Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Hej skorupiaki!
Autor Wiadomość
MikeUSMC 

Wysłany: Pią Gru 06, 2013 12:24 am   Hej skorupiaki!

Czesc, ciesze sie, ze znalazlem to forum bo dzis wrocilem od lekarza ze znanym wszystkim lekiem Dermovate i wiem, ze lepiej go stosowac tak jak pisze tutaj 99% osob, a nie tak jak zalecil lekarz.

Pierwszy raz luski zauwazylem 4 lata temu (klatka piersiowa) i przez prawie pol roku chodzilem z nimi bo moj lekarz rodzinny nie wiedzial co to, a do dermatologa byla dluga kolejka. U dermatologa natomiast dostalem masc Pimafucort. Od tego czasu wciaz ja stosuje i luszczyca zanika bez problemu na prawie 2 tygodnie :)

Kilka dni temu scialem wlosy i zauwazylem, ze cala glowa pokryta jest tym paskudztwem.
Mam nadzieje, ze Dermovate (stosowany oczywiscie z glowa) pomoze i nie bede mial wiekszych problemow.

Forum bede sledzil na biezaco i staral sie pisac, jesli bede mial cos madrego do napisania.

Tak wiec jeszcze raz: hej skorupiaki! : )

szater 

Wysłany: Pią Gru 06, 2013 7:48 am   

ano witaj :mrgreen:
matko i córko ale żes poleciał slangiem...skorupiaki? popularniejsze słowo wsród nas to...Biedronki i Biedrony...i jakies takie ....milsze uszom :hmm:
Piszesz że masc p/grzybicza zalecza ci klatke piersiową? to może nie łuszczyca :> poczytaj jak sobie pomagamy z łuszczycą skórygłowy...koniecznie sciągnij z włosów łuske wtedy latwiej bedzie zaleczyc .Na głowe dostałes masc? lepszy jest płyn i to zdecydowanie lepszy jest Daivobet...podpowiedz pani lekarce na nastepnej wizycie.Po Dermowate musisz zastosowac jakis słabszy steryd aby powoli sie wycofywac ze stosowania,sterydów nie wolno odstawic od razu z dnia na dzien,tak silne jak Dermovate stosuje sie raz dziennie przez 7-10dni -GÓRA! najlepiej 7 a potem wlączyc cos lżejszego....powodzenia i oczywiscie pytaj...chetnie podpowiemy :tuli:

MikeUSMC 

Wysłany: Pią Gru 06, 2013 11:31 am   

szater napisał/a:
Piszesz że masc p/grzybicza zalecza ci klatke piersiową?

Z tego co wyczytalem wiele osob uzywa tej masci na luszczyce.

szater napisał/a:
.Na głowe dostałes masc?

Nie, nie, dostalem plyn Dermovate, przepraszam, ze ntego nie dopisalem.

szater 

Wysłany: Pią Gru 06, 2013 3:30 pm   

no tego to akurat nie doczytałam? :shock: chyba że chodzi ci o to że te masc p/grzybicza stosuje sie w nadkażeniach koło narządów plciowych,pod piersiami u kobiet i w pachwinach...sa to miejsca na tyle wrazliwe że nie mozna tam nic innego zastosowaca poniewaz jest tam wilgotno i ciepło wiec obok łuszczycy rozwija sie grzybica.Pimafucort nie jest mascią do leczenia łuszczycy :razz:

MikeUSMC 

Wysłany: Pią Gru 06, 2013 4:17 pm   

W takim razie niekompetentny lekarz dermatolog musial sobie ze mnie robic zarty : )

szater 

Wysłany: Pią Gru 06, 2013 7:17 pm   

żartów wcale nie musial robic mogles miec po prostu zmiany grzybicze,bardzo podobne do luszczycy lub po prostu lekarz nie rozpoznał łuszczycy na pierwszy rzut oka...tak sie zdarza...teraz gdu masz jeszcze zmiany na głowie,latwiej postawic diagnoze :mrgreen:

MikeUSMC 

Wysłany: Pią Gru 06, 2013 7:42 pm   

szater napisał/a:
żartów wcale nie musial robic mogles miec po prostu zmiany grzybicze,bardzo podobne do luszczycy lub po prostu lekarz nie rozpoznał łuszczycy na pierwszy rzut oka...tak sie zdarza...teraz gdu masz jeszcze zmiany na głowie,latwiej postawic diagnoze :mrgreen:

Pani przez Internet potrafi mi wszystko lepiej wytlumaczyc niz lekarz podczas 20 minutowej wizyty...

szater 

Wysłany: Sob Gru 07, 2013 8:12 am   

po pierwsze nie paniujemy sobie tutaj :* obowiązuje nas kolega,kolezanka bez wzgledu na wiek :mrgreen:
Wiesz ja zęby zjadłam na łuszczycy,poza tym zglebianie jej tajemnic stało sie moim hobby,szukam nowosci,czytam,dokształcam sie ale....tylko w małym wycinku....nie mam wykształcenia lekarskiego i takiej wiedzy jak oni ale dzieki temu własnie ogląd mój jest inny prostszy :wink: .Z lekarzami trzeba rozmawiac i gawrantuje że chetnie udzielą odpowiedzi na wszelkie pytania ,dlatego zawsze powtarzam że wiedza nasza o chorobie jest podstawa dyskusji z lekarzem.Gdy idziesz i prosisz o dziegcie, a nie wiesz ani co to jest ani jak sie to stosuje....a na pytanie skąd masz wiedze mówisz czytałem na forum....to wiadomo że żaden lekarz nie potraktuje cie poważnie.Nawet nie wiesz jak wiele bzdur jest w necie,ludzie proponują naprawde cuda wianki obiecując wyleczenie.Dlatego wazne jest dokładne sprawdzenie co i skąd pochodzi,jaki ma skład i czy podane są skutki uboczne czyli co może sie ewentualnie wydarzyc,bo nie ma 100% bezpiecznych produktów ani leków,ani ziól ani inszych medykamentów czy dermokosmetyków.Każdy z nas choruje inaczej i każdy może zareagowac inaczej,to że mi cos pomaga nie znaczy ze tobie nie zaszkodzi,dlatego ostroznie staram sie polecac rzeczy sprawdzone,legalne w Polsce
i zawsze powtarzam ostrożnie! ze wszystkim.Jezeli bedziesz miał jakies pytania zawsze chetnie odpowiem....pozdrawiam i zycze sukcesów w walce :mrgreen:

Pawel 
Administrator

Wysłany: Sro Gru 11, 2013 5:54 pm   Re: Hej skorupiaki!

MikeUSMC napisał/a:

Normalnie wejście smoka :)
Witaj na forum

maleoreggaerockers 

Wysłany: Czw Gru 19, 2013 5:11 pm   

Witamy :)

Skorupiaczek też ładnie brzmi:)
idealnie określa stam mojej głowy :|

również Cię pozdrawiam Paweł:)

MikeUSMC 

Wysłany: Czw Gru 19, 2013 6:43 pm   

szater napisał/a:
po pierwsze nie paniujemy sobie tutaj :* obowiązuje nas kolega,kolezanka bez wzgledu na wiek

Prosze mi wybaczyc, ale mam ogromny szacunek do osob starszych ode mnie i nigdy nie oducze sie nawyku 'paniowania' :)

Wesolych Swiat : )

MikeUSMC 

Wysłany: Czw Gru 19, 2013 6:43 pm   Re: Hej skorupiaki!

Pawel napisał/a:
MikeUSMC napisał/a:

Normalnie wejście smoka :)
Witaj na forum

maleoreggaerockers napisał/a:
Witamy :)

Skorupiaczek też ładnie brzmi:)
idealnie określa stam mojej głowy :|

Dzieki! Wesolych Swiat Panie Pawle i maleoreggaerockers :)

philippap09 

Wysłany: Pią Cze 07, 2019 2:38 pm   

szater napisał/a:
ano witaj :mrgreen:
matko i córko ale żes poleciał slangiem...skorupiaki? popularniejsze słowo wsród nas to...Biedronki i Biedrony...i jakies takie ....milsze uszom :hmm:
Piszesz że masc p/grzybicza zalecza ci klatke piersiową? to może nie łuszczyca :> poczytaj jak sobie pomagamy z łuszczycą skórygłowy...koniecznie sciągnij z włosów łuske wtedy latwiej bedzie zaleczyc .Na głowe dostałes masc? lepszy jest płyn i to zdecydowanie lepszy jest Daivobet...podpowiedz pani lekarce na nastepnej wizycie freelance SEO paris.Po Dermowate musisz zastosowac jakis słabszy steryd aby powoli sie wycofywac ze stosowania,sterydów nie wolno odstawic od razu z dnia na dzien,tak silne jak Dermovate stosuje sie raz dziennie przez 7-10dni -GÓRA! najlepiej 7 a potem wlączyc cos lżejszego....powodzenia i oczywiscie pytaj...chetnie podpowiemy :tuli:

Ale może to być również zwykła alergia, na przykład na żywność, albo nie wiem, może wtedy

Odpowiedz do tematu