Wysłany: Wto Lis 05, 2013 9:02 pm Kobiece problemy z łuszczycą....
Dość krępująca sprawa. Szukałam na forum ale jakoś nie umiem znaleźć....
Kochane...co stosujecie gdy łuszczyca pojawi się na brodawkach całej otoczce lub w miejscach intymnych?? To dość uporczywy problem. Bardzo swędzący...
Stosowałam już buska maska siarczkowa
SVR Xerial 10 : http://www.sklepestetyka...._320_crop_1.jpg
cerkobalm
Cetaphil do mycia
lefrosch
jonsons baby( mleczko pielęgnacyjne)
i na piersi nawet davercin (żel na ardziej trądzik czy tego typu problemy)
Już nie wspominając o kremach nivea i innych "nawilżających"
Najchętniej rzuciłabym na to dermovate w kremie i po problemie by bylo...( chyba zly nawyk nauczony przy mojej p.derm) ale boje sie na takie miejsca klasc takiego leku
Może macie inne sposoby Jestem bezradna...a do tego obecnie również poszukująca nowego dermatologa...:(
_________________ Łuszczyco! Znikaj nie mam już do Ciebie sił !
pinknails mam podobny problem - choć w wersji męskiej:)
przyznam szczerze, że łuszczyca w tych miejscach jest cholernie uciążliwa. Ja mam pachwiny i jajka w plamach. Jak nie daję rady to posmaruje czasem tridermem na kilka godzin. Ale problem powraca (czasem szybciej, czasem rzadziej).
Chętnie poczytam wasze pomysły na walkę z łuszczycą w miejscach gdzie skóra jest bardzo delikatna...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Sty 23, 2014 5:18 pm
ważną rzeczą jest ustalenie czy to tylko łuszczyca czy też grzybica....bo w takich ciepłych miejscach,wilgotnych bez dostepu powietrza czesto dochodzi do nadkażen....triderm to niestety niekoniecznie najlepszy wybór....mam nadzieje ze krem chociaz a nie masc!.najlepszy jest Clotrimazolun-krem dostepny bez recepty ale najlepiej to niechby lekarz zobaczył i obiektywnie stwierdził co jest i czym zaleczyc.Potem to juz pozostaje natłuszczanie i nawilzanie,gdy nie ma ostrego stanu mozna tez pokusic sie o zastosowanie płukanek ziołowych.najważniejsze to nosic przewiewna bielizne,nie uciskajaca i nie elastyczna! bardzo duża role odgrywa tez ....mróz!
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum