Wysłany: Pon Gru 10, 2007 10:32 pm łuszczyca na skórze głowy - rewelacyjna metoda
Witam
ja na skórze głowy używam lampe niemieckiej firmy SAALMANN PSOR-KAMM - mnie bardzo pomaga, na stronie firmy przeczytalam, ze umożliwia ona skuteczną i profesjonalną terapię łuszczycy na owłosionej skórze głowy - i tak jest rzeczywiście - polecam wszystkim, ja swoją kupiłam w niemczech ale wiem też, że można ją kupić na allegro, pozdrawiam
to wszystko pic na wode, a cena ? sami widzicie, ja bym tego nie kupiła , mozna zaleczyć skore glowy taniej , metodami tutaj na forum opisywanymi i duuuzo tańszymi , naturalnymi i nie tylko
to wszystko pic na wode, a cena ? sami widzicie, ja bym tego nie kupiła , mozna zaleczyć skore glowy taniej , metodami tutaj na forum opisywanymi i duuuzo tańszymi , naturalnymi i nie tylko
Obawiam się, że nie masz racji. wystarczy popytać dermatologów. Fototerapia w leczeniu chorób skóry jest szeroko znana na świecie, w Polsce również.
Dla wyjąśnienia podam tylko, że istnieją różne metody światłoterapii:
- UVA (stosowana wraz z lekami tzw. PUVA)
- UVB 311 nm (w tej metodzie nie trzeba stosować leków w związku z tym jest bezpieczniejsza)
W każdej z metod potrzebna jest konsultacja z dermatologiem szczególnie w PUVA ponieważ emitowane światło przy zastosowanych lekach może powodować poparzenia skóry.
Metoda naświetlań UVB 311 nm jest bezpieczniejsza i możliwa do stosowania w warunkach domowych. Na rynku pojawiło sie kilka urządzeń do naświetlań np. niemieckiej produkcji Dermalight.
Na temat fototerapii UVB można znaleźć bardzo dużo informacji w sieci. Wiec zainteresowani znajdą dodatkowe informacje.
Ponadto promienie UVB 311 nm stosuje się nie tylko do leczenia łuszczycy, ale również do leczenia bielactwa, atopowego zapalenia skóry, łójotokowego zapalenia skóry i innych.
Osób, które uparcie twierdzą, że jest to kolejne oszustwo nie przekonam i nie dąże do tego.
W załączniku znajduje sie PDF, który może być pomocny i wyjaśni wiecej aspektów tej metody leczenia
Pozdrawiam
witajcie. Nie wiem jak wy ale mi te lampy na głowe nie pomagały... ale wiem ze takie sa w nie ktorych przychodniach wiec nie trzeba ich kupowac do domu. ;*
nie bardzo znam sie na fachowych okresleniach ale sadze ze piszecie o popularnych dosc ,,grzebieniach,,..czasem uzywalem ich podczas turnusow szpitalnych..i moz e nie na kazdego dzialaja i nie tak skutecznie,..ale w moim przypadku byly pomocne..choc rzeczywiscie rewelacji nie bylo
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum