Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
mam białe plamki, pomóżcie!!!
Autor Wiadomość
Ewelinkaaa

Wysłany: Czw Maj 15, 2008 8:33 pm   mam białe plamki, pomóżcie!!!

witam serdecznie!!!
jestem tu po raz pierwszy i bardzo się ciesze , ze funkcjonuje taka strona:)
mój problem jest oczywisty-łuszczyca:(
łuszczycę mam już kilka lat, a jestem dopiero w 2 liceum:( w zasadzie łusek już nie mam, (wyleczyłam je płynem japońskim, który zamawiam na allegro-jestem z niego bardzo zadowolona) ale tam gdzie były łuski są teraz białe plamki, które są bardzo uciązliwe, zbliża się lato, a ja nie będę mogła wyjść normalnie na basen i sie opalać:( bo to widać, niestety:( plamy mam na plecach, trochę na brzuchu...nie mam pojęcia jak z nimi walczyć??:(:( czasami już mam dość tego wszystkiego, po prostu nie mam normalnego życia jak każdy inny normalny człowiek:( marze o wyjsciu na basen w stroju kąpielowym, a w takim stanie to nie możliwe:( chodzę na solarium-pomaga, ale plamy nie znikają:(
PROSZĘ POMÓŻCIE....błagam, nie wiem jak te plamy białe zlikwidować????

nutka 

Wysłany: Czw Maj 15, 2008 10:39 pm   Re: mam białe plamki, pomóżcie!!!

Ewelinkaaa napisał/a:
wyleczyłam je płynem japońskim, który zamawiam na allegro-jestem z niego bardzo zadowolona) ale tam gdzie były łuski są teraz białe plamki, które są bardzo uciązliwe

Co do tego płynu... to nie jest to czasem chiński płyn? Jeśli tak, to jest to silny steryd.
A jeśli chodzi o białe plamki, to słońce powinno pomóc.

EWaa

Wysłany: Pią Maj 16, 2008 11:50 am   

Jesli chodzi o biale plamki to zacznij zażywać BETA-KAROTEN ( 2razy dziennie po 1), no i soarium , do lata powinny zniknac......zgadzam sie , ze ten "chinski plyn" to steryd i nie nalezy go nadużywać a co najwazniejsze to dokladnie go zmyj z ciala jesli idziesz na solke!!!!!!!!!

Ewelinkaaa

Wysłany: Sob Maj 17, 2008 1:41 pm   

w tym rzecz, że ja na solarium chodzę już bardzo długo i plamy nie znikają, ale spróbuję tego BETA-KAROTENU:) mam nadzieję, że pomoże:) tak, tak to jest chiński płyn, i powiem wam, że jak na razie to tylko on mi pomaga...zapisałam się teraz do dermatologa i mam nadzieję, że ześle mnie na lampy...bo dużo o nich dobrego słyszałam:) chciałam się jeszcze was zapytać czy ta papka z drożdży jest tłusta??? bo wiem jak trudno jest potem zmyć jakąkolwiek maść:((
i czy można ja stosować również na ciele????
dziękuję za odpowiedz wam obym dwu:) wy się już wyleczyłyście z tej paskudnej choroby???

nutka 

Wysłany: Sob Maj 17, 2008 3:02 pm   

Ewelinkaaa napisał/a:
w tym rzecz, że ja na solarium chodzę już bardzo długo i plamy nie znikają, ale spróbuję tego BETA-KAROTENU:) mam nadzieję, że pomoże:) tak, tak to jest chiński płyn, i powiem wam, że jak na razie to tylko on mi pomaga...zapisałam się teraz do dermatologa i mam nadzieję, że ześle mnie na lampy...bo dużo o nich dobrego słyszałam:) chciałam się jeszcze was zapytać czy ta papka z drożdży jest tłusta??? bo wiem jak trudno jest potem zmyć jakąkolwiek maść:((
i czy można ja stosować również na ciele????
dziękuję za odpowiedz wam obym dwu:) wy się już wyleczyłyście z tej paskudnej choroby???

Wyleczyć to na pewno się nie wyleczyłam, bo nie ma takiej opcji. Dopiero odstawiłam małą od piersi i powiem, że maść która mi przed ciążą nie pomagała (Sorel) teraz działa :)
Także ta przerwa mi pomogła.

madi 

Wysłany: Sob Maj 17, 2008 5:23 pm   

od 18 lat nie byłam jeszcze całkowicie "czysta",co prawda mam małe zmiany,ale niestety są

Ewelinkaaa

Wysłany: Sob Maj 17, 2008 10:22 pm   

Powiedzcie jak stosuję się tą papkę z drożdży?????? z jakich składników i czy można ją stosować na nogi???? i co stosujecie na plecy??? i co do kąpieli???
odpiszcie proszę, kupiłam dzisiaj BETA-KAROTEN:) mam nadzieję, że pomoże:)

nutka 

Wysłany: Sob Maj 17, 2008 10:43 pm   

Ewelinkaaa napisał/a:
Powiedzcie jak stosuję się tą papkę z drożdży?????? z jakich składników i czy można ją stosować na nogi???? i co stosujecie na plecy??? i co do kąpieli???
odpiszcie proszę, kupiłam dzisiaj BETA-KAROTEN:) mam nadzieję, że pomoże:)

Poniżej masz link, poczytaj o papce a i przepis też tam jest.
http://luszczyca.info/viewtopic.php?t=71

Ewelinkaaa

Wysłany: Sob Maj 17, 2008 11:29 pm   

co stosujecie do kąpieli i jakiego używacie balsamu do smarowania ciała?????????

E 

Wysłany: Nie Maj 18, 2008 4:47 pm   

Hej. Bywam na forum od czasu do czasu, ale to będzie pierwszy mój post :smile:

Coś do kąpieli i balsam, lepiej od razu mieć coś dwa w jednym :D
Ja do kąpieli dolewam oliwy z oliwek... bardzo sobie chwalę, nie muszę po każdej kąpieli wcierać balsamu, w dodatku doskonale natłuszcza, co dla łuszczyka priorytet można by powiedzieć. A jak tylko czuję potrzebę dodatkowego natłuszczenia / nawilżenia, używam oliwki dla dzieci Nivea Baby, hipoalergicznej :) .
Pozdrawiam

Ewcia88 

Wysłany: Pon Maj 19, 2008 2:10 pm   

Do kapieli używam olejka do kapieli. Ostatnio zakupiłam żel do ciała (prawdopodobnie pomoże na ł.) z firmy ATW. Słyszałam o tej firmie wiele dobrego. Używam go od kilku dni. Ale niewiem czy cos pomoże :( Jestem dobrej myśli :)

Ewelinkaaa

Wysłany: Pon Maj 19, 2008 4:59 pm   

W takim razie poczekam na Twoje rezultaty Ewciu:) jeśli Ci pomoże daj znać:)

powiedzcie mi jeszcze czy ta papka z drożdży jest tłusta??? i czy ciężko ją się z głowy zmywa??? zależy mi, żeby nie mieć po niej tłustych włosów:((
dziękuję za info:)

madi 

Wysłany: Pon Maj 19, 2008 11:55 pm   

Papka z drożdży zmywa sie świetnie.Nie ma z nią problemu tłustych włosów
Pozdrawiam

Ewelinkaaa

Wysłany: Pią Maj 23, 2008 11:29 am   

powiedzcie mi jeszcze po ilu sesjach papką z drożdży będę widziała rezultaty????
dziękuję za odpowiedz:)

smieszka001

Wysłany: Pią Maj 23, 2008 1:34 pm   

dla mnie papka z drozdzy byla strasznie tlusta..myłam wlosy nieraz 3 razy...ale jak sie wysuszy je to nie widac tlustych ale sie czuje..i wogole papka zabiera duzo czasu..trzeba miec cierpliwosc do tego..

Odpowiedz do tematu