Wysłany: Wto Cze 12, 2007 6:47 pm UVB
Zainteresowanych zawiadamiam o działaniu naświetlań UVB. Zwykle spotykałam się z opinią,że skuteczniejsze są UVA po psoralenach. Teraz mam porównanie i uważam,że to nieprawda. UVB dały zauwazalny skutek juz po tygodniu,a teraz po trzech postęp jest rewelacyjny. Polecam.
Wysłany: Wto Lip 03, 2007 5:53 pm cignoderm
Radzę uważac z cygnoliną.Pierwszy raz kiedy ją dostałam pani dr "zapomniała" mi powiedziec,ze te preparaty sie stosuje na minuty,przynajmniej kiedy nie znamy reakcji osobniczej,Póżniej się to dokladnie zmywa.Nadwrazliwosc,albo zle stosowanie grozi poparzeniem. A niedokladne zmycie zostawia czarne plamy.
A mnie lekarz zapomniał poinformować o tym, że cygnolina pali zdrową skórę... wyglądałam okropnie. Fakt, że gdybym była bardziej cierpliwa i miała możliwość systematycznego stosowania jej to efekty byłyby na pewno widoczne. Osobiście wolałabym położyć się do szpitala i tam zaleczyć łuszczycę właśnie cygnoliną. Także polecam ale bardzo ostrożnie i przede wszystkim najpierw lekarz powinien poinformować dokładnie o stosowaniu cygnoliny.
Wysłany: Sob Lip 07, 2007 11:57 am i jeszcze jedno
Własnie to napisałam. Ale jeszcze jedna uwaga apropos cygnoliny.Ważna.
Jest to substancja ,która moze byc stosowana tylko w ograniczonym zakresie. Nie pamiętam liczby,ale jest dokładnie określona procentowo. Powyzej jakiegos procenta powierzchni ciała NIE WOLNO jej stosowac. Nie kazdy lekarz o tym wie,mówi,albo na to uważa.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum