Wysłany: Pią Kwi 06, 2018 9:27 am Łuszczyca czy wyprysk.
Kochani czy to łuszczyca czy wyprysk kontaktowy? Powstają małe grudki pod skóra, które pękają, następnie łuszczą się a w następnej razie przybierają wygląd blizny. Byłem w szpitalu stwierdzono wyprysk ale po badaniach nic nie wyszło. 2 dermatologów stwierdziło wyprysk jeden łuszczycę. W tym ci ze szpitala wyprysk. Leki które mi pomysły za 1 razem novate za drugi momencutan z maścią cholesterolowwka z hydrokortyzonem. Mam tez zmianę pod paznokciem, takie jakby puste przestrzenie. Co to jest?
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Sob Kwi 07, 2018 12:27 pm
jest taki rodzaj łuszczycy jak grudkowa,ale to najlepiej jakby potwierdził lekarz,nm trudno diagnozowac,skoro nawet lekarze nie sa pewni.Wiem ze można zrobic wycinek i wtedy mozna miec pewnosc czy to łuszczyca.
Co do paznokcia ano moze byc łuszczyca ale równie dobrze grzybica....pierwsze zdjecie pokazuje ze schodzi ci bardzo skóra,łuszczyca tak sie nie zachowuje,mozna zrobic wyskrobine spod paznokcia i wtedy wykaże co to jest.
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pon Kwi 09, 2018 9:40 am
Po mojemu to nie łuszczyca,ani nie spotkałam aby wystepowała w takich miejscach...czasem krostkowa wystepuje na dłoniach w ich wewnetrznych czesciach ale to sa p echerze z płynem albo ropa i rany tez inaczej wygladaja....nie mam pojecia co to jest...
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum