Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Przesunięty przez: Pawel
Pon Lis 27, 2006 11:20 am
Łuszczyca na narządach płciowych
Autor Wiadomość
Radishizzar

Wysłany: Pią Lis 24, 2006 1:57 pm   Łuszczyca na narządach płciowych

Witam wszystkich :)
Niestety to draństwo zaczeło mi wchodzić w to troche niezręczne miejsce :/ Ma ktoś może jakieś doświadczenia albo porady czym to leczyć ? Normalne leki na łuszczyce skóry wystarczą czy są jakieś przeciwwskazania?

daro 

Wysłany: Sob Lis 25, 2006 4:58 pm   

Ja akurat z tym nie mam problemów, ale chyba łuszczycę na narządach płciowych leczy się innymi maściami niż takimi, które stosujesz na nogi czy ręce, bardziej delikatniejszymi. Lepiej nie stosuj tych silnych maści zapytaj lekarza co się stosuje na miejsca intymne, bo tak mi się wydaje, że na to są inne specyfiki.
Ale nie wiem dokładnie, gdyż nigdy nie miałem tego problemu.

Julia

Wysłany: Pią Lut 09, 2007 9:05 pm   

Ja wiem ze łuszczyca ogólnie nie jest zaraźliwa...
Ale...mam jedno pytanie z tym związane...
Mój mąz ma łuszczyce na narządach płciowych...czy w ten sposób moge byc narazona na zarażenie???
On nie chce ze mną współżyc ponieważ sam nie jest pewien...
Prosze o fachową radę...

Alicja Jurek 
alicja

Wysłany: Pią Lut 09, 2007 9:30 pm   Dermatolodzy

[Mogli lekarze zagładać na tą stronę, ale tu sami ludzie z probl;emami ja mam zaatakowane dłonie każdy wysiłek fizyczny jak mycie naczyń (nawet w rękawicach) jest dla mnie torturą!!!!
Nawet nie wiedziałam ze również może atakować miejca tzw intymne..Jeszcze gorsze niż moje ręce..
Mnie najbardziej pomogli lekarze ze Szpitala Uniwersyteckiego w Krakowie Polecam..
Pozdrawiam

EWaa

Wysłany: Sob Lut 10, 2007 11:21 am   

Julia napewno poprzez wspózycie mąż nie zarazie Ciebie ł. , ale moze czuć się dyskomfortowo ( nie dziw mu sie ) i dlatego unika wspóżycia , zaproponuj stosowanie prezwrwatywy . W tym momencie nic innego nie przychodzi mi do glowy , te miejsca sa b. delikatne i nie mozna uzywać tam mocniejszych maści to tez powinien isc do lekarza i zapytać o masci na te miejsca. Sama nie wiem jakie moga byc bo nie miala problemu z ł w tych miejscach ale moze ktos na tym forum moze polecić cos godnego uwagi.

inka_14 

Wysłany: Sob Lut 10, 2007 2:19 pm   

witajcie!

Zastosujcie clotriamzol 1% krem ,rewelacja zmiany znikaja pieknie , leczy bardzo szybko nawet brzydko wygladajace czerwone miejsca.

Pozdrawiam

sharachek 

Wysłany: Wto Lut 13, 2007 12:14 pm   

jeśli unika współżycia, to może być to spowodowane przez ból...zgadzam się z poprzendikami, co do maści i proponuje podwójną dawkę nawilżania. To w sumie nie to forum, ale masaż penisa balsamem do ciała nawilżającym (np. loreal sucha skóra) po pierwsze jest przyjemny, a po drugie poprawi komfort stosunku...
Może to trochę szowinistyczne, ale twój mąż pewnie zgodzi się ze mną, że takie smarowanie jest całkiem ciekawą gra wstępną...

Łuszczyca, to nie koniec świata, choć przyznaje,że czasami człowiek czuje się bardzo blisko tego końca...Dacie rade...
Powodzenia w sprawach intymnych

smieszka001

Wysłany: Pią Maj 23, 2008 4:43 pm   

hej..ja mam łuszczyce takze w miejscu intymnym..nie mam pojecia czym smarowac..ale skore tylko nawilzam liwka dla dzieci zeby nie bylo sucho..ale to za malo.. :sad: I mam pytanie bo jeszcze nigdy nie bylam w sanatorium a w wakacje wybieram sie..jak te zabiegi wygladaja.??? czy to jak solarium czy co..?? dziekuje za odpowiedz z gory.. Pozdrawiam łuszczyków.. :razz:

Aness 

Wysłany: Nie Cze 15, 2008 6:59 pm   

czy może mi ktoś powiedzieć jak wygląda łuszczyca narządów płciowych u kobiety? Mniemam ze nie tak samo jak na skórze głowy, rąk czy nóg. Zastanawiam się czy podłużne kreski, żywe rany, wzdłuż łechtaczki z obu stron to właśnie ł, czy jakieś inne cholerstwo.
Początkowo na te rany stosowałam płyn siarkowy na spirytusie, robiony w aptece, ale po pierwsze jest to wielki ból, po drugie nie pomaga, a akurat stosuje to rowniez na skórę glowy...
szukałam tez jakis obrazków w internecie ł na narządach płciowych, ale widocznie jest to wciąż temat tabu, bo nic nie znalazłam, a do dermatologa narazie nie mam czasu pojsc...

ona TUTAJ 

Wysłany: Sob Sie 02, 2008 6:40 pm   

Witam! :razz:
Leczę sie 2 lata na łuszczycę i dopiero w tym roku wyczytałam o pozytywnych zmianach dzięki nasłonecznianiu.
Ważną rolę odgrywają promienie UV A, które występują też w solariach. Kupiłam solarium domowe (ok.1 tys.) i mój problem ZNIKNĄŁ:)) SAMA NIE WIERZYŁAM!!Nie mam juz czerwonych wyprysków! !!Mam czysta skórę na rękach i nogach, gdzie wczesniej miałam duzy problem z odsłanianiem tych miejsc.
POLECAM Wam....10 min. nagrzewanie w solarium.Pierwsze razy, gdy skóra jest bardzo podrazniona i czerwona..stosowałam 3, 4, 5 min. i krem do opoalania bez filtrów.
Teraz mam w nosie wizyty, maści,tabletki(nawet sterydowe)i inne nieskuteczne metody.Dzieki własnym poszukiwaniom i doswiadczeniom znalazłam tą skuteczna metode.
MNIE POMOGŁO.....MOZE I WAM POMOŻE...POWODZENIA! :smile:

agatcik 
agatcik

Wysłany: Pon Sie 25, 2008 10:52 am   

moja luszczyca czasami przesuwa sie na miejsca intymne na co stosuje tylko masc propolisowa 7% po czym szybko mi to znika a jak sie pojawia znowu, kilka razy to smaruje nawet jak juz nic nie ma na wszelki wypadek. w moim przypadku jest to paradoksalnie miejsce z ktorego najlatwiej jest mi te zmiany usunac

mad 

Wysłany: Nie Lut 01, 2009 5:15 pm   

A czy te maści które stosujecie na narządy płciowe są na receptę, czy można kupić je bez recepty??
Proszę o szybką odpowiedź bo właśnie zauważyłem że mi wyszło i jest to bardzo stresujące:/
Proszę o pomoc!

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Lut 08, 2009 2:15 pm   

spobuj moze laticort 01% a jesli to nie pomoze to novate ..tylko nie zapominaj ze to drugie jest lekiem sterydowym wiec cienka wastwa i tylko raz na dwa tygodnie

EWaa

Wysłany: Nie Lut 08, 2009 2:57 pm   

J laticort i novate to sterydy i dosc mocne , nie radzilabym stosowac masci na narzady płciowe, jesli juz to w postaci kremu, laticort ale krem, a najlepiej to jesli na tak wrażliwe miejsca krem dobierze lekarz.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Lut 08, 2009 3:19 pm   

dobral mi je wlasnie lekarz..i zareczam ci ze sprawdzaja sie

Odpowiedz do tematu