Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Pomocy...
Autor Wiadomość
Bad_Boys 

Wysłany: Nie Kwi 27, 2008 5:31 pm   Pomocy...

Jestem chory od okolo pól roku...Na poczatku dermatolog przepisała mi clobderm i jak zmarowałem sie w dzien w dzien tym wszedzie...po przestaniu miałem straszny wysyp...postanowilem leczyc sie cygoliną,ale moja skóra jest chyba na nia uczulona gdyz dostalem wysypki wszedzie czerwone male kropeczki,przestałem walczyc cygolina...Co teraz mi doradzacie na smarowanie skóry??

iwona dąbrowska 
kiwi

Wysłany: Pon Kwi 28, 2008 10:15 pm   

Witaj
Spróbuj papki drożdżowej dodaj do niej łyżkę olejku salicylowego,rycynowego oleju oraz sody oczyszczonej i owiń się folia spożywczą i 3 godż sobie tak czekaj kąp się w pół szklanki soli grubo ziarnistej może być do zapraw i pół paczki sody oczyszczonej oraz 5 łyżek oliwy z oliwek albo oliwki dla dzieci pózniej spłucz wodą zanim zrobisz ta kąpiel to wcześniej umyj się normalnie mydłem siarkowym a dopiero zrób kąpiel 20min i natłuśc się pożądnie najlepiej oliwką odstaw sterydy i te wszystkie masci i zacznij chodzic na solke ale przed natłuść sie dobrze a po tak godzinke póżniej kąpiel która ci podałam nie zaszkodzi a może pomoże mi pomogło ani jednej kropki i pięknie opalona na efekty czekałam miesiąc :lol:
teraz wynalazłam sposób na ł na głowie i już skorupy nie mam czyściutko :wink:
daj znac jak sprubujesz
Pozdrawiam :grin:

EWaa

Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 11:44 am   

iwona brawo , super:):):)

explorer 

Wysłany: Wto Kwi 29, 2008 9:13 pm   

a ja z kolei mam mega problem z ustami. tzn. z dolna wargą . mam ją cały czas suchą, pęka mi non stop i skóra z niej schodzi przynajmniej 2 razy dziennie( z gorna wargą nic sie nie dzieje). oprocz tego mam inne objawy łuszczycy na glowie i innych partiach ciała. i co Wy na to, spotkał sie ktos kiedys z czyms takim??
pozdrawiam

EWaa

Wysłany: Sro Kwi 30, 2008 10:28 am   

Z LUSZCZYCA NA WARDZE SIE NIE SPOTKAłAM , ALE NATLUSZCZAJ Ją.

Odpowiedz do tematu