Wysłany: Wto Cze 25, 2013 5:57 pm Nowe badania leków na łuszczycę - po wakcjach 2013
Po wakacjach wrzesień-październik 2013 roku w naszej Klinice
odbędzie się rekrutacja do nowych badań klinicznych leków biologicznych dla chorych na
łuszczycę. Osoby chętne pomiędzy 18 a 65 rokiem
życia zapraszam do kontaktu - osobiście, za pośrednictwem telefonu - tel. 717842291,
tel.kom. 600065707 lub mailowo - wbaran@mp.pl
pozdrawiam i czekam na chętnych
dr hab. Wojciech Baran
Katedra i Klinika Dermatologii, Wenerologii i Alergologii Akademii
Medycznej we Wrocławiu
ul.Chałubińskiego 1
50-368 Wrocław
tel.0048717842291
fax.0048713270942
kom.0048600065707
Wysłany: Sro Lis 27, 2013 8:55 pm
Witam
Chciałem wlaśnie zasięgnąć opini i uzyskac rady na temat właśnie tych badań.
Dzisiaj byłem u dermatologa, który zaproponował mi leczenie lekami Enbrel lub etanercept. Miałbym przejść badania i przez pół roku stosować te leki podająć strzykawką.Co wy sądzicie o tym i czy zdecydować się na to?
Tłumaczyła mi lekarka, że są One bardzo drogie i jakaś firma szwedzka je stosuje.Dlatego potrzebują chetnych.Stwierdziła łuszczyce plackowatą i że kwalifikuje się do tego leczenia.
Bardzo prosze jakieś rady.
dziekuje
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 1:52 pm
szater,
A ty jakiesz masz zdanie?Co bys doradziła?
Obawe jaką mam,to to że później zakończe í po pewnym czasie wysiew łuszczycy sie zwiekszy
Pozdrawiam
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 2:36 pm
ja bym....spróbowała...gdyby rzeczywiscie była taka potrzeba,gdyby nie działały srodki inne,gdy byłyby wyczerpane wszelkie inne możliwosci....Biologi to potezna bron,nikt nie zna jeszcze dokłądnie skutków ubocznych,cały czas trwaja badania.Sa ludzie ,którym pomogło bardzo ale sa i tacy co albo nie zadziałało albo musieli przerwac kuracje z powodów zdrowotnych.To pomimo wszystko duza ingerencja w ukłąd....immunologiczny tu już żartów nie ma.To tylko moje zdanie,kazdy musi podjąc suwerenna decyzje
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Czw Lis 28, 2013 8:57 pm
szater,
Dziekuje za wypowiedź.
Zastanawiam sie ale zadzwonie jutro i zgłoszę się.Jeszcez i tak pewnie szereg badań pewnie, więc nie wiadomo czy dopuszczą mnie.Ale chciałbym spróbować
Teaz coś mnie obyspało troszke.Czy to ma wpływ na to pogoda,czy masci które mają już 2 lata (mowa tu o cygnolinie 0,25%).Powychodziły mi plamy po rękach i nogach.Nie tam gdzie zawsze tylko w innych miejscach
pozdrawiam
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Lis 29, 2013 7:26 am
przyznam że ie znam procedur kwalifikujacych na leczenie w programie badawczym w terapeutycznych programach sa duże obostrzenia,musisz przejsc leczenie farmakologia:cyklosporyna i MTX o dawce 25mg(ten ostatni to naprawde silna dawka),konieczne jest zajecie dużej czesci ciała chyba około 80%.Jezeli twój lekarz zaproponował to albo jest taka naprawde potrzeba albo...usłyszał o tej nowej metodzie i wysyła pacjentów...pojedziesz i przekonasz sie na miejscu,daj znac co i jak,powodzenia ....cokolwiek sobie pod tym słowem ...wymarzysz
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum