jak byłam malutka to byłam na diecie, same warzywa na parze, nic pieczonego, żadnych przypraw.... zero smaku i żadnej przyjemności aha no i był ze mnie kościotrup niemalże
dlatego teraz rzuciłam diete bo ileż można sie tak katować a i tak łuszczyca wracała (u mnie przynajmniej )
Wiek: 40 Dołączyła: 28 Maj 2007 Posty: 3 Skąd: lancaster,uk
Wysłany: Wto Maj 29, 2007 8:40 pm
przepraszam ale mam putanie z zupełanie innej beczki widze ze tez mieszkasz w angli , czy stosowalas EXOREX LOTION a moze znasz jakies inne angielskie specyfiki
Lusi
Wysłany: Sro Maj 30, 2007 8:32 pm
niestety nie znam tego leku, poniewaz jeszcze tu nie bylam u lekarza, wszystkie wynalazki typu delatar clobederm i inne smierdzidla targam ze soba z polski. jak sie czegos dowiem to dam znac. pozdrawiam wszystkich luszczykow i luszczyczki
Dermatolog nie pozwolił jeść nic co by wywoływało alergie,czyli nie można: pomidorów,papryki,selera.truskawek... w sumie teraz to już za bardzo nie pamiętam czego mi zabroniła,oczywiście żadnych sztucznych barwników,konserwantów,z mięs mogę jeść tylko wieprzowinę,podobno najmniej uczula.Oczywiście nie przestrzegałam ściśle diety i może dlatego od 18 lat nie jestem w stanie całkowicie zaleczyć ł
gość [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 5:46 pm
Na jakiej podstawie ten dermatolog zabronił Tobie jeść czegoś tam ??
Jeśli nie masz wyników badań na alergie pokarmowe, to jak sama nie zauważysz po czym sypie, to taka "kuracja" może okazać się zupełnie nie trafiona.
Osobiście proponuję zacząć od wyeliminowania z menu ... glutenu. (bułeczki pszenne i inne pieczywo z domieszką pszenicy, makarony, ciasta itp.)
to jeszcze nie wszystko,nie mogę jeść kakao i przetworów mlecznych,oczywiście smażone,wędzone i pieczone też zakazane.Dietę przepisala, wraz z 4 róznymi sterydami i miało pomóc,teraz próbujemetod domowych,typu zielona herbata,papka z drożdzy i witaminy,zobaczymy jakie będą efekty.
Pozdrawiam
gość [Usunięty]
Wysłany: Pią Maj 09, 2008 6:24 pm
Mam nadzieję, że wiesz czym się może skończyć używanie sterydów (??)
Teraz już wiem,18 latek choruję,niestety przez cały ten okres lekarze przepisywali mi sterydy,mam bardzo małe wysypy(na kolanach,łokciach ,kostce i kilka krostek na głowie),największy to około 7/5cm,ale nie udało mi sie jeszcze do końca zaleczyć.
Bardzo sie cieszę ze trafilam na to forum.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum