Łuszczyca Łuszczyca - leczenie - forum Łuszczyca
Leczenie, profilaktyka, wymiana doświadczeń

Artykuły o leczeniu łuszczycy, Artykuły o Łuszczycy, Leczenie ŁuszczycyArtykuły  SzukajSzukaj  UżytkownicyUżytkownicy  GrupyGrupy
RejestracjaRejestracja  ZalogujZaloguj
 Ogłoszenie 

Poprzedni temat «» Następny temat
Prośba o pomoc...
Autor Wiadomość
simonka

Wysłany: Sro Lis 19, 2008 1:23 pm   Prośba o pomoc...

Witam serdecznie,

Jestem tutaj po raz pierwszy. Na łuszczycę choruje od niedawna mój mąż. Bardzo chciałabym mu pomóc , ale nie chcę działać na ślepo. Czy moglibyście poradzić w jaki sposób i czym krok po kroku pielęgnować zaatakowaną łuszczycą skórę głowy?

Lekarz zapisał steryd (Diprosalic), ale nic nie mówił, że trzeba stosować coś jeszcze. To mnie zaniepokoiło, bo podejrzewam, że leczenie sterydowe nie przyniesienie poprawy, a może zaostrzyć chorobę. Co można stosować, aby usunąć łuskę? Jak dbać o to, aby skóra na głowie nie była wysuszona?

Bardzo proszę Was o radę.
Pozdrawiam

EWaa

Wysłany: Sro Lis 19, 2008 2:19 pm   

Witaj:) Na poczatek nalezy pozbyc się luski bo nie pomoże żaden lek na skóre z taka warstwą skorupy, w tym celu proponuje papke z drożdzy i piling z soli, po zmyciu papki raz szamponem nalozyc na ręce sól i wetrzeć w skóre glowy, po czym znowu umyć szamponem, mnie osobiście pomaga szmpon hand end szholders( nie wiem czy tak sie pisze ale sadze ze wiesz o jaki chodzi) przeciwłupiezowy, nastepnie mozna po umyciu posmarowac glowę sterydem ale cieńko, i ostroznie. Przepis na papke znajdziesz na foru, wpisz w "szukaj" papka z drożdzy i powinno sie pojawić .

martysia156 
martysia156

Wysłany: Sro Lut 03, 2010 10:11 pm   

Ja osobiscie stosuje SQUAMAX na głowe(to pomaga sciagnaaac łuske) potem nakladam cygnoline ktora przepisal mi lekarz i zakupilam lampe PUVA ktora naswietlam sie w domu...to pomaga ale trzeba robic to systematycznie (taka lampa jest droga ale warto zakupic )

szater 

Wysłany: Czw Lut 04, 2010 9:25 am   

Aby sciagnąc łuske także z ciala najlepsza jest masc siarkowo-salicylowa-idealna przed zastosowaniem wszelkiego rodzaju leczenia(masc na recepte-koszt7-8zł).Bardzo podobne działanie ma(bardzo chwala-osobiscie nie stosowałam) Buska Maska Siarkowa-dostepna w aptece-cenu nie znam. :mrgreen:

Odpowiedz do tematu