Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Co ja mam?
Autor Wiadomość
mufc56

Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 12:24 am   Co ja mam?

Mam jakieś dziwne zmiany na mosznie i tylko tam które przypominają łuszczycę ale nie wiem co to jest. Skóra mi się co jakiś czas łuszczy? Czy to jest łuszczyca, czy może się ona rozwinąć na inne części ciała? Czy może to być cos innego? nie zaczęło sie to od zaczerwienienia tylko od łuszczenia, skóra nie była czerwona była normalna tylko się łuszczła, teraz jest zaczerwinienie i łuszczenie, czuję duży dyskomfort. Pomocy

EWaa

Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 11:07 am   

możliwe że to poczatek łuszczycy ale proponowalabym zapytac specjalisty dermatologa , możliwe, ze to jakas odmiana grzybiczna?

anoil87 
ruda

Wysłany: Sro Kwi 16, 2008 2:54 pm   

koniecznie odwiedź lekarza dermatologa a juz napewno nie stosuj bez konsultacji żadnych maści sterydowych w tak delikatnym miejscu :sad:

moja rada :arrow: LEKARZ (i mysle że bez tego ani rusz)

mufc56

Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 1:30 am   

Muszę nadmienić że u mnie w rodzinie nikt nigdy nie miał łuszczycy ani dziadkowie ani rodzice ani rodzeństwo, czy mimo to jest możliwe że ja ją mam czy jest to coś innego?

EWaa

Wysłany: Pią Kwi 18, 2008 10:42 am   

Niekoniecznie trzeba to odziedziczyć po rodzicach lub dziadkach, oni mogą to miec ale np. cały czas "uspioną", można mieć luszczyce np. po strjecznym bracie dziadka , a objawilo sie np. u Ciebie, ale z racji tego, ze te zmiany jak juz tu bylo napomkniete , są w tak delikatnym miejscu to najlepiej bedzie jak udasz sie do lekarza dermatologa, wiadomo, że to jest wstydliwe ale to w koncu lekarz.....

metadon1983 

Wysłany: Sob Maj 31, 2008 5:34 pm   

i to jest łuszczyca?bo ja mam tak samo... :cry: a wizyte u lekarza mam dopiero za 3 tygodnie...

EWaa

Wysłany: Nie Cze 01, 2008 12:37 pm   

Poczekaj na wizyte u dermatologa , lekarz bedzie wiedzial najlepiej, to jednak sa miejsca intymne i wrazliwe , nie zalecam stosowania masci bez konsultacj z lekarzem ale możesz zanim pojdziesz do lekarza smarowac sie zwyklykremem BAMBINO , jest to krem dla dzieci , łagodny i delikatny. Stosuje sie go przy roznego rodzaju wypryskach, zmianach skornych u dzieci.

Odpowiedz do tematu