Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Zostawię ją nad morzem!
Autor Wiadomość
Niamka 
Aiko

Wysłany: Czw Cze 14, 2007 2:01 pm   Zostawię ją nad morzem!

Już dwa razy bylam w górach - Alpach.. :grin: Tam moja łuszcyca i problamy nie mają wstępu, kosmetyczka z lekami leży na dnie plecaka!!! Na wakacje jadę do Zakopanego!!! :grin: :grin: :grin: Tak bardzo się ciesę, bo wiem że jak tylko ujżę góry to zostawię w tyle łuszczycę!!!!
Na mnie klimat górski bardzo działa...!!! A jak tam u Was?

anoil87 
ruda

Wysłany: Czw Cze 14, 2007 8:11 pm   

u mnie raczej złota plaża, ciepła słona woda, leżak i drinki z parasolką :mrgreen:

nie no troche sie zapędziłam ale chodzi ogólnie o to że moja łuszczyca dobrze reaguje na słońce i relaks.... niestety nie moge na to liczyć do połowy lipca bo mi sie sesja zaczyna :cry:

Niamka 
Aiko

Wysłany: Pią Cze 15, 2007 5:33 pm   

Mi słoneczko też pomaga, a łuszczyce mam od zeszłego roku i chociaż mieszkam nad morzem to nad nim nie byłam, bo jak woda nadawała się do kąpieli to mój pediatra był w trakcie rozgryzania czym jest to, co mam na rękach ( łuszcyca ). Oznajmił że mam grzybicę i morze jest zakazane!!! Dopiero po lecie dowiedziałam się, że morze przy luszczycy ( poszłam do dermatologa) jest wskazane>>>> A ja się tyle męczyłam... :cry:

szeroczynski 

Wysłany: Sro Maj 21, 2008 1:38 pm   

goraco polecam węgry a w szczególnosci Eger i Miszkolc =) baseny solankowe i siarkowe bombka .. a i tamtejsze kluby sprawiaja ze jest brylantowo :mrgreen:

robo 

Wysłany: Sob Cze 26, 2010 1:31 pm   

...kiedys słoneczko i morze mi pomagało a teraz ....kiepskawo jakos tak ! od czego to zalezec moze ??

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Sob Cze 26, 2010 2:19 pm   

Morze i tamtejsze słoneczko,jakoś nigdy specjalnie nie miało wpływu na moją ł. Za to słoneczko górskie czyniło cuda :smile:

Może z wiekiem :mrgreen: nasza skóra staje się czulsza na inne pasma światła :???: Popróbuj i daj znać.Pozdrawiam

robo 

Wysłany: Nie Cze 27, 2010 12:57 pm   

...byłem dwa lata temu na wczasach [w koncu mi sie udało pojechac ],widziałem duzo ludzi z ta choroba az normalnie byłem w szoku ....przestałem sie kryc i uciekac ! w koncu czułem sie.......woooolny :)
w tym roku jade znowu i nie wazne czy pomoze czy nie poprostu jade bo uwielbiam tam byc :)
w sierpniu napisze jak było :)

ps.moze sie z kims spotkam z was ? bede w rejonie Kołobrzegu 24 lipiec do 7 sierpnia...

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Nie Cze 27, 2010 9:39 pm   

Jak fajnie,że tak myślisz :grin: wolność jest przede wszystkim w naszych głowach,reszta to detal :mrgreen: Dobrej pogody i wesołych wakacji.

szater 

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 8:42 am   

W tym roku swoja pania ł wywiozłam nie nad morze ale do Suwałk.Obie jestesmy tu pierwszy raz,kawał drogi od domku.....zostawie ja tu....moze nie bedzie wiedziała jak za mna wrócic...a heniutek sobie tu z nia poradzi :mrgreen: :razz: :lol:

Agusek 
Mama Biedroneczki

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 2:05 pm   

Szaterku, ja w piatek do Augustowa jadę !! niedaleczko :mrgreen: na 3 tyg :)

gosc
[Usunięty]

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 6:34 pm   

Czyżby w tym roku..... na całych jeziorach My :mrgreen: :mrgreen:
Agusku dostarczę ją i nie ma bata abyśmy się nie spotkały....a może ktoś jeszcze u Nas będzie? :cool:

szater 

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 7:14 pm   

Tak że widzisz Agnieszko,gadki nie ma podjedziemy spotkac sie z toba i malutka.... :mrgreen:

Pawel 
Administrator

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 7:43 pm   

Dla mnie wypoczynek nad morzem to najskuteczniejsze i najprzyjemniejsze lekarstwo. :)
Niestety nie w każde lato uda mi się wyjechać, ale pamiętam tamtego lata trafiłem świetną pogodę 2 tygodnie pięknego słońca dzień w dzień :) Po takich wczasach dzień w dzień na słońcu na skórze jest spokój do kilku miesięcy ;)

Dodatkowym plusem jest przywrócenie prawidłowego rytmu organizmu i spokojnego snu po takim wypoczynku ;)

tygryska 
tygryska

Wysłany: Pon Cze 28, 2010 9:29 pm   

na poczatku sierpnia bede w gdansku wiec sprawdze wplyw morza na pania ł ;)

szater 

Wysłany: Wto Cze 29, 2010 7:01 am   

Morze to w naszym przypadku super terapia ale ....ja znalazłam jedna taka kuracje co to ma na mnie zbawienny wpływ psychologiczno-psychiatryczny nazywa sie Heniutek...i musowo sprawdzic nalezało :razz:
Morze mam bliżej...a Heniutek....juz widac..poprawe :lol: :lol: :lol:

Odpowiedz do tematu