Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Co moge a czego nie ?
Autor Wiadomość
mrozik 

Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 3:23 pm   Co moge a czego nie ?

Nie wiem czy zakladam temat w dobrym miejscu czy nie ale no musze dowiedziec sie kilka rzeczy. Pewnie bylo to juz tutaj walkowane wiele razy wiec wybaczcie . Na poczatku chcialbym wszystkim wam podziekowac za mile przyjecie :) wracajac do tematu jak mowi sama jego nazwa co moge a czego nie ? Czy mozna sporzywac normalnie alkohol ? Palic papierosy ? Co szkodzi ?

basia44 

Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 3:32 pm   

Każdemu co innego więc musisz sprawdzić co tobie
a na alkohol i papierochy nie za młody jesteś :mrgreen: :mrgreen:

mrozik 

Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 3:40 pm   

Dlaczego odrazu za mlody ?:P

basia44 

Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 6:56 pm   

No staruszkiem nie jesteś masz czas na takie używki :razz:

waldek 
WALDEK

Wysłany: Sob Kwi 27, 2013 10:42 pm   

Mrozik bywa z tym roznie ale papierosy lepiej odstaw ...nic dobrego a w tak mlodym wieku latwej se poradzisz .Alkohol mi osobiscie nie szkodzi ale jednak duzo osob ma po nim problemy wiec nie przesadzaj lepiej .

Freya 

Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 2:24 am   

Alkohol i papierosy generalnie są złe i szkodzą na wszystko, więc pytanie jest trochę dziwne :P Chyba, że "normalne spożywanie alkoholu" to naprawdę normalne spożywanie alkoholu czyli lampka wina do obiadu raz na jakiś czas, a nie imprezowanie co kilka dni przy 0,7 ;)

Podobno ostre jedzenie może szkodzić, a za to słońce jest dobre, ale to wszystko zależy - są tacy co im ostre nie szkodzi, a smarują się maściami lub biorą leki które nie pozwalają na opalanie.

Czyli: czytaj forum i sprawdź co działa na Ciebie :) opcji jest masa - życzę wytrwałości w lekturze :twisted:

Oscar Wilde

mrozik 

Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 11:45 am   

Co do alkoholu to rzadko pije :) jak to sie mowi raz na ruski rok sie zdarza. A fajki chetnie bym odstawil ale jakos ciezko :roll:

basia44 

Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 12:35 pm   

mrozik napisał/a:
Co do alkoholu to rzadko pije :) jak to sie mowi raz na ruski rok sie zdarza. A fajki chetnie bym odstawil ale jakos ciezko :roll:

Czym dłużej będziesz palił tym będzie ciężej

mrozik 

Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 12:38 pm   

Wiem i zdaje sobie z tego sprawe..

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 1:47 pm   

Są tacy, którzy odpowiedzą, że to dekalog określa co wolno a czego nie i że jest to uniwersalne i dotyczy także łuszczyków :mrgreen: . Oboje jesteśmy już dużymi chłopcami i to cuś co jest pomiędzy naszymi uszami powinno nam podpowiedzieć co jest dla nas dobre a co nie. Ja osobiście staram się nie przestawać myśleć i oddychać gdyż brak jednego z tych czynników może być niebezpieczne dla zdrowia.

Tak poważnie to... czytaj, szukaj, myśl, obserwuj siebie a będzie dobrze. Dzisiejszy świat oferuje tyle instrumentów poznawczych, że odnalezienie właściwych odpowiedzi jest tysiące razy łatwiejsze i bardziej prawdopodobne niż kiedyś.
Bliska znajomość z panią „Ł” Twoją spokojną wędrówkę przez życie w drogę cierniową zamienić potrafi i tylko od Ciebie zależy, czy ciernie te boleśnie ranić Cię będą gdy pośród nich czołgać się będziesz, czy powstaniesz i ponad nimi las pąków róż zobaczysz, którymi życie obdarować Cię może.

rawr 
żyj.

Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 3:33 pm   

Jestem przykładem :D unikam słońca jak ognia, bo każda minuta na słoneczku źle działa na skórę i zaraz mam czerwone plamki łuszczycy. Jeśli chodzi o papierosy, to nie wiem jak na mnie działają bo nigdy nie paliłam, ale za to alkohol (przede wszystkim wino) bardzo mi szkodzi i na drugi dzień po wypiciu dostaje wysypu. Osobiście polecam rzucenie fajek (mój tata, też choruje, pali i nie wspomagają mu te fajki leczenia :P ) i oczywiście jakieś podstawowe badania takie jak wymazy z gardła z migdałków, badanie tarczycy itd. Bardziej wtajemniczona w tematy badań jest Szater. Jednak oczywiście powtórzę to co wszyscy, obserwuj reakcje Twojej skóry, na każdy czynnik. :)

Powodzenia :)

basia44 

Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 3:38 pm   

Jeszcze 4 lata temu gdy stanęłam w oknie............... tylko.................. miałam silny ból skóry po kontakcie ze słońcem,teraz wychodzę na słonce bez takich skutków ubocznych :grin:

rawr 
żyj.

Wysłany: Nie Kwi 28, 2013 3:42 pm   

W sumie... kilka lat temu przy dużym wysypie chciałam się wspomagać słoneczkiem, ale to tylko bolało. Od tamtej pory, mam chyba jakiś uraz :D może się przełamię w tym roku no i zaryzykuje, zmian mam mniej o wieeeele mniej... Można spróbować :D

mrozik 

Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 1:50 pm   

No i leze w szpitalu ... mialem jakies naswietlanie i smarowanie 3 razy dziennie

tygryska 
tygryska

Wysłany: Wto Kwi 30, 2013 2:30 pm   

czym cie smaruja?

Odpowiedz do tematu