Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Lukaj ;)
Autor Wiadomość
xxAsiuniaxx 
;**

Wysłany: Sob Maj 05, 2007 6:25 pm   Lukaj ;)

Czesc...Łuszczyce mam od 7 roku zycia a teraz mam 16...Jezdzilam do dermatologa kupowalam przerozne masci , i w spotalu musialam siedzieć.Moze znacie jakies domowe pomysly na uleczenie ? Powinno sie zarzywac rowniez teblatki b6 i cynk pic aloes i smarować sie żelem aloesowym ;) slyszalam o tym :wink: :wink: nie mam na skorze glowy nic ino na ciele.Wiec pomożcie.Bo nie moge nawet w spodniczce i krotkim rekawku wychodzic bo ludzie sie patrzą :( :(

jack25

Wysłany: Pią Cze 22, 2007 6:21 pm   

Domowe sposoby ?? Przeczytaj to forum :) , pozatym musisz delikatniej jesc i byc caly czas w dobrym humorze i nie dolinowac sie niczym. Mniej stresu = mniej ciapek. Tylko nie pal trawy bo nie ot o chodzi :P

xxAsiuniaxx 
;**

Wysłany: Sob Cze 23, 2007 1:20 pm   hmm

Czemue_nie_mozna_palic??

jack25

Wysłany: Sob Cze 23, 2007 1:58 pm   

Bo przepisy w Polsce zabraniają

xxAsiuniaxx 
;**

Wysłany: Pon Cze 25, 2007 12:43 pm   (;

I_taK_Nie_paLe:D
pff-na-Co-mi-cary
ale-nie-moge-w-spodniczce-chodzic-nawet:(:(
nogi-mam-masakra

jack25

Wysłany: Wto Cze 26, 2007 12:32 am   

No to jest nietety takie bledne koło ze sie nie chodzi w spodniczce ale jednoczesnie slonko nie dziala i nic sie nie poprawia. Ja na nogach mam dwie kropki (jedna taka duza krope) i wlasnie jade je daivonexem, juz sie nawet blade zrobily. Tak zauwazam ze daivonex jest dobry ale trudno nim calkowicie usunac ciapka. Calkowicie usunalem duzo ciapek kiedys mascia "protopic" i fakt ze mialem odbarwienia przez jakies pol roku(i sie balem ze nigdy nie znikną ale lekarz mnie uspokoil i powiedzial ze mam wyluzowac ) ale od 2 lat w tym miejscu spokoj. Musze sie wybrac do profesora Ż. dowiedziec sie co tam nowego (od ponad 2 lat nie bylem u dermatologa) i po jakas recepte, moze znow sprobuje tym protopiciem, tylko szkoda ze tubka tego cholerstwa kosztowala mnie jakies 240zl

Święty 

Wysłany: Wto Cze 26, 2007 10:49 pm   Re: Lukaj ;)

xxAsiuniaxx napisał/a:
.Bo nie moge nawet w spodniczce i krotkim rekawku wychodzic bo ludzie sie patrzą :( :(

wal to, ze ludzie patrzą ja swego czasu racowalem w 1 spółce. na słowo łuszczyca to współpracownicy mieli ochote zwiac jakbym przyjechał z czarnobyla i swiecił:P

xxAsiuniaxx 
;**

Wysłany: Czw Cze 28, 2007 9:01 am   :PAa

No wiecie ja Się tego bardzo wstydze bardzo
duzo mam na nogach :cry: :cry: :cry:
Nie chce by sie ludzie przez to odemnie odwrócili
jest ciezko czkema ino na skierowanie do sanatorium:D :razz:

Freya 

Wysłany: Pią Sie 03, 2007 8:23 pm   

Nie rozumiem czemu by się tego wstydzić... Moje nogi wyglądają fatalnie i ok, spódniczki nie założę, ale zupełnie nie widzę powodu dla którego miałabym nie zakładać krótkiego rękawu (a ręce i dłonie również mam wysypane) :shock: . Ostatnio nawet wybrałam się z tym nad jezioro i paradowałam w 2 częsciowym stroju. Jest mi ciepło to nie będę się gotować w golfie i rękawiczkach "bo ludzie się gapią". Nie przejmuj się tym, bo nie warto.
A jeżeli któryś z Twoich znajomych się od Ciebie odwróci to znaczy, że nie jest wart znajomości. Przecież to takie płytkie... "Nie lubię Cię bo masz łuszczycę" :roll:

Oscar Wilde

anoil87 
ruda

Wysłany: Pią Sie 03, 2007 8:36 pm   

poza tym słońca dobrze robi na łuszczycę więc nie warto siedzieć na plaży owiniętym a'la mumia :wink:

xxAsiuniaxx 
;**

Wysłany: Sob Sie 04, 2007 12:39 pm   ...

No narazie nie ma fajnej pogody by sie opalać ...
Wakacje zrąbane ale to sie wytnie :P
Chcialabym nie miec tego , bo jestem szczupla i chcialabym pokazywac troszq cialka...
Czasem masci nie pomagaja.
Buziaki Dla
Was;)

wierszokletka 

Wysłany: Wto Sie 07, 2007 4:34 pm   

a ja właśnie z plaży wróciłam :D i choć trochę zmian mam to jakoś nie zauważyłam by wszyscy się na mnie gapili ;)

xxAsiuniaxx 
;**

Wysłany: Pią Sie 10, 2007 9:48 am   ...

Bo Morze,Sloneczko
Pomaga :D :D:D:D:D To co Najlepsze mmm((;

Niamka 
Aiko

Wysłany: Wto Sie 21, 2007 3:04 pm   

A ja jak nie mam mocnego wysypu to nie ukrywam skóry pod długimi rękawmi!!! Jak komuś przeszkadza że mam cos na skórze to niech nie patrzy!!Oczwiście jeśli cos naprawde niefajnie wygląda to wtedy si nie " rozbieram" :razz:

Odpowiedz do tematu