Masci pierwszego kontaktu .. towarzyszyly mi do niedawna chyba od samego poczatku moich problemow , czyli od 10 roku zycia ... pod luzszym stosowaniu , bynajmniej u mnie zaczely pokazywac sie objawy uczuleniowe.. niezbyt dobra do twarzy , ale dobrze natluszcza.. na konczyny dobra ..
JESTEM "CHORA" OD 3 MIESIĘCY stosowałsam loriden c,diprosalic,elocom itp od dermatolga i nic nie pomagaja ....................nie wiem co mam robic jestem młosa i nie chce miec pamiatki po tm na całe zycie bo zostaja mi białe plamki pomóżcie co man stosowac
Kazdy z nas jest tu mlody, i nie chce miec tego cholerstwa, to tak na marginesie. jesli chodzi o biale plamki to juz sukces , one z czasem znikną , pij Beta-karoten 2 razy po 1 tbletce , lub mozesz zastosowac solarium np. raz w tyg po 7 min . Natluszczaj , pilinguj skore np. solą .
mi np. LORINDEN A pomaga
a stosuje go od baaaaarrrdzzzooo długieggoo czasuuuu
gość [Usunięty]
Wysłany: Sob Lut 28, 2009 2:30 pm
Też się kiedyś "cieszyłem" - że ... pomaga.
Teraz widzę nieodwracalne skutki jego (sterydu) używania.
Skóra zmienia swoja strukturę i wygląda jak cienki papier i jakby nie była moja.
Przypomina skórę odrastającą po dużej ranie lub oparzeniu.
zgadzam sie z ewa rozsadek i jescze raz rozsadek ale o ile mi wiadomo to lorinden a jest lagodna forma sterydow bo na witaminie i costam
ja uzywam tydzien po tygodniu troszke przerwy i znow aby nieprzedawkowac tego sterydu w organizmie ;p
_________________ Mów mi sebeek
Otworzę plażę łuszczyków
gość [Usunięty]
Wysłany: Nie Mar 01, 2009 6:39 pm
saba_yo napisał/a:
(...) ja uzywam tydzien po tygodniu troszke przerwy i znow aby nieprzedawkowac tego sterydu w organizmie ;p
A po czy to jesteś w stanie rozpoznać "przedawkowanie" sterydu w organizmie ?
Wiedz, że to co się wchłania (do środka) tego nie widać a widoczne zmiany skórne są już nieodwracalne.
Ale oczywiście każdy swój rozum ma.
Sterydy to przeciez chemia. Tak jak wchlaniamy np. metale ciezkie w zywnosci i z powietrza nie jestesmy w stanie okreslic czy steryd juz nam szkodzi od dzisiaj ,czy jest go juz za duzo dopiero po nastepnym zastosowaniu.Nigdy nie wiemy czy "nam sie odbije czkawką"za miesiac ,czy za kilka miesiecy.
witam !
właśnie wróciłam od lekarza i Pani doktor przepisała mi Elosalic maść i kąpiele w soli morskiej .
Ostatnio leczyłam się emulsją SQUAMAX ale to jest dobre do złuszczania naskórka ( daje zadowalające efekty i jest stosunkowo niedroga 23 zł za 200 ml. )
Jeśli ktoś stosował tą maść napiszcie czy to steryd i jakie są efekty leczenia.
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum