Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Bonifratrzy w Warszawie
Autor Wiadomość
papaja

Wysłany: Czw Lut 22, 2007 5:05 pm   Bonifratrzy w Warszawie

Chciałam się zapytać, czy ktoś z was leczył tam łuszczycę, ile kosztuje wizyta i czy leczenie opiera się tylko na preparatach naturalnych(zależy mi na tym, żeby nie leczyli sterydami).

Monika*

Wysłany: Sob Mar 10, 2007 7:27 pm   

ja byłam na jednej wizycie u Bonifratrów w Lublinie ale ze 2 lata temu, dostałam zioła do picia, jakieś maści , płyn wszystko naturalne, ziołowe , zalecenia odnośnie diety. Koszt wizyty - "co łaska", zalecane specyfiki kupuje sie na miejscu zapłaciłam około 30-40 zł. na rezultaty trzeba długo czekać, no i oczywiście ważna jest systematyczność w popijaniu wywarów ziołowych.

papaja

Wysłany: Nie Mar 11, 2007 10:43 am   

Właśnie się zbieram, żeby pójść do nich w Warszawie i wolałabym się nie rozczarować. Dzięki za odpowiedź.

EWaa

Wysłany: Nie Mar 11, 2007 6:54 pm   

Jeśli chodzi o naturalne specyfiki to nalezy byc cierpliwym :)

papaja

Wysłany: Czw Mar 15, 2007 7:01 pm   

Chciałam się was zapytać,jak się u was zaczęła łuszczyca(od plam czy grudek- podobno jest też etap bezgrudkowy). I jeszcze chciałam się zapytać, czy łuski pojawiły się u was od razu równolegle ze zmianami, czy też "dołączyły" później.

EWaa

Wysłany: Pią Mar 16, 2007 9:22 am   

u mnie pojawily sie plamy czerwome, swędzace i suche :)

Monika*

Wysłany: Sob Mar 17, 2007 8:07 am   

Ja przez ładnych kilka lat miałam tylko jedną czerwoną łuszczącą sie plamę na skórze głowy, potem plamy na kolanach, łokciach, a teraz mam i na nogach kilka krostek.

wierszokletka 

Wysłany: Nie Maj 27, 2007 12:58 pm   

moja mama jak była na początku maja na wycieczce w Kazimierzu dolnym to przywiozła mi mieszankę ziołową przeciwko łuszczycy zakupioną u Bonifratrów. no i piję ją około miesiąca, do tego stosuję na zmiany Daivonex, a wszystko mi znika i prawie nic już nie mam :) tak więc chyba pomaga.

Kucka 
Wariatka :P

Wysłany: Pią Cze 01, 2007 2:42 pm   

Kiedyś też piłam jakieś zioła.. pierwszy dzien sama chodzilam do kuchni i podpijałam te ziółka ze szklaneczki :D Ale na drugi.. na sam zapach miałam cofke :P

wierszokletka 

Wysłany: Nie Cze 03, 2007 11:49 am   

teraz to moja tzrecia próba z ziołami. wcześniejsze dwie próby nie dawały efektów, ale nie poddawałam się i prawie czysta jestem :D a te ziółka nawet nie są takie tragiczne w smaku ;) i wystarczy mi picie ich raz dziennie.

Odpowiedz do tematu