Wysłany: Czw Lut 22, 2007 5:05 pm Bonifratrzy w Warszawie
Chciałam się zapytać, czy ktoś z was leczył tam łuszczycę, ile kosztuje wizyta i czy leczenie opiera się tylko na preparatach naturalnych(zależy mi na tym, żeby nie leczyli sterydami).
ja byłam na jednej wizycie u Bonifratrów w Lublinie ale ze 2 lata temu, dostałam zioła do picia, jakieś maści , płyn wszystko naturalne, ziołowe , zalecenia odnośnie diety. Koszt wizyty - "co łaska", zalecane specyfiki kupuje sie na miejscu zapłaciłam około 30-40 zł. na rezultaty trzeba długo czekać, no i oczywiście ważna jest systematyczność w popijaniu wywarów ziołowych.
Chciałam się was zapytać,jak się u was zaczęła łuszczyca(od plam czy grudek- podobno jest też etap bezgrudkowy). I jeszcze chciałam się zapytać, czy łuski pojawiły się u was od razu równolegle ze zmianami, czy też "dołączyły" później.
Ja przez ładnych kilka lat miałam tylko jedną czerwoną łuszczącą sie plamę na skórze głowy, potem plamy na kolanach, łokciach, a teraz mam i na nogach kilka krostek.
moja mama jak była na początku maja na wycieczce w Kazimierzu dolnym to przywiozła mi mieszankę ziołową przeciwko łuszczycy zakupioną u Bonifratrów. no i piję ją około miesiąca, do tego stosuję na zmiany Daivonex, a wszystko mi znika i prawie nic już nie mam tak więc chyba pomaga.
Kiedyś też piłam jakieś zioła.. pierwszy dzien sama chodzilam do kuchni i podpijałam te ziółka ze szklaneczki Ale na drugi.. na sam zapach miałam cofke
teraz to moja tzrecia próba z ziołami. wcześniejsze dwie próby nie dawały efektów, ale nie poddawałam się i prawie czysta jestem a te ziółka nawet nie są takie tragiczne w smaku i wystarczy mi picie ich raz dziennie.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum