Wysłany: Sro Cze 08, 2016 1:37 pm Gdy pieniądze są celem w życiu
"Człowiek poświęca swoje zdrowie, by zarabiać pieniądze, następnie zaś poświęca pieniądze, by odzyskać zdrowie. Oprócz tego, jest tak zaniepokojony swoją przyszłością, że nie cieszy się z teraźniejszości. W rezultacie nie żyje ani w teraźniejszości, ani w przyszłości; żyje tak, jakby nigdy nie miał umrzeć, po czym umiera, tak naprawdę nie żyjąc."
Dalajlama
Nie jestem jakąś fanką tego myśliciela ale ten cytat pogrążył mnie dziś na dłużej w przemyśleniach...
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Czw Cze 09, 2016 8:27 am
Kochana nie pogrążaj sie w przemysleniach,żyj pełnią życia,ciesz sie każdym dniem ,nie przewiduj pogromu,nieszczęść czy chorób.Zyjemy tylko tu i jestesmy tu na chwilę,szkoda czasu na zamartwianie sie na zapas,minionego czasu nikt ci nie zwróci
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
W sumie o tym właśnie traktuje ten cytat. Myślę, że jest w nim sporo racji. W dzisiejszych czasach ciężko jest się zatrzymać, pomyśleć, co tak naprawdę chcemy od życia - brakuje czasu, by cieszyć się chwilą obecną.
Wysłany: Czw Paź 26, 2017 9:12 am
przychodzi taki czas że wiecej znajoych odchodzi niż rodzi sie dzieci...wtedy czas zwalnia,obraz rzeczywistosci jest taki mocny i realny,nagle czujemy upływ czasu i chec zatrzymannia chwil szczescia...wiele wtedy człowiek dostrzega i docenia
Racja coraz częściej łapię się na stwierdzeniu "nie pójdę do lekarza bo nie mam czasu/ bo pracuję". Pracujemy by mieć dobre życie i by móc sobie na wszystko pozwolić ale zdrowie tez mamy limitowane i czasem o tym zapominamy...Czasem dobrze zwolnic i pomyśleć o sobie. Chociaż wiadomo, nie można się też dać zwariować .
Wysłany: Wto Lis 28, 2017 9:01 am
Najwazniejszy we wszystkim jest umiar,trzeba szanowac i siebie i innych,życie mamy tylko jedno i powtórki nie bedzie,warto wiec dbac o swoje ciało jak najlepiej...o duszy nie zapominając
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum