Wysłany: Sob Gru 20, 2008 5:26 pm Czy to łuszczyca?
Witajcie Drodzy Forumowicze....
Znalazłem to forum po krótkim poszukiwaniu w sieci na temat tej choroby.. Choć spotkałęm sie z opinią że to nie jest choroba.
Chciałbym sie poradzić Was wszsytkich w pewnej sprawie. Otóż jakis czas temu zauważyliśmy u naszej sześcioletniej córki na łokciach i kolanach takie małe zrogowacenia... Córka skarży sie na świąd tych miejsc. Z wygladu przypominają takie małe okrągłe uwypuklone kropeczki...
Czy to początki łuszczycy?
Witam!
Jak ja chodziłem do dermatologów to zawsze oglądali właśnie te miejsca bo twierdzili że to tam najczęściej pojawia się to cholerstwo!Choć nie w moim przypadku!
Więc to może być łuszczyca, czyli jak najszybciej do lekarza!
Szkoda mi tej Waszej małej córy!
3majcie się!
Pozdro!
Mi też jest szkoda bo wiem jak to jest mieć łuszczyce w takim wieku i jak reagują na to rówieśnicy ale jeśli będziecie dbać o to( chociaż wiadomo że u dziecka nie będzie zawsze lekko) to ona nigdy tego nie doświadczy...
ja mam łuszczyce od 7 dnia życia więc dobrze wiem jak może czuć się twoje dziecko.
reakcje moich rówieśników były różne (podstawówka najgorsze czasy).
bo oni nie wiedzieli co to i sie bali ze sie zaraza i rozne przykre teksty padaly..
w gimnazjum bylo lepiej:) chodz tez nie kolorowo
teraz jestem w LO i ludzie tam wiedza ze jak mnie dotkna to sie nie zaraza
musisz rozmawiac ze swoim dzieckiem i mowic mu ze koledzy/kolezanki sie tym nie zaraza i ze moze sie z nimi spokojnie bawic.. i ona podczas zabawy z nimi bedzie im to mowic wiec bedzie lepiej troche..
Nie możesz pisać nowych tematów Nie możesz odpowiadać w tematach Nie możesz zmieniać swoich postów Nie możesz usuwać swoich postów Nie możesz głosować w ankietach Nie możesz załączać plików na tym forum Możesz ściągać załączniki na tym forum