Wysłany: Sro Sty 22, 2014 1:37 pm Naturalne metody na łuszczycę
Witajcie.
Mój ślubny, lat 27 od pół roku męczy się z łuszczycą.
Pojawiła się u niego zaraz po zapaleniu żołądka i problemami z wątrobą i przełykiem, leczy nadciśnienie.
Z początku miał tylko na nogach niewielkie dwie plamki, poniżej kolana, ale ostatnio po przejściu anginy trzy razy, wysypało go strasznie, plecy, pupa, nogi, ręce, za uszami, we włosach.
Był u lekarza który przepisał mu Clobederm, maść z początku działała ale jak tylko nie posmarował jeden dzień, to na drugi miał tych plam miał 50% WIĘCEJ.
Pogmerałam po internecie, znalazłam kilka fajnych specyfików.
Smaruję go Olejem z Uczepu Trójlistkowego, głowa i całe ciało- w głowie już prawie nie ma, a na ciele niektóre plamki już są bladoróżowe.
Zażywa po jednej tabletce dziennie biosiarki, i witaminy D forte.
Dziś ma przyjść, bo zamówiłam szampon z dziegciem i ziołami i płyn do mycia ciała z dziegciem.
Modlę się żeby mu przeszło, jest załamany, jak on to mówi że wygląda jak parszywy, trędowaty. Jak on w lecie spodenki założy.
Będę na bieżąco informować o skutkach leczenia naturalnymi sposobami.
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sro Sty 22, 2014 3:44 pm
przykro mi stwierdzic ze....."mu to nie przejdzie" łuszczyca to choroba nieuleczalna i nawet jak sie zdoła uzyska remisje to nigdy nie wiadomo co i kiedy wysypie,dlatego wazna jest akceptacja choroby,chec walki czasem wyrzeczen.Skoro wywypało po anginie mniemam ze zakażenie paciorkowcem spowodowało wysyp,po zazyciu antybiotyku...samoistnie potrafi ustąpic po kilku tyg....kiedy wróci....ano tego nie wiadomo.Zycze powodzenia,moze warto zrobic wymaz z gardła ...tam pewnie siedzi gronkowiec złocisty i on sypie....ta angina po anginie i to trzy razy
Sterydy też sa potrzebne w leczeniu gdy stan jest ostry ,gdy nie nie ma potrzeby zawsze ich stosowac...powodzenia
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Sty 23, 2014 8:03 am
karlyk84 napisał/a:
Z początku miał tylko na nogach niewielkie dwie plamki, poniżej kolana, ale ostatnio po przejściu anginy trzy razy, wysypało go strasznie, plecy, pupa, nogi, ręce, za uszami, we włosach.
Heliobakter pyroli znajduje sie też na płytce nazebnej a nawet w oolicach odbytu.Osłabia organizm i dlatego mogło dojsc do zakażenia gronkowcem.Mam nadzieje ze wszelkie badania potrzebne do zdiagnozowania wykonaliscie i "idzie " leczenie farmakologiczne.Zerknac mozna i tu ,ciekawe info:
http://www.e-grzybica.eu/lista/10/bakterie.html
zapodaj nam tylko jeszcze jaki rodzaj łuszczycy stwierdzono u małżonka
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum