Serio mam takowy dylemat, rodzina ostro naskakuje że zimówki muszą być i już, a ja choć trochę się waham obstaję jednak przy swoim. Po prostu sądzę, że moje niemalże nowe, bo w tym roku nabyte opony całoroczne spokojnie i zimą się sprawdzą. A oni swoje. Sami zresztą oceńcie czy tej klasy opony continental-opony.pl/samochod/opony (jak mam dokładnie All Season Contact) naprawdę nie wystarcza? Zimy stulecia się raczej nie spodziewam, przy czym celowo aby czasu i kasy zaoszczędzić, wiosną kupiłem porządne wielosezonowe.
Ostatnio zmieniony przez Pawel Sob Lis 10, 2018 12:07 pm, w całości zmieniany 1 raz
Wysłany: Sob Paź 20, 2018 10:21 am
Kiedyś zimówki i letnie naprawdę były potrzebne. Dziś technologia poszła na tyle do przodu, że dobre wielosezonowe są lepsze zarówno od tańszych zimówek jak i tańszych letnich. Bez problemu można już nimi się poruszać cały rok, choć wciąż będą ustępowały parametrom tym dedykowanym z górnej półki. Niemniej koszt inwestycji w dobre wielosezonowe wróci się już po dwóch sezonach. Dlatego jako oszczędna alternatywa, jak najbardziej wielosezonowe się dziś sprawdzają.
@Szater - wielu ludzi niestety jest okopanych w stereotypach. A wystarczy trochę poczytać branżowych pism oraz zasięgnąć języka u ludzi, którzy wykorzystują wiele opon i czują różnicę (np. rajdowcy).
Wiek: 66 Dołączyła: 26 Maj 2009 Posty: 5953 Skąd: Zielona Góra
Wysłany: Nie Paź 28, 2018 4:24 pm
Ktos jak siedzi cały czas zimowy w miescie to pewnikiem mu wystarczą,ja wedruję nie tylko po rozmitych drogach alle tez po górach i tam nie ma opcji na to aby wystarczyły opony wielosezonowe
_________________ DUMNI PO ZWYCIĘSTWIE , WIERNI PO PORAŻCE Motto Falubazu
Wysłany: Sob Lis 03, 2018 3:14 pm
Ale jeśli ktoś jeździ głównie po mieście lub główne trasy, to naprawdę nie ma większego sensu w chwili obecnej bawienie się dwoma kompletami, szczególnie jeśli samemu się nie zamierza wymieniać.
A samoloty jakie opony mają ? Tam zmienia się opony zgodnie z porami roku ? Ciekawi mnie to ponieważ przeglądam stronę http://kursnapilota.pl/ i jakoś tak sobie o tym pomyślałam
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum