Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
nowa na forum
Autor Wiadomość
layla20 

Wysłany: Czw Mar 20, 2014 2:15 pm   nowa na forum

witam. jestem właścicielką tej "wspaniałej" choroby pewnie od urodzenia ale ujawniła sie dopiero w grudniu 2013 roku :( pewnie po mamcie oddziedziczyłam bo miała na głowie. zaczęło się od leczenia lekiem DAIVOBET, nie pomoglo a w między czasie zachorowałam na anginę i brałam antybiotyki, efekt po tym miałam taki, że wyspało mnie całą nawet na stopach :( pognałam do innego dermatologa i dostałam Baleosalic oraz Elocom, i dalej nic troszkę znikło ale nie wiele, poszłam znowu do tego samego dermatologa, jakl zobaczyła powiedziała, że nadaję się do lecznia szpitalnego ale powiedziała, że spróbujemy jeszcze cignolinę i jak nie przejdzie to wtedy mnie skieruje. Dostałam cignoline pierwszą w stężeniu 0,006 (chyba jakoś tak) smaruję ją od 8 dni ( i efekt jakiś jest) niektóre znamiona mi zbledły mało z nich poschodziło a niektóre mam czerwone jak pomidor. Dostalam tez recepte na cignoline 0,125 i zamowilam w aptece wiec chyba zaczne stosowac teraz tą mocniejszą. Powiedzcie jak mam ją stosować (obecnie robie tak, że stosuje codziennie na wieczór smaruje na 2 godziny i zmywam oraz natłuszczam i tyle) Strasznie mnie swędzą zmiany łuszczycowe, czym smarować? i jak nie wiem jak długo mogę walczyć tą cignoliną po jakim czasie powinnno to dziadostwo zniknąć z ciała? czy mogę chodzić na solarium, bo słyszałam, że pomaga? pozdrawiam wszystkich :) ))

Freya 

Wysłany: Czw Mar 20, 2014 6:23 pm   

Witaj na forum :wink:

Znawczyni tematu cygnoliny to przede wszystkim szater, z pewnością coś odpowie w Twoim wątku :) .

Nie wiem jak się ma cygusia do solarium, ja pamiętam, że mi odrobinę pomogło, ale ja w sumie zrobiłam sobie kurację już na praktycznie zaleczonej skórze, żeby wyrównać jej koloryt, bo wysypu dostałam w lato a jeszcze w grudniu wyraźnie widoczna była różnica między zdrową skórą, opaloną, a plamkami, które były blade. Z solarium generalnie nie należy przesadzać, ale spróbować chyba można, jak upewnisz się że to nie koliduje z leczeniem cygnoliną.

Dermatolog nie wyjaśnił Ci kiedy i jak masz zacząć używać mocniejszego stężenia? To troszkę niepokojące, pamiętaj, zawsze jak jesteś u lekarza pytaj o wszystko, nawet kilka razy. My tu wiele rzeczy możemy podpowiedzieć lub zasugerować, ale nie możemy przez internet prowadzić leczenia, bo to byłoby niepoważne. Na następną wizytę idź z notesikiem i wszystko zapisuj - taki notes przy leczeniu przewlekłych chorób to bardzo pomocna sprawa, dzięki temu masz zawsze przy sobie swoją historię choroby i leczenia i nawet za 10 lat będziesz wiedziała czego i jak używałaś, co pomogło a co pogorszyło stan skóry. A jeśli lekarz będzie Cię brzydko mówiąc "olewał" to go zmień. Idziesz do niego po to, by uzyskać konkretne informacje, a nie same recepty. :evil:

Poczytaj też o naturalnych i domowych sposobach radzenia sobie z łuszczycą, jest na forum wiele wątków, może znajdziesz coś dla siebie? Są przepisy na kąpiele, okłady, maseczki, polecamy kosmetyki i dermokosmetyki :)

Oscar Wilde

szater 

Wysłany: Czw Mar 20, 2014 6:28 pm   

Witaj proponuje poczytac i poszperac na forum,dużo tu wiadomosci o cygnolinie i zerknij moze tu:

http://forum.luszczyce.pl...radnik-t58.html

kiedys z kolega ułożylismy taki poradnik stosowania cygnoliny

tygryska 
tygryska

Wysłany: Czw Mar 20, 2014 7:24 pm   

witaj layla :)

nusia 
Sesi

Wysłany: Czw Mar 20, 2014 10:06 pm   

Witaj w gronie biedroneczek :tuli:

daro 

Wysłany: Czw Kwi 24, 2014 8:33 pm   

witaj

Lenka 
mama 8 letniej biedroneczki

Wysłany: Pią Kwi 25, 2014 10:19 am   

Witaj
Jak stosowałaś daivobet a w międzyczasie miałaś anginę, to raczej na pewno efektów nie zobaczysz, u mojej córki wszelkie choróbska górnych dróg oddechowych pogarszały potwornie stan skóry, często bywa tak jestem na końcówce leczenia tzn skóra super się poprawia, są prześwity zdrowej skóry, a tu nagle przeziębienie i kicha, łuszczyca z powrotem na swoim, albo stresik

Odpowiedz do tematu