z której co jakiś czas zchodzi skóra i która zaczyna wtedy lekko boleć. Potem to przechodzi i tylko czuć w tym miejscu takie zgrubienie. Mam wrażenie, że w ciągu kilku lat ta zmiana nieco się powiększyła, chociaż niewiele. Innych zmian nigdzie nie zauważyłem.
jak dla mnie to to nie wygląda na łuszczyce.... no i jest maleńkie
myśle że nie masz sie czym niepokoic ale jeśli chcesz miec pewność to sie przejdź do dermatologa, poświęcisz troche czasu a przynajmniej będziesz miał pewność
U mnie właśnie objawy rozpoczęły się właśnie na wewnętrznej stronie dłoni, dokładnie pośrodku, na prawej. Smarowałam nawet wazeliną. Znikało,powracało aż... zaczęło się rozrastać i rogowacieć. Wtedy poszłam do dermatologa, który też nic nie stwierdził; może to egzem, może uczulenie na detergenty. Ale jak zaczęło przenosić się na palce, opuszki i knykcie, zaniepokoiłam się. No i się zaczęło. Dziś wiem i leczę łuszczycę, najpewniej tą krostkową PASKUDE. Nie lekceważ, idź do dermatologa, ale uważaj na leki i maści sterydowe.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum