Wysłany: Pon Lis 11, 2013 12:54 pm Czy to jest łuszczyca ?
Hej.
Mam na plecach widoczne na zdjęciach czerwone plamy, byłem parokrotnie u dermatologów, niestety maści przepisywane przez dermatologów pomagały na parę dni i zmiany z powrotem powracały. Na zdjęciach są plamy z pleców, do tego mam 2 małe plamy na klatce piersiowej, oraz zaczerwienienia koło nosa i w okolicach brwi. Może macie jakieś skuteczne maści/kremy żeby się z tym wkurzającym problemem uporać ? Proszę o pomoc i rady.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Lis 11, 2013 5:24 pm
Witam...mam nadzieje ze lekarze postawili jakąs diagnoze? na cos cie leczyli....zdjecia są niewyrazne i naprawde trudno ocenic czy to łuszczyca czy jakies grzybicze zakażenie skóry.Nie podajesz dokładnie jakie masci stosowałes,jak długo i z jakim efektem....aby cokolwiek doradzac musimy wiedziec z czym mamy do czynienia...my nie jestesmy lekarzami,dzielimy sie jedynie swoim doswiadczeniem
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
my nie jestesmy lekarzami,dzielimy sie jedynie swoim doswiadczeniem
Już kiedyś o tym rozmawialismy ale bede musiał chyba dać gdzies w widocznym miejscu na forum wyraźną informacje, że żadna porada z forum nie zastąpi wizyty lekarza i żeby bez konsultacji z lekarzem nie stosować porad z forum Nie każdy jest tego świadomy a my nie chcemy nikomu zaszkodzić
Wysłany: Pon Lis 11, 2013 6:26 pm
Na początku, były mniejsze plamki i z czasem się połączyły, byłem z tym u dermatolog, przepisała protopic, ale działało to krótkotrwale. Dermatolog podejrzewała, że to łuszczyca, ale nie była pewna. Postaram się wrzucić zdjęcia lepszej jakości
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 8:28 am
Nowe zdjęcia pomimo wszystko niczego nie zmienia w temacie.Diagnoze musi postawic lekarz-wiele chorób jest o podobnym wygladzie,objawach,trudno stwierdzac cos przez internet.
Łuszczyca to choroba nieuleczalna,wraca pomimo leczenia,remisje maja rózne długosci...czasem kilka dni a czasem nawet lat.Nie ma zadnej gwarancji co zadziała i dlatego eksperymentujemy na sobie,stosując wszelkie dostepne sposoby naturalne,ale zawsze najpierw musi byc diagnoza.
Wiek: 52 Dołączył: 11 Maj 2013 Posty: 45 Skąd: Kulfocentauris
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 10:54 am
dropson napisał/a:
Na początku, były mniejsze plamki i z czasem się połączyły, byłem z tym u dermatolog, przepisała protopic, ale działało to krótkotrwale.
Jak nie pomaga na dłuzej to nie smaruj sie tym na siłe bo te sterydowe masci mają to do siebie ze jak sie przestanie ich używać to łuszczyca wraca z wieksza siłą a długie stosowanie może nawet uszkodzic skóre
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 3:45 pm
Kolego Kulfon Protopick nie jest ....sterydem
Co do takiego łączenia sie zmian to prawdopodobnie w ten sposób zaczyna sie kropelowata odmiana łuszczycy.Aby dokładnie podpowiedziec co i jak zastosowac z naturalnych metod ,musze niestety miec diagnoze lekarska....
Wiek: 52 Dołączył: 11 Maj 2013 Posty: 45 Skąd: Kulfocentauris
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 7:00 pm
szater napisał/a:
Kolego Kulfon Protopic nie jest ....sterydem
a to przepraszam za sianie dezinformacji, jakoś mi sie tak skojarzyło tu przy wiekszosci leków sie pojawia informacja że to steryd a a o protopic znalazłem ciekawy artykuł http://zapytaj-farmaceute...eczniejsza.html
Wysłany: Wto Lis 12, 2013 8:12 pm
nie ma sprawy
co do leków i masci....przyznam z reka na sercu ze nie znam bezpiecznych....każdy ma cos,jak nie zle dziala na jednych to znów na drugich
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum