Steryd jak steryd, jednak o słabszym działaniu niż np, Novate. Mi wyleczył nogi, i czasem zaleczam ręce i brzuch. Polecam bo można używać troszkę dłużej przy czym (jak przynajmniej dla mnie) jest OK
Mi w niczym nie pomógł ..
Moja Ł w małżowinie usznej nie poddała się temu "cudeńku".. niestety zbyt słaby jak dla mnie
Eh...a co tu pomoże na uszy - nic.
A o Novate jeszcze nie słysząłam
_________________ Łuszczyco! Znikaj nie mam już do Ciebie sił !
Ja w uszach i obok używam maści ochronnej z wit A działanie jak wszystko inne nie gorsze jak sterydu
jak są pęknięcia olejek rycynowy lub tribiotyk goi się szybko
_________________ Prawdziwa przyjaźń opiera się na tym,co jest dobre dla obydwu przyjaciół
Tak, ale te 3 lata remisji skończyło się rok temu, w tej chwili nie jest tak fajnie Teraz od roku mam problem cały czas i Novate niestety nie pomaga. Nie, nie ma Novate w płynie, ale Dermovate to chyba Novate w płynie przynajmniej nazwa podobna Dermovate w sumie to też używam i mi ładnie pomaga
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Lip 19, 2013 8:48 am
Novate i Dermowate to dwa identyczne prawie sterydy,starej generacji i chyba najsilniejsze jakie sa wogóle dostepne .Jest Dermowate w płynie,Novate niestety nie ma.Lepsze i łagodniejsze a przy tym nowszej generacji jest DOVOBET lub polski DAIVOBET pochodna witaminy D3 jest głównym składnikiem ale jest dodatek sterydu jest i w masci i w płynie w razie pilnej koniecznosci mozna sie ratowac.Przypominam iż nawet najsłabszym sterydem jak konczy sie leczenie to STOPNIOWO! nie nagle przerywac bo wszystko wróci ,powoli wycofywac sie ze stosowania.Wogóle niedopuszczalne jest stosowanie tylkoDermowate i ....zakonczenie nagle leczenia,nalezy zastosowac Dermowate pare dni,potem zmniejszyc siłe sterydu aż do całkowitego zaprzestania smarowania .Smarowac co drugi dzien,potemdwa razy w tyg,potem1 x na tydz.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Novate i Dermowate to dwa identyczne prawie sterydy,starej generacji i chyba najsilniejsze jakie sa wogóle dostepne .Jest Dermowate w płynie,Novate niestety nie ma.Lepsze i łagodniejsze a przy tym nowszej generacji jest DOVOBET lub polski DAIVOBET pochodna witaminy D3 jest głównym składnikiem ale jest dodatek sterydu jest i w masci i w płynie w razie pilnej koniecznosci mozna sie ratowac.Przypominam iż nawet najsłabszym sterydem jak konczy sie leczenie to STOPNIOWO! nie nagle przerywac bo wszystko wróci ,powoli wycofywac sie ze stosowania.Wogóle niedopuszczalne jest stosowanie tylkoDermowate i ....zakonczenie nagle leczenia,nalezy zastosowac Dermowate pare dni,potem zmniejszyc siłe sterydu aż do całkowitego zaprzestania smarowania .Smarowac co drugi dzien,potemdwa razy w tyg,potem1 x na tydz.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum