Wysłany: Sro Maj 21, 2008 1:46 am Co pomaga a co szkodzi ??
Witam ja mam takie pytanie bo czytam na forum i duzo jest wypowiedzi co pomaga a co szkodzi ale nie moge poskładać tego do kupy .
Ja chciał bym abyśmy podsumowali co nam pomaga?? krótka odpowiedz co i na co
Co wpływa na pogorszenie sie stanu naszej skóry ?? co powinniśmy jeść/pić a czego nie ,czego unikać a czego nie , co stosować i na co.
Ogólnie prosił bym o dobre rady
Ja zaczne pierwszy:
1.Mi pomaga duza ilość słońca lub naświetlanie metoda PUVA też w dużych ilościach(czas jednego naświetlania)
2.Cygnolina ale niestety uciązliwe jest smarowanie całego ciała:/
3.Elocom w płynie do miejsc delikatnych
niestety uzywam szamponu polytar AF zielony do głowy ale jakoś nie przynosi rezultatu , gdzie kiedyś wydawało mi sie ze pomagał na samym początku jak dermatolog dala mi saszetkę na przetestowanie
do kąpieli uzywam zelu Pharmaceris puri-ichtilium i tez nie widze poprawy w zaden sposób
no to pomaga jeszcze zdrowe odżywianie z dużą ilością owoców, rybek, warzyw i dużo picia wody. kwasy tłuszczowe omega 3 6 9.
a szkodzi piwo (bardzo), pieczywa, słodycze. wogóle gluteina.
kurcze prawda jest taka że szkodzi po trochu wszystko to, co szkodzi tez normalnym ludziom bez łuszczycy..... alkohol, papierosy, słodycze, ciężkostrawne rzeczy.....
ja sobie nie odmawiam niczego i mam zamiar sie bawić, życie jest za krótkie na odmawianie sobie przyjemności. Lubie imprezy, piwo (czasem nawet mocniejsze rzeczy ) a jak mam ochote zjeśc cos bardzo smacznego i niezdrowego to tez to robie.
Moja łuszczyca przezywa wzloty i upadki i uważam to za cos normalnego..... nie chce jeszcze tracić życia na ograniczanie sie
Witam, w zasadzie nie wiadomo co szkodzi. Lekarze mówią aby unikać : słodyczy, alkoholu,ostrych potraw, a przede wszystkim stresów. Jak nie unikać to chociaż ograniczyć. hm... sama choroba nas stresuje. W zasadzie szkodzi nam to co właśnie lubimy. Pozdrawiam
Mam pytanie!!
Czy jak się smaruje maścią Clobederm to mogę chodzic na solarium Wczoraj byłam na solarium i nawet zobaczyłam poprawę Mam nadzieję że nie zaszkodzi Proszę o poradę
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum