Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
łuszczyca na skórze głowy - rewelacyjna metoda
Autor Wiadomość
Ania73 
Ania73

Wysłany: Pon Gru 10, 2007 10:32 pm   łuszczyca na skórze głowy - rewelacyjna metoda

Witam

ja na skórze głowy używam lampe niemieckiej firmy SAALMANN PSOR-KAMM - mnie bardzo pomaga, na stronie firmy przeczytalam, ze umożliwia ona skuteczną i profesjonalną terapię łuszczycy na owłosionej skórze głowy - i tak jest rzeczywiście - polecam wszystkim, ja swoją kupiłam w niemczech ale wiem też, że można ją kupić na allegro, pozdrawiam

anoil87 
ruda

Wysłany: Pon Gru 10, 2007 11:46 pm   

a ile kosztuje to cudo??

no i ile razy dziennie i jak długo trzeba sie naświetlać??

po jakim czasie sa efekty??

(napisz cos więcej o tym) :smile:

nutka 

Wysłany: Czw Gru 20, 2007 4:07 pm   

Na Allegro jest za 950zł lub opcja kup teraz za 1150zł

EWaa

Wysłany: Czw Gru 20, 2007 9:22 pm   

to wszystko pic na wode, a cena ? sami widzicie, ja bym tego nie kupiła , mozna zaleczyć skore glowy taniej , metodami tutaj na forum opisywanymi i duuuzo tańszymi , naturalnymi i nie tylko

maks 

Wysłany: Sro Sty 23, 2008 8:00 am   

EWaa napisał/a:
to wszystko pic na wode, a cena ? sami widzicie, ja bym tego nie kupiła , mozna zaleczyć skore glowy taniej , metodami tutaj na forum opisywanymi i duuuzo tańszymi , naturalnymi i nie tylko

Obawiam się, że nie masz racji. wystarczy popytać dermatologów. Fototerapia w leczeniu chorób skóry jest szeroko znana na świecie, w Polsce również.
Dla wyjąśnienia podam tylko, że istnieją różne metody światłoterapii:
- UVA (stosowana wraz z lekami tzw. PUVA)
- UVB 311 nm (w tej metodzie nie trzeba stosować leków w związku z tym jest bezpieczniejsza)

W każdej z metod potrzebna jest konsultacja z dermatologiem szczególnie w PUVA ponieważ emitowane światło przy zastosowanych lekach może powodować poparzenia skóry.
Metoda naświetlań UVB 311 nm jest bezpieczniejsza i możliwa do stosowania w warunkach domowych. Na rynku pojawiło sie kilka urządzeń do naświetlań np. niemieckiej produkcji Dermalight.

Na temat fototerapii UVB można znaleźć bardzo dużo informacji w sieci. Wiec zainteresowani znajdą dodatkowe informacje.
Ponadto promienie UVB 311 nm stosuje się nie tylko do leczenia łuszczycy, ale również do leczenia bielactwa, atopowego zapalenia skóry, łójotokowego zapalenia skóry i innych.
Osób, które uparcie twierdzą, że jest to kolejne oszustwo nie przekonam i nie dąże do tego.
W załączniku znajduje sie PDF, który może być pomocny i wyjaśni wiecej aspektów tej metody leczenia
Pozdrawiam

fototerapia2.zip
załącznik fototerapia
Pobierz Plik ściągnięto 3539 raz(y) 76.38 KB

Bożka 

Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 11:40 pm   

witajcie. Nie wiem jak wy ale mi te lampy na głowe nie pomagały... ale wiem ze takie sa w nie ktorych przychodniach wiec nie trzeba ich kupowac do domu. ;*

Maściożerca
http://jacenty50.blogspot.com/

Wysłany: Sro Kwi 08, 2009 11:50 pm   

Owszem fototerapia jest skuteczna ale po pierwsze mamy ją w słoneczne dni zupełnie za darmo a i o skierowanie na lampy jest całkiem prosto.

Poza tym to co napisała EWaa całkowicie mnie przekonuje.
Ostatnio zmieniony przez Maściożerca Pią Kwi 17, 2009 12:52 am, w całości zmieniany 1 raz  

stary luszczyk 
staryluszczyk

Wysłany: Czw Kwi 09, 2009 7:50 pm   

nie bardzo znam sie na fachowych okresleniach ale sadze ze piszecie o popularnych dosc ,,grzebieniach,,..czasem uzywalem ich podczas turnusow szpitalnych..i moz e nie na kazdego dzialaja i nie tak skutecznie,..ale w moim przypadku byly pomocne..choc rzeczywiscie rewelacji nie bylo

Odpowiedz do tematu