Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Rezultat diety po okolo jednym tygodniu.
Autor Wiadomość
grzesiek5528 

Wysłany: Sro Lip 17, 2013 1:22 pm   Rezultat diety po okolo jednym tygodniu.

Oto mój rezultat stosowania dietki :)

Moze nie jest to co jeszcze bym chciał, ale więcej chyba bym nie mógł oczekiwać po tygodniu :lol: Chodź nie powiem, jest to niezły wynik kiedy żadne maści przepisane przez dermatologa nie pomagają. Rece są dalej w dość kiepskim stanie, lecz tez widzę lekka poprawę. Szkoda ,ze nie dodałem zdjęcia z przez stosowania diety, wtedy na brzuchu nie było żadnego przebłysku zdrowej skory.

Oprócz tego stosuje dodatkowo :

- regularne kąpiele w soli z morza martwego,
- biorę Neotigason 3x1
- Probiotyk Biopron9
- a z maści to tylko wazelinka nic więcej.

Ma ktoś możne jakieś pomysły dot. maści jaka pomocniczo mógłbym używać?
I nie wiem czy ryzykować ze słońcem, pogoda wreszcie jest i tu pytanie czy jechać na plażę poopalać się bo u mnie jest tak ,ze raz słonce pomorze a 3 razy zaostrzy zmiany. I tu rodzi się pytanie, ryzykować czy robić wszystko jak do tej pory?

siklers
łuszczyk

Wysłany: Sro Lip 17, 2013 1:34 pm   

Wszystko wygląda lepiej .. nie widać łuski ... bardzo dobrze .. a Powiedz jak dokładnie ta twoje dieta wygląda ? Sam ją sobie układałeś ?

grzesiek5528 

Wysłany: Sro Lip 17, 2013 1:53 pm   

Powiem Ci ,ze łuski nie ma bo skora była troszkę natłuszczona jest ale jak sie budzę rano to niestety jest. Ale rano prysznic, jedno natłuszczanie i cały dzień skora bez łuski :grin:

Dieta ogólnie wygląda w ten sposób:

Na śniadanie dwie kromki ciemnego chleba z szynka, obiad to surówka (kapusta pekińska pokrojona na plasterki, starta marchewka i pokrojony w kostkę pomidor, a na kolacje to rożnie, raz to raz to. Chodzi przede wszystkim chodzi o to by nie jeść mącznych rzeczy, tłoczących jak m. in. ziemniaki, jasnego chleba i dość małe ilości tego co napisałem wyżej.. Trzeba dużo wody. Jednak ta dieta możne być stosowana przez około 10 dni, nie na dłuższa mete bo organizm nie da rady. Ogólnie mi ciężko było przestawić się na taki tryb życia, nie zawsze wychodziło mi jedzenie tylko tych rzeczy, jakieś naleśniki z dżemem truskawkowym czasem wpadły lub jakies udko z kurczaka (bez niczego) lecz te naleśniki tylko z maki żytniej i wody. Dodatkowo stosuje miksturę dr. Sloneckiego. (10ml aloesu, 10ml soku z cytryny, 10ml oleju z pestek winogron) chodź daje na oko tego wszystkiego i myślę , ze nalewam jednak 2x więcej :) Do tego dość duże ilości owoców sezonowych (czereśnie, truskawki) chodź wiem ,ze nie powinienem to jem tego bardzo dużo, tak strasznie uwielbiam te owoce ze porostu jak mama kupi to nie mogę sie powstrzymac zeby od razy pol kilo nie zjesc :???:

basia44 

Wysłany: Sro Lip 17, 2013 2:59 pm   

Nie stosujesz diety jaką Słonecki poleca więc nawet sam aloes pity wystarczy
niekonieczna tutaj mikstura ja myślę :hmm: :hmm:
ja go piłam jako winko aloesowe nigdy nie patrzyłam ile :razz: tak ok pół kieliszka
a cytrynę piła bym osobno rano jako pierwszy napój :hmm: :hmm:

szater 

Wysłany: Sro Lip 17, 2013 3:20 pm   

wydaje mi sie że to....Neotigason zaczął działac :hmm: bierzesz go dosc duze dawki :neutral: musisz uwazac podczas leczenia lekami z grupy retinoidów ,zero alkoholu! podczas i 2miesiące po zakonczonym leczeniu.Uważaj na watrobe,faktycznie to przydała by ci sie dieta ale własnie...watrobowa,lekkostrawna :hmm:

grzesiek5528 

Wysłany: Sro Lip 17, 2013 3:41 pm   

Co do Neotigasony.. hm 2 lata temu brałem 4 tabletki po 10mg, teraz 3 ze względu na mniejszy wysiew. Taka dawkę zaleciła mi pani dermatolog. Tez się zastanawiam właśnie czy ten rezultat to zasługa dietki czy Neotigasonu. :hmm: :hmm: :hmm: :hmm: mina 2 tydzień od stosowania go, na ulotce pisze żeby brać od 1 do 2 tygodni a ja mam dalej następne 2 brać czyli wyjdzie ze miesiąc. Tak sie zastanawiam co będzie jak teraz bym przestał brać.

grzesiek5528 

Wysłany: Sro Lip 17, 2013 3:44 pm   

basia44 napisał/a:
Nie stosujesz diety jaką Słonecki poleca więc nawet sam aloes pity wystarczy
niekonieczna tutaj mikstura ja myślę :hmm: :hmm:
ja go piłam jako winko aloesowe nigdy nie patrzyłam ile :razz: tak ok pół kieliszka
a cytrynę piła bym osobno rano jako pierwszy napój :hmm: :hmm:

wode z cytrynka oczywiscie rano pije :) jest to moja wlasna dieta :D

robo 

Wysłany: Sob Lip 20, 2013 11:46 am   

Cytat:
Neotigason - ,zero alkoholu!

- poznałem młodego [24l] kolege na leczeniu biologicznym - tak mi się zdaje,że brał ten sam lek - pewnego razu zapodał sobie troszke innych płynów niż normalnie ,a na drugi dzień miał wrażenie jak by mu ciało miało zamiar eksplodować ! I niestety wątroba jak pisze Szater - jesteś jeszcze młody ale upominaj się o kontrole tego organu.
Kiedyś prywatny dermatolog zanim przepisał mi lek [nie pamiętam niestety nazwy tego leku] zrobił badania wątrobowe przed i po zakończeniu brania ....byłem w podobnym wieku co Ty - rezultat był dobry ale niestety krótkotrwały . Ze względu na wątrobe ,lekarz nie chciał [a dobry był dermatolog] kontynuować takiej metody leczenia.

powodzenia...

grzesiek5528 

Wysłany: Sob Lip 20, 2013 1:05 pm   

Hm. Ja musiałem przed braniem Neotigasonu zrobić badania krwi. Cholesterol i coś tam jeszcze. Badania wyszły spoko. Od kiedy wziąłem 1 dawke minęły ponad 2 tygodnie i właśnie tak myślę czy na tym nie przestać. Zostało pare tabletek to chyba skończę je do końca i już więcej nie będę brać. Bo wg pani dermatolog jeszcze 2 tygodnie powinienem brać, a na ulotce pisze ,że stosować od 1-2 tygodni.

A alkoholu tak czy inaczej nie ruszam :)

Odpowiedz do tematu