Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Pią Kwi 20, 2018 9:33 am
nie lepiej poszukac pomocy u lekarzy specjalistów???
Mogę wyrazic swoje zdanie,chyba juz zreszta je wyrażałam...to nie łuszczyca,prawdopodobnie grzybica,ale to badania naskórka moga potwierdzic albo wykluczyc
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Zapewne na początku robią ci się takie pęcherze podskórne z płynem surowiczym o konsystencji lepko-przezroczystej. Po wyciśnięciu skóra się łuszczy jest i podrażniona? Mam to samo i walcze z tym już 7 miesięcy tyle że ja mam to jeszcze na stopie. Najprawdopodobniejszą tezą jest iż jest to reakcja alergiczna na czynnik zewnętrzny lub wewnętrzny czyli tzw wysięk potnicowy "potnica" inaczej zwana egzemą. Leczenie tego schorzenia jest bardzo proste wystarczy wyeliminować czynnik który cię uczula. Zdarzają się jednak przypadki, w których nie wiadomo, co jest przyczyną alergii i pojawienia się zmian potnicowych.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum