Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zebrane w 15 lat;)
Autor Wiadomość
PaniKa 

Wysłany: Nie Maj 20, 2007 8:16 pm   Zebrane w 15 lat;)

Przy czytaniu Waszych postów często kiwałam głową( że znam),a często się za głowę łapałam....No jak mozna proponowac oxoraleny i solarium?! Toz to kryminał!
O woim leczeniu powiem w skrócie....Uczulenie na cygnolinę ( zresztą masci generalnie są dobre na rodzaj ł w duzych planach i na niewielu miejscach) .Na "kropeczkową " raz miałam lamoy z oxoralenem i po 13 latach lampy z geralenem-uwazam,ze to drugie lepsze. W przerwie stosowalam dietę i było jako tako,ale dwa arzy wyleczyło mi się sami wszystko! Raz po kąpielach słonecznych( ale warunek-muszą byc regularne dluzszy czas,jak za malo to prowokuje) i raz jak się......zakochałam;))))) Ale o to ostatnie lekarstwo trudniej jak o lampy ,więc teraz znowu na nie pojdę;)
Nie wierzę w zadne inne metody.A wiem co mówie po tylu latach.

Żelka_94 

Wysłany: Nie Maj 27, 2007 11:49 am   

Podobono solarium pomaga :wink:

EWaa

Wysłany: Nie Maj 27, 2007 6:05 pm   

solarium nie każdemu pomaga, teraz jest slońce ale jak sie krepujesz to mozesz skozystac z solki, tylko nieprzesadnie

PaniKa 

Wysłany: Nie Maj 27, 2007 10:04 pm   

Z solarium to jest tak,ze owszem goi,ale pozostawia dosc nieciekawe efekty.....Bo-
zagojone pozostaje biale-nie opala się,reszta jest brązowa,a nowe wykwity różowe.......w sumie efekt i tak nie nadaje się do demonstracji;) Nie polecam zatem.

I mam pytanie-zawsze dostawalam lampy UVA z tabletkami-teraz mi dali UVB....mial ktos?Jak skutki w porównaniu z UVA?

EWaa

Wysłany: Pon Maj 28, 2007 8:51 am   

co do tych plamek bielszych to i owszem zgadzam sie ale po pewnym czasie znikają, wszystko wraca kolorystycznie do normy, przynajmniej tak było w moim przypadku.....też juz mam dosc dluuuuugie doswiadczenie z ta dolegliwością, i najlepiej byloby zapytać czego nie próbowałam w walce z ł........solka pomaga tylko nalezy ostroznie do niej pochodzić nic na łapu capu, i jak juz mowilam może inaczej podziałac na każdego.

jack25

Wysłany: Pią Cze 22, 2007 6:08 pm   

Panika a na tych lampach sie nie opalasz ?? Ja kiedys chodzilem (cholera wie ale chyba to byly UVB) to sie opalalem zupelnie jak na solarium :) A co do solarium to nie wypowiadaj sie proszę za wszystkich bo jesli o mnie chodzi to pomaga, zwlaszcza jezeli np raz w tygodniu chodze na solarium to daje sie zauwazyc znaczna poprawę w dzialaniu daivonexu. Cos w tym jest bo slonce (solarium) ma tam jakies powiazanie z tworzeniem sie witaminy D, niewiem nie jestem chemikiem :) A to ze zostaja biale plamy to oczywiste skoro skora sie na tych naszych ciapkach szybciej regeneruje. Od chyba 2 lat nie chodzilem na solarium i od przyszlego tygodnia musze sie sprezyc i znalezc troche czasu, pochodzic znowu to opiszę Ci moje wrazenia bo z tego co pamietam to i nawet te biale plamy po paru wizytach w solarium zanikaly i mialem tak ze z daleka nie bylo widac moich ciapek

PaniKa 

Wysłany: Sob Cze 23, 2007 9:07 am   odpowiadam

Na UVA chodziłam dwa razy i byłam opalona ( a moja skóra reaguje szybko),teraz chodzę na UVB i kolor mam inny,ale nie jest to opalenizna.
Jesli chodzi o solarium.....zadowolenie z efektu zalezy od oczekiwan,a moze od tego kto jak się pokazuje ludziom i od ilosci zmian ( pojedyncze mogą byc nawet zielone). Wg mnie białe plamy na ciemnobrązowym tle ( w ilosci pokrywającej 70% ciała) wcale nie są bardziej estetyczne niz czerwone na białym;)
Apropos.....Własnie byłam na kolejnej wizycie i tym razem mojej lekarki nie było,więc oglądała mnie inna. Była pod wrazeniem tempa gojenia się i stwierdziła,ze ona by juz zaprzestała naswietlan ( chodze miesiąc na m inimalne dawki i teraz mam na calym ciele ciemne plamy w m iejscach wysiewów).Uwazam to za bzdurę,bo co za róznica jaki kolor mam plam,skoro nadal są.......nie zmienia to mojej sytuacji,nadal nie mogę zalozyc krótkiego rękawa i spodnicy....Na szczęście pani ,która mnie prowadzi ma inne poglądy i doprowadzimy do równej powierzchni;)
A! i ja nie stosuję oprócz tego zadnych leków. Mam zamiar po zakonczeniu l eczenia regularnie korzystac z solarium,ale nie czekając na nowe plamy. Profilaktycznie.

Kfiatowa 

Wysłany: Czw Wrz 03, 2009 4:49 pm   

Dlaczego nie możesz założyć krótkiego rękawka? Ja totalnie olewam to że ludzie się jakoś dziwnie patrzą, co nam zależy na jakiś obcolach?. Przecież ja sobie sama tego nie wybrałam. Nie rozumiem, na świecie jest milion różnych chorób , i prawie każdy na coś choruje, a my mamy się przejmować tym że nasza choroba przejawia się właśnie w ten sposób. Głupota i tyle.

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 3:12 pm   

kfiatofaaa..masz calkowita racje..ja tez zakladam krotkie rekawki i portyeczki..raz ze chce sie odmlodzic..jak przedszkolak :lol: ..a dwa ze kicham na ludzi..a na plaze w sopocie ubieram stringi..z traba rzecz oczywista..zeby nie prowokowac :lol: :lol: :lol: :lol:

szater 

Wysłany: Sob Wrz 05, 2009 7:05 pm   

O Matko i Pojedyńcza córko Majeranku!Jak Twoje chude ciało zniosi sznurek? :mrgreen:

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Nie Wrz 06, 2009 12:31 am   

nie takie chude krysiu..waze cale 80 kg :roll: :roll: :mrgreen:

Odpowiedz do tematu