Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
maść cygnolinowa
Autor Wiadomość
Cisia

Wysłany: Czw Lis 30, 2006 8:04 pm   maść cygnolinowa

smaruje sie tera amscia cygnolinowa robiona
ni moge mam taka beke z siebie'jak ja wygladam w plamy bordowo-brazowe
ale najwazniejsze ze dziala-krostki zniknely tylko zostala bordowa "otoczka" takie kolka dookola beka

Izka 
Izka

Wysłany: Czw Lis 30, 2006 8:47 pm   

Witaj Cisia.
Ja mam dokładnie tak samo jak Ty a do tego teraz mi to wszystko się łuszczy i ładnie schodzi skórka.Skóra pod spodem jest biała i widac ze sie ładnie wszystko zagoiło.
Za tydzien ide do kontroli i zobaczymy co bedzie dalej.Jestem dobrej mysli bo nigdzie więcej mnie nie wysypało. :smile:

wierszokletka 

Wysłany: Pią Gru 01, 2006 4:39 pm   

na mnie nie działało. znaczy działało, ale nie tak jak miało działać, gdyż moje plamki robiły się tylko większe.

viverna 

Wysłany: Nie Sty 21, 2007 7:10 pm   

no wlasnie, jak to jest z ta cygnolina? ja mam masc z 0.5 cygnoliny, smierdoli to jak smola, a dzisiaj posmaruje sie po raz trzeci - po dwoch razach nie zuwazylam zmian, jakie opisujecie - skora wyglada mniej -wiecej tak samo.trzymam to godzine. i kot strasznie sie tym interesuje - boje sie, ze go szlag trafi jak bedzie taki zainteresowany ta mascia;)

powiedzcie po jakim czasie moge sie spodziewac efektow?

Izka 
Izka

Wysłany: Nie Sty 21, 2007 7:25 pm   

Witam :smile: ja tą mascią cygnolinową smarowałam się gdzieś ok półtora miesiąca,zaczynałam od 5 minut i codziennie dodawałam kolejne 5 aż doszłam do godziny dziennie.Po zmyciu tej cygnoliny natłuszczałam maścią z witaminą A.Zaczęło mi ładnie schodzic,na kolejnej wizycie dostałam maść złuszczająco-nawilżającą.
W tej chwili nie mam już nic,wszystko ładnie zeszło-moje nogi są czysciutkie jakby nigdy pani Ł na nich nie gościła.Może zeszła tak szybko dlatego bo miałam małe zmiany.
Mam nadzieje że niektórym też pomoże ta cygnolina.
Pozdrawiam serdecznie :smile:

daro 

Wysłany: Pon Sty 22, 2007 11:27 am   

Viverna jak nie działa na ciebie cignolina sprobuj cignodermu, jest bardziej palący ale robiony jedynie na receptę :) . Z nim też trzeba ostrożnie

viverna 

Wysłany: Pon Sty 22, 2007 11:42 am   

dzieki za odpowiedz.daro - to co mam to tez robione.w Rumuni i stamtad sprowadzane, bo na Cyprze nie ma cygnoliny za cholere.moze to co mam to cygnoderm?sama nie wiem, wiem, ze ma to 0.5 cygnoliny, wazeline, i cos jeszcze co mi sie kojarzy zawsze z tormentiolem, ale to nie to. w kazdym razie masc ma kolor zielony i smierdzi asfaltem, smola czy czyms.i obawiam sie, ze na lepszy specyfik szans nie mam.
dzisiaj jest 3-ci dzien stosowania i prawde mowiac nie wiem jak powinnam wygladac:Dwidze, ze wyzera jakos kolejny wysyp, wiec chyba dziala?

Izka 
Izka

Wysłany: Pon Sty 22, 2007 8:47 pm   

viverna-moja maść cygnolinowa miała kolor żółty i była bez zapachu.Cygnolina 0,5 i też wazelina co jeszcze w niej było nie wiem,ale ważne że pomogło.Dziwne że od razu masz trzymać ją godzine,ja zaczynałam od 5 minut i codziennie dodawałam kolejne 5 minut aż doszłam do godziny.Od trzech tygodni się już nie smaruje bo nie ma takiej potrzeby,wszystko jest wygojone i nie ma śladu po łuszczycy.Pozdrawiam i trzymam kciuki wierzę że pomoże.

viverna 

Wysłany: Wto Sty 23, 2007 9:36 am   

iza - tak wlasnie polecil lekarz, nie dluzej niz godzine.nie mam pojecia co wchodzi w sklad tej masci poza cygnolina i wazelina.masc robiona w Rumunii,wiec moze dodali tam cos swojego :wink:
na razie ze zmian zauwazylam, ze schodzi mi skora, wiec jakies dzialanie ma :mrgreen:
dzieki za odpowiedz, a jak cokolwiek jeszcze przyjdzie Wam do glowy - dajcie znac!

daro 

Wysłany: Wto Sty 23, 2007 12:15 pm   

Moja maść (cignoderm) ma kolor żółty, nie ma zapachu i w swoim składzie ma cignolini, as. salicyli i vaselini. Jakby ktoś chciał to podaję skład do recepty: cignolini 0,250 ac. salicyli 2,0 vaselini ad. 200,0

viverna 

Wysłany: Wto Sty 23, 2007 12:39 pm   

prawdopodobnie moja masc jest jakas inna (sprawna inaczej :wink: ), przypomnialam sobie, ze poza cygnolina zawiera tez ichtiol, wazeline...nie wiem czy nie ma tez salicylu i urea(jak to odmienic, zabijcie, nie wiem)
aha - masc jak juz pisalam wczesniej smierdzi i jest zielona, ale moze to byc zasluga ichtiolu

nie przebarwia skory, na razie, nie czuje zadnego dyskomfortu, skora zlazi i tyle.

moze ta cygnolina jakas inna, bo rumunska :lol: ?hehe

viverna 

Wysłany: Wto Sty 23, 2007 12:41 pm   

prawdopodobnie moja masc jest jakas inna (sprawna inaczej :wink: ), przypomnialam sobie, ze poza cygnolina zawiera tez ichtiol, wazeline...nie wiem czy nie ma tez salicylu i urea(jak to odmienic, zabijcie, nie wiem)
aha - masc jak juz pisalam wczesniej smierdzi i jest zielona, ale moze to byc zasluga ichtiolu

nie przebarwia skory, na razie, nie czuje zadnego dyskomfortu, skora zlazi i tyle.

moze ta cygnolina jakas inna, bo rumunska :lol: ?hehe

Ania:) 

Wysłany: Wto Sty 30, 2007 6:15 pm   

Witam:)
Ja się też w końcu jutro wybiorę do pani dr i poproszę o wypisanie recepty na tę że maść:)Niestety plamki mam coraz większe i przybywają, więc mam nadzieję, że ta maść pomoże:)
Pozdrawiam cieplutko:)

Monika*

Wysłany: Pon Mar 12, 2007 9:25 am   

Ja smaruję się maścią cygnolinową 1% od 4 dni, skóra mi ładnie schodzi, widzę niewielką poprawę, ale dookoła każdej zmiany łuszczycowej mam ogromne czerwone plamy na skutek podrażnienia zdrowej skóry (być może za dużo maści nakładam). Mam nadzieję , że po odstawieniu cygnoliny wszystko ładnie znika.

anoil87 
ruda

Wysłany: Pon Mar 12, 2007 8:21 pm   

znika znika, nie ma sie co martwić.... :wink: .... kurcze ja już używałam wielu maści cygnolinowych, jedne z większą drugie z mniejszą ilością tego składnika i pomogło.... na pare dni, potem wróciłam do szarej .... ekhm czerwonej rzeczywistości na nogach.... mam nadzieje że chociaż Tobie pomoże, wiadomo że każda skóra jest inna, oby na Twojej były dłuższe efekty :smile:

Odpowiedz do tematu