeciwalergiczne. Nie rozcieńczony, stosowany bezpośrednio na skórę, leczy dolegliwości skórne. Używany do płukania włosów zapobiega ich wypadaniu. Płukanie włosów w słabym roztworze octu pozwala dokładnie usunąć resztki piany i mydła i zapobiega przetłuszczaniu się włosów sprawiając, że długo pozostają one świeże, pachnące i z połyskiem.

Cytat:
Ocet jabłkowy zawiera także witaminę E, uważaną za jeden z najsilniejszych przeciwutleniaczy, neutralizujących szkodliwe działania wolnych rodników, które mogą być przyczyną przedwczesnego starzenia się, zaburzeń systemu immunologicznego, chorób sercowo-naczyniowych, zaćmy i chorób onkologicznych.

a odnośnie witaminy E tutaj
Cytat:
Przeciwutleniacz. Witamina E odgrywa w organizmie przede wszystkim rolę antyutleniacza, który stabilizuje błony komórkowe i chroni komórki i tkanki przed uszkodzeniem, a tkankę płuc i jamy ustnej przed szkodliwym działaniem zanieczyszczeń znajdujących się w powietrzu; może też zapobiegać wzrostowi nowotworu. Witamina E ochrania tkanki oczu, skóry, wątroby, komórki nerwowe, sutki i mięśnie łydek. Do tego wspomaga procesy zużywania i przechowywania przez organizm witaminy A oraz chroni przed uszkodzeniem czerwone ciałka krwi, zapobiegając w ten sposób niedokrwistości hemolitycznej. Może również wpływać na wytwarzanie hormonopodobnej substancji zwanej prostaglandyną, która reguluje wiele procesów zachodzących w organizmie, od ciśnienia tętniczego, przez funkcje rozrodcze, po skurcze mięśni.

http://www.strefazdrowia.pl/witaminy/wite.htm
ma bardzo pozytywny wpływ na naszą skórę i nie tylko :grin:

JuliaP
[Usunięty]

Wysłany: Nie Lut 03, 2013 9:30 am   

...

basia44 

Wysłany: Nie Lut 03, 2013 9:39 am   

Cytat:
Basiu, a to dziwne z tym kwasem salicylowym, rozumiem, że nie masz na niego uczulenia?

Cytat:
No u mnie on działa odwrotnie więc łuska narasta jeszcze grubsza :mrgreen: :mrgreen:
Do złuszczania łuski stosuje maść ochronną z wit A

kapelusz 

Wysłany: Nie Lut 17, 2013 10:53 pm   

Zamówiłem jakiś czas temu opakowanie tego specyfiku, nie widziałem żadnej większej poprawy. Teraz całe już poszło i nie będę kupować kolejnego. Nawilża... i tyle, działa jak zwykły krem do rąk. Przynajmniej w moim przypadku :wink:

Odpowiedz do tematu